Som tidigare meddelats så kommer Tyskland att utse sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom “Unser Song für Malmö” den 14:e februari. Deltagarna har redan presenterats och en del av bidragen har letat sig fram ett efter ett, nu senast “Glorious” med Cascada, se länkar nedan.

En del av låtarna har funnits på internet före den 1:a september, t.ex. “Little Sister” med Mobilée, men enligt TV-bolaget NDR så har de fått klartecken från EBU att vara med i alla fall. Efter förra årets klagomål från danska DR så luckrades regeln upp och EBU kan godkänna låtar som visserligen publicerats före den 1:a september men inte fått någon egentlig fördel av det, t.ex. om de inte haft så många tittare.

Ave Maris Stella” med Die Priester har däremot alltför stora likheter med andra redan existerande låtar och måste därför ändras eller bytas ut innan den kan delta.

Startfältet vid Tysklands “Unser Song für Malmö”, 14:e februari:
The Righteous Ones“, Ben Ivory
“Lalala”, Betty Dittrich
Heart on the line“, Blitzkids mvt.
Glorious“, Cascada
Change“, Finn Martin
“Nackert”, LaBrassBanda
“Lieblingslied”, Mia Diekow
Little Sister“, Mobilée
“Elevated”, Nica & Joe
Ave Maris Stella“, Die Priester feat. Mojca Erdmann (ny version kommer?)
Craving“, Saint Lu
“One love”, Söhne Mannheims
(Källor: esctoday.com och escwebs.net)

Schlagerpinglan: Ett av de bidrag som jag sett fram emot mest att höra inför Eurovision Song Contest 2013 var just “Glorious” med Cascada men frågan är om den levde upp till förväntningarna. Visst lät det som Cascada men det där lilla extra som man alltid letar efter (och som jag t.ex. hittade hos Ukrainas “Gravity”) lyste med sin frånvaro. Nåja, den växer kanske med tiden. Om inget annat så verkade en del av de andra bidragen ganska lovande så hur det än går med “Glorious” så lär det bli en sevärd tysk uttagning. 🙂

Mer om Tysklands uttagning till Eurovision Song Contest 2013 hittar ni här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Lyssna på några av de tyska “USfM”-bidragen”

  1. Micke

    Ok! Snälla Tyskland låt oss slippa “The Righteous Ones“, Ben Ivory och“Lalala”, Betty Dittrich. Att uttrycka ett gammalt svenskt ord som USCH känns alldeles för milt, lindrigt sagt.

    Annars låter det övriga som går att lyssna på helt ok vid en första lyssning även om jag hade väntat mig mer av Mobilée. Känns iofs just nu som det bästa bidraget men den gruppen har gjort mycket bättre låtar än den här. Mycket bättre än ett vanligt ESC-bidrag men ändå inte med det där extra jag hade väntat från Mobilée. Kanske kommer med fler lyssningar.

  2. Axel

    Jag tycker Cascadas var grym, hoppas verkligen den vinner, så jag får se den live i Malmö 😀

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se