Litauens ESC-bidrag 2013

2012-12-21 (fredag)

I går valde Litauen ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom finalen av “Eurovizija“. De från början 39 bidragen hade efter fem deltävlingar och två semifinaler minskats ner till sju finalbidrag som alla tävlade om tittarnas och juryns röster. Resultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Litauens ESC-bidrag 2013 här:
Andrius Pojavis – “Something”

Resultatet av superfinalen:
1. “Something“, Andrius Pojavis
2. “War In The Wardrobe“, Gerai Gerai & Miss Sheep
3. “Time To Shine“, Girmantė Vaitkutė

Övriga bidrag i “Eurovizija” (ej resultatordning):
Happy and free“, Božolė
I fall in love“, Ieva Zasimauskaitė & Gabrielius Vagelis
I W 2night“, Linas Adomaitis
Jump!“, DAR

Finalist som ej kom till start:
Baby boy”, Monika (semifinals-framträdande)
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: En rolig sak med nationella ESC-uttagningar med flera steg är att man kan se hur framställningen av bidragen utvecklas och det kan man verkligen säga att en del av dem gjort.

I W 2night“, bidraget jag trodde mest på inför finalen, hade förfinat sin rekvisita ytterligare och hade nu nästan en hel bil på scen medan artisterna bakom “Happy and free” äntligen lyckats att få till en någorlunda samstämd garderob. Duon som sjöng “I fall in love” gick steget längre och skickade oväntat in en pantomimartist på scen. Inget av tilltagen fick dock någon större positiv effekt på resultatet utan de missade alla super-finalen.

Även “Jump!“, en av mina två förhandsfavoriter, fick nöja sig med en blygsam placering, vilket kändes lite sorgset då låten i mina ögon/öron var en av kvällens höjdpunkter. Nåja, de vann i alla fall en av kvällens “extratävlingar”, vilket får ses som ett plåster på såret.

Det stod till sist mellan finalens enda storslagna ballad (“Time To Shine“), wildcardet som skrällde till och vann sin semifinal (“War In The Wardrobe“) och min andra förhandsfavorit: “Something“. Den sistnämnda hade oväckande nog förändrat sitt framträdande ännu en gång och då jag inte tyckte att det var till det bättre så var upplösningen av finalen en riktig nagelbitare för mig.

Till min lika stora förvåning som glädje så blev det dock Andrius Pojavis som utropades som vinnare och som kommer till Sverige nästa år. Jag hoppas att hatten som förbryllade i deltävlingen och som försvann i semifinalen för att sedan åter dyka upp i finalen håller sig långt borta från Malmö. 😉

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Litauens ESC-bidrag 2013”

  1. Micke

    De tre låtarna som jag tyckte had någon sorts klass blev de som fick göra upp om segern. Sedan vann den som jag tyckte var bäst så jag har inget att klaga på 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @Micke, Jag får väl hålla med dig om att det var de tre bidrag som höll högst standard som gick vidare, trots att jag tyckte de andra två var lite för intetsägande för min smak. Som tur var så valdes “rätt” vinnare ut och jag får, otroligt nog, se fram emot ännu ett ESC-år med Litauen som en av mina förhandsfavoriter.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se