Belgiens ESC-bidrag 2013

2012-12-17 (måndag)

I går valde Belgien ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom en radiosänd final. Internvalda Roberto Bellarosa framförde tre bidrag och sedan fick allmänheten och en jury tillsammans utse vinnaren 50/50. Resultatet ser ni här nedan:

Lyssna på Belgiens ESC-bidrag 2013 här:
Roberto Bellarosa – “Love Kills”

De övriga två bidragen i Belgiens ESC-uttagning 2013:
Reste Toi“, Roberto Bellarosa
Be Heroes“, Roberto Bellarosa
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Eftersom jag inte kände mig speciellt lockad av en två och en halv timme lång radiosändning (dock med sändningar på RTBF:s hemsida) med gästframträdanden av belgiska talanger så hoppade jag helt enkelt över den. I stället så lyssnade jag på de tre låtarna i efterhand och kunde då konstatera att jag inte riktigt höll med slutresultatet.

Vid den första lyssningen så sållade jag genast bort “Be Heroes“. Förutom att den inte alls tilltalade mig så kändes texten och sättet han sjöng den på helt fel.

Mitt val stod därmed mellan den franska, lite hurtiga men något enformiga “Reste Toi” och den engelska, ännu mer enformiga “Love Kills“. Ingen av låtarna kändes som något bra ESC-val men då Roberto verkade säkrare när han sjöng på franska och “Reste Toi” trots allt var marginellt bättre så fick det bli min favorit. Tyvärr höll inte de röstande med mig.

Glädjande nog så har RTBF meddelat att versionen av “Love Kills” som framfördes i radiofinalen inte är den slutgiltiga utan det kommer en ny version i februari. Jag håller tummarna för att de på något sätt lyckas göra den lite mer intressant så att de i alla fall kan ha en ärlig chans på en finalplats.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se