Rumänien startar sin jakt på bidrag till Eurovision Song Contest 2013 i morgon (14:e januari) i och med att de börjar ta emot förslag från artister och låtskrivare till “Selecţia Naţională“. Deadline är satt till den 3:e februari. Ett flertal auditioner kommer att hållas mellan den 6:e och 14:e februari då bidragen framförs live inför en jury. Den 18:e februari avslöjas vilka (mellan 24 och 28 bidrag) som blivit utvalda till semifinalerna.

Schemat för Rumäniens “Selecţia Naţională”:
6:e februari: Audition (Iaşi)
8:e februari: Audition (Cluj-Napoca)
10:e februari: Audition (Timişoara)
12:e februari: Audition (Craiova)
14:e februari: Audition (Bukarest)
18:e februari: Semifinalisterna avslöjas
23:e februari: Semifinal 1
24:e februari: Semifinal 2
9:e mars: Final
(Källor: esctoday.com och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Precis som Ungern så väljer Rumänien att lägga sina semifinaler den 23:e och 24:e februari men bortsett från det så är det en ganska lugn helg där Estland och Sverige är de enda övriga som har några deltävlingar. Eftersom jag inte gärna vill behöva välja bort Rumäniens uttagning (som brukar innehålla en hel del godbitar) så är detta väldigt glädjande nyheter. Att de valt att lägga sin final samma dag som Melodifestivalen har sin final känns däremot inte lika lyckat… men det löser sig nog det med. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se