Inför dagens final i Ukraina

2012-12-23 (söndag)

NTU, TV-bolaget i Ukraina, har haft ett par hektiska dagar inför sin uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2013: På fredagen valde en jury ut 20 finalister, lördagen ägnades åt repetitioner (se klipp nedan) och idag söndag så är det dags för den direktsända finalen. Värdar för showen är Timur Miroshnichenko, Tatiana Terekhova och Tatiana Goncharova medan artister som Tatyana Vorzheva och Matias väntas göra gästframträdande.

Ukrainas ESC-2013-uttagning, final, 23:e december:
När? klockan 10:50 CET
Var? Pershyi Natsionalnyi, 1tv.com.ua och eurovision.tv
Vinnare? Vinnaren utses av 50/50 jury- och SMS-röster

Tävlande bidrag:
1. “Zeleniy Dubochok“, Oksana Pekun & Maxim Novytskyj (Novitskiy)
2. “Imagine“, Mary (Mariya) Yaremchuk (audition-klipp)
3. “Wonder“, Marietta
4. “Mamo“, Dmytro (Dmitry) Yaremchuk
5. “Delayu Shag“, Inesh
6. “Gravity“, Zlata Ognevich
7. “Saviour“, Duet “Emotion”
8. “Naleteli Gusenyata“, Band “Gvozdivchanka”
9. “You Gave Me Everything“, RealIvanna
10. “Feeling Like A Sir“, Tetyana Shyrko (Shirko)
11. “Belym Po Belomu“, Band “Triniti” (“Trinity”)
12. “Dare To Change“, Ana Stesia
13. “Let Go“, Alina Grosu
14. “Don’t Want To Be Alone“, Dasha Medova (Medovaya)
15. “You’ll Be The Winner Forever“, Olena Korneva (Lena Korneeva)
16. “Love Is Life“, Angelia (Angeliya)
17. “Get Real With My Heart“, Eduard Romanyuta
18. “Otkyvay Menya“, Matvij Vermijenko (Matvey Vermiyenko)
19. “Medlyak“, Band DiO.filmy
20. “Davno“, Dmytro (Dima) Skalozubov
(Källor: eurovision.tv, esckaz.com och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Det händer titt som tätt att man blir lite upprörd efter att “fel” bidrag vunnit men att denna besvikelse skulle infinna sig innan finalen avgjorts känns ganska unikt. Jag syftar naturligtvis på det faktum att Ukraina har en superlåt helt i min smak i startfältet, “Medlyak“, men att den inte har någon chans på en Malmö-biljett då den släppts innan den 1:a september, se här. Nåja, jag fick ytterligare en låt att spela sönder i väntan på jultomten. En klen tröst dock.

Andra låtar som enligt esckaz.com bryter mot EBU:s datumregel är “You Gave Me Everything“, “Dare To Change” och “Otkyvay Menya” medan låtarna “Zeleniy Dubochok” och “Naleteli Gusenyata” anses för “traditionella” för att uppfylla EBU:s krav.

Vad finns det kvar att välja mellan då? Jo, “Let Go“, som först pekades ut som favorit, verkar vara valbar men personligen håller jag alla tummarna för att Ukraina väljer “Get Real With My Heart” eller eventuellt “Gravity“.

Mer om Ukrainas uttagning till ESC 2013 hittar ni här.

Uppdaterat 1: Efter att ha sett bidragen framföras (och innan vinnaren korats) har jag ändrat uppfattning helt och ser inte längre Band DiO.filmy och Eduard Romanyuta som vinnarkandidater utan hoppas helhjärtat på Zlata Ognevich (med en annan kör).

Uppdaterat 2: Glädjande nog så vann Zlata Ognevich med sin storslagna “Gravity“. 😀 Jag återkommer efter jul med en lite mer utförlig text om Ukrainas (och Albaniens) ESC-uttagning.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Inför dagens final i Ukraina”

  1. Micke

    Helt ok låt men det är första gången i år jag får samma vibbar som under låten med Eva Boto från Slovenien förra året. Då var det en riktigt bra låt som trasades sönder av fyra totalt malplacerade körtjejer. Ukraina har i år en helt ok låt men vad håller denna kör på med? Tjejerna är ingen fara men de två killarna sabbar ju totalt för den stackars sångerskan. Synd på en annars helt ok låt.

  2. Schlagerpinglan

    @Micke, Som tur är så brukar inte Ukraina lämna något åt slumpen vid sina ESC-framträdanden. (2012 får väl ses som ett undantag där de prioriterade fotbollen framför ESC.) Jag tror att detta kommer att bli en av höjdpunkterna i Malmö. 😀

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se