Lyssna på Österrikes finalister

2013-01-14 (måndag)

ORF, Österrikes TV-bolag, utser som bekant sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom finalen av “Österreich rockt den Song Contest” som avgörs den 15:e februari med hjälp av 50/50 (internationella?) juryröster och tittarröster. Vilka artister som ska tävla har varit känt ett bra tag, se t.ex. eurovision.tv, och idag offentliggjordes även de fem tävlande bidragen. På eurovision-austria.com kan ni lyssna på låtarna.

Startfältet i Österreich rockt den Song Contest 2013:
“Rise above the night”, Falco Luneau
“Shine”, Natália Kelly
“Back to fantasy”, The Bandaloop
Give me a sign“, Elija
“Feels like home”, Yela
(Källor: eurovision.tv och escwebs.net)

Schlagerpinglan: Efter Österrikes sistaplats i ESC förra året med Trackshittaz och deras “Woki Mit Deim Popo” så kan man tänka sig att de är väldigt revansch-sugna. Tyvärr så märker jag inte det efter en första genomlyssning av bidragen. Kanske växer de till sig… men att de skulle kunna komma upp i klass med “Vater, Father, Mon Père” (Papermoon) eller “Don’t turn around“ (!DelaDap), som tävlade förra året, har jag svårt att tro.

Jag fortsätter dock att hålla hoppet uppe tills jag sett bidragen framföras live. Det kan ju vara så att det är artisterna som är TV-bolagets starka kort i år. Kanske har de talang nog att blåsa liv i något av dessa fem, i mitt tycke, ganska ointressanta bidrag. Jag hoppas det i alla fall.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Lyssna på Österrikes finalister”

 1. Micke

  Schlagerpinglan: Vet du varför den underbara “Vater, Father, Mon Père” inte vann och att istället det i mitt tycke sämsta bidraget någonsin i ESC historien vann?

  Detta är inte mina ord utan detta är vad jag gång på gång hör i och från Österrike. Vinnarlåten sågs som ett udda skämtbidrag som många tyckte var kul men många så som jag hatade. Många som tittade och egentligen skiter fullständigt i ESC ringde som galningar bara för att dra löje över tävlingen. Samtidigt var det många som gillade “Vater, Father, Mon Père” men tyckte att det blandades in för många språk.

  Detta är vad jag fått höra.

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Ja, det finns nog många anledningar till att Trackshittaz vann, allt från proteströster till tröströster från de som tyckte de skulle ha vunnit året innan. Tyvärr så är det sådant man får räkna med när man låter tittarna få mycket av makten. I många fall håller jag med tittarna (och tror inte längre att 100% jurymakt är lösningen) men alltför ofta så blir man förundrad över hur och varför folk röstar som de gör. 🙂

 3. Micke

  Österrike är iofs i en väldigt bra sits för vad de än kommer med så blir det ju i alla fall bättre än förra året. Har lyssnat en gång på årets låtar och det är för mig en låt som känns att den har lite potential. Kan bli väldigt bra med fler lyssningar men kanske går den motsatt väg, det vet man inte. Låten det handlar om är “Rise above the night”, Falco Luneau. De övriga fyra ger mig dock ingenting vid en första lyssning. Låten “Back to fantasy”, The Bandaloop ger mig t.o.m dåliga vibbar då det känns lite som barnkalas som förra årets vinnare. Förhoppningsvis bara vid första lyssningen.

 4. Micke

  Då har det hänt! Eftersom jag ligger sjuk hemma har jag haft gott om tid att lyssna igenom de fem bidragen och nu har det som sagt hänt att ett av bidragen har vuxit till sig ordentligt. De andra fyra ger mig ingenting i stort sett men detta börjar bli en favvis.

  Eftersom det handlar om Österrike så blir jag orolig för de har en historia med att rata bra bidrag och skicka märkliga saker. Hoppas verkligen de kringgår den här vanan i år och i så fall vinner det bidrag som i mitt tycker är helt outstanding av dessa fem och det är “Rise above the night”, Falco Luneau

  Finns ju redan två mycket bra redan klara till ESC (Schweiz och Litauen) så det skulle vara grymt med ett till. Vinner sedan “Little sister”, Mobileé i Tyskland så börjar det lukta riktigt gott om årets ESC.

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Ojsan, du får krya på dig. Själv har jag inte upplevt något genombrott med någon av de fem låtarna men har fortfarande kvar hoppet. Det vore ju helt ologiskt att de valt ut fem låtar som är omöjliga att gilla. 😀

 6. Micke

  Hoppas verkligen att Österrike har lärt sig sin läxa den här gången. Inte ens jag kan tro att de ännu en gång kan skicka ett riktigt uselt bidrag så vi borde få slippa se The Bandaloop i ESC. För att prata gammalsvenska USCH OCH FY

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se