Estlands Eesti Laul 2013

2012-12-10 (måndag)

Även inför Eurovision Song Contest 2013 så tänker Estland använda sig utav uttagningsformatet “Eesti Laul” för att utse sitt bidrag. När deadline att lämna in bidrag till TV-bolaget ERR gick ut idag hade de tagit emot 157 demos vilket bara är snäppet under förra årets rekord på 159. Vilka 20 bidrag som specialjuryn väljer ut till semifinalerna kommer att avslöjas den 14:e december.

Schemat för Eesti Laul 2013:
fredag 16:e februari Semifinal 1
lördag 23:e februari Semifinal 2
lördag 2:a mars Final
(Källa: escwebs.net)

Schlagerpinglan: För femte året i rad kommer Estland att anordna “Eesti Laul” och det är med glädje man kan konstatera att deras satsning på inhemska förmågor med egen stil snarare än alldagliga Eurovision-pop-bidrag ger utdelning.

Från att inte ha nått finalen en enda gång sedan semifinals-systemet infördes 2004 så har de varit i final tre av fyra försök med Eesti Laul-bidrag. Två av gångerna har det t.o.m. resulterat i riktiga superbidrag och fina sjätteplaceringar: 2009 med “Rändajad” (Urban Symphony) och 2012 med “Kuula” (Ott Lepland). Det är kanske lite mycket att begära att de ska lyckas med något liknande redan till 2013 men man kan ju alltid hoppas. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Estlands Eesti Laul 2013”

  1. Micke

    Se där hon har tydligen bra smak. Urban Symphony är i mina ögon ett bidrag som platsar på topp tio i ESC genom alla tider. Det märkliga är att det är tre låtar från detta år som gör det. De andra två är definitivt topp tre genom tiderna: Bosnien-Herzegovina och Schweiz. Dessa två är dock klart bäst i förhandsvisningen, i synnerhet Schweiz.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se