Precis som väntat så har MKRTV, TV-bolaget i Makedonien, meddelat att de valt ut sina artister till Eurovision Song Contest 2013 internt. Valet föll på två av landets mest populära artister: Esma Redzepova-Teodosievska och Vlatko Lozanoski-Lozano.

Ett flertal välkända låtskrivare får nu i uppdrag att skriva ett passande bidrag till denna något omaka duo. Precis som vid artistvalet så kommer låtvalet att ske internt och resultatet lär presenteras i slutet av februari.

Länkar till smakprov på låtar med Esma Redžepova & Vlatko Lozanoski:
Mangava tut (Te sakam jas)“, Esma Redžepova
Nema den, nema nokj“, Vlatko Lozanoski Lozano
(Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Efter att ha kvalat in till finalen fyra år i rad och sedan missat finalen fyra år i rad var det 2012 dags för Makedonien, helt rättvis, att återigen ta klivet in i finalen med KaliopisCrno E Belo“, se länk nedan. Jag brukar inte vara alltför imponerad av landets ESC-försök men på sistone (2009, 2011, 2012) har de lyckats riktigt bra så en viss nyfikenhet inför denna lite udda konstellation känner jag allt.

För er som vill fördjupa er i kunskaper om de utvalda artisterna så rekommenderar jag, som vanligt, Wikipedia: Esma Redžepova & Vlatko Lozanoski.

Makedoniens senaste bidrag och placeringar i ESC:
2008: 11:a i semi 2, “Let Me Love You“, Tamara, Vrčak & Adrijan
2009: 10:a i semi 1, “Neshto Shto Ke Ostane“, Next Time
2010: 15:e i semi 1, “Jas Ja Imam Silata“, Gjoko Taneski
2011: 16:e i semi 2, “Rusinka“, Vlatko Ilievski
2012: 13:e i finalen, “Crno E Belo/Black & white“, Kaliopi

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Esma & Vlatko för Makedonien 2013!”

  1. dr

    Esma är ju riktigt känd över hela balkan bland annat för låten Caje Sukarije. Hon har även gästat på en låt (Magija) med Tose Proeski som representerade makedonien i esc 2004 med låten Life,

  2. Schlagerpinglan

    @dr, Jag tackar för infon. Det är lättare att bilda sig en uppfattning om artisterna om man har några fasta punkter att utgå från, speciellt när det gäller en sådan erfaren artist som Esma (som jag personligen aldrig hört talas om).

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se