TV-bolaget i Georgien, GPB, har meddelat att Thomas G:son fått i uppdrag att skriva det bidrag som internvalda Sopho Gelovani & Nodiko Tatishvili ska framföra i Eurovision Song Contest 2013 i Malmö.

Förutom att G:son var med och skrev förra årets ESC-vinnare “Euphoria” så har han genom åren stått bakom runt 60 låtar som tävlat i olika länders ESC-uttagningar varav sju stycken tagit sig vidare till själva huvudtävlingen, se länkar nedan.

Thomas G:sons bidrag och placeringar i ESC:
2001: “Listen to your heartbeat“, Friends (5:a för Sverige)
2006: “Invincible“, Carola (5:a i finalen för Sverige)
2007: “Ven a bailar conmigo“, Guri Schanke (18:e i semifinalen för Norge)
2007: “I Love You Mi Vida“, D’NASH (20:e i finalen för Spanien)
2010: “In A Moment Like This“, Chanée & N’evergreen (4:a i finalen för Danmark)
2012: “Quédate conmigo“, Pastora Soler (10 i finalen för Spanien)
2012: “Euphoria“, Loreen (1:a i finalen för Sverige)
(Källor: eurovision-georgia.ge och sv.wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Jag försöker bortse från det faktum att jag har lite svårt för inköpta, utländska låtskrivare när det gäller ESC, och glädjer mig i stället åt det utmärkta tillfället att uppmärksamma en av mina favorit-låtskrivare. 🙂

Hela fyra av låtarna i listan ovan tycker jag är riktigt bra (d.v.s. alla utom de låtar som Carola, Danmark och Norge fick) och tittar man igenom den imponerande låtlistan han tävlat med i Melodifestivalen, se wikipedia.se, så hittar man ett flertal av mina personliga MF-favoriter.

Bäst av hans utlands-försök (jämte “I Love You Mi Vida“ och “Quédate conmigo“) tycker jag fortfarande att “Viva la Musica” och “Love Is Gonna Get You” är, de som Man Meadow tävlade med i Polens ESC-uttagningar 2008 resp. 2009. Något liknande kan jag däremot inte se Georgien ställa upp med så det ska bli intressant att se vad han hittar på till dem.

Mer om Georgiens uttagning av bidrag till Eurvision Song Contest 2013 hittar ni här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se