BHRT, TV-bolaget i Bosnien och Hercegovina, har meddelat att de inte kommer att delta i Eurovision Song Contest 2013. Beslutet togs i går och beror på den dåliga ekonomin. De hoppas dock att den skall förbättras så att de kan komma tillbaka till tävlingen 2014.
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Nej, detta var ju inte några nyheter man ville ha så här innan jul. Förhoppningsvis är det bara ett missförstånd som enkelt reds ut men esctoday.com brukar vara en tillförlitlig källa så risken är väl stor att vi kommer att sakna representanter från detta intressanta land i Malmö.

Bosnien och Hercegovina har deltagit 18 gånger i ESC och trots att de aldrig vunnit tävlingen så har de fått till ett flertal fina placeringar (och bidrag) genom åren. Mina personliga favoriter är “Bistra Voda” med Regina (9:a 2009), “Love In Rewind” med Dino Merlin (6:a 2011) och “Lejla” med Hari Mata Hari (3:a 2006).

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Bosnien och Hercegovina hoppar över ESC 2013”

 1. Pierre

  Ja usch, vilket tråkigt besked! Blev lite eurovisiondepp där faktiskt. Dessvärre lär det inte vara något missförstånd, pressmeddelandet från BHRT är rätt tydligt med att de inte deltar – det blir till att hoppas på att det med lite snabba ryck kan lösas ekonomiskt.

 2. Schlagerpinglan

  @Pierre, Så synd… jag hoppades starkt på ett missförstånd. Bosnien och Hercegovina är ett av de länder som jag absolut inte vill se lämna ESC så det blir väl till att hoppas på sponsorer eller rena rama mirakel i stället då.

 3. Micke

  Detta var det största bakslaget hittills. Absolut ett av de länder jag mest ser fram mot varje år att höra deras bidrag. Kanske det allra bästa landet rent av. Lyssna bara på deras bidrag 2009 för att bara nämna ett. Grymt tråkigt. Hoppas det är fel trots allt.

 4. adryys

  Jag fattar inte detta. Portugal och Slovakien kan jag väl lite halvt “förstå” att de hoppar av. Men Bosnien och Turkiet??? Två av de absolut mest framgångsrika länderna drar sig ur. Tråkigt som in i.

 5. Schlagerpinglan

  @adryys, Ja, Både Bosnien och Hercegovina och Turkiet skickar oftast bra bidrag med egen prägel som får riktigt bra placeringar. Det är sådana länder som gör tävlingen till vad den är. Även Portugal och Slovakien kommer ju att bli saknade men tyvärr så är det ju nästan som att de spelar i en annan liga.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se