I kväll är det dags för den första av tre deltävlingar i Melodi Grand Prix, Norges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2013. De sju bidrag som presenterades i MGP Direkte i onsdags, se reprisen här, tävlar om tre platser i finalen den 9:e februari. Här är vad som gäller för kvällen:

Norges ESC-uttagning, Deltävling 1 (Steinkjer), 19/1 2013:
När?: kl. 19:55 CET
Var?: NRK1, tv.nrk.no och nrk.no
Vem bestämmer?: 100% tittarröster
Till final: Tre bidrag går direkt till finalen den 9:e februari
Extrachans: Av alla deltävlingarnas utslagna bidrag väljer NRK ut ett wildcard

Tävlande bidrag: (lyssna på smakprov av bidragen på nrk.no)
1. “Paid My Way“, Vidar Busk
2. “Sleepwalking“, Carina Dahl
3. “Det er du”, Tom Hugo
4. “Alone“, Gromth feat. Emil Solli-Tangen
5. “Give A Little Something Back“, Julie Bergan
6. “Catch Me”, Mimi Blix
7. “Underground”, Datarock
(Källor: esctoday.com och nrk.no)

Schlagerpinglan: I vanliga fall brukar jag i dessa “Inför”-inlägg rada upp personliga favoriter eller bidrag jag åtminstone är lite nyfiken på… men här lyser de tvyärr med sin frånvaro. Det blir till att bänka sig framför sändningen i kväll med ett öppet sinne och hoppas på det bästa. 🙂

Mer om Norges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2013 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Inför kvällens deltävling i Norge”

 1. Davve

  hej schlagerpinglan.. gissa en som har både NRK kanalerna och DR kanalerna hemma..så nu kan jag bara bänka mig och se alla delfinalerna i både norge och danmark 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Davve, Aaaa, grattis, webb-sändningar i alla ära men TV är ändå snäppet bättre. 😀 Nu får vi bara hoppas att delfinalerna är värda att ses på. 😉

 3. Micke

  Av de fyra nordiska länderna som intresserar mig ser det ut som om Island är i fullständig särklass. Finlands första semifinal var iofs ok men Norges var inget jag hetsade upp mig speciellt över. Hälften kvar i dessa två länder och sen återstår ju Danmark. Norge första semifinal var nästan tragiskt ihålig som jag ser det. Hoppas för deras skull kanonlåtarna finns i den andra semifinalen.

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmmm… jag hittade inget bidrag inför den norska deltävlingen som intresserade mig och inte blev det bättre efter att man sett deltävlingen. Det bara måste finnas bättre låtar i de andra deltävlingarna.

 5. Adri

  Jag är sååååååååååååååå besviken och nästan arg över det norska resultatet. Dem hade en låt som var helt ok (Det er du), en bra låt (Sleepwalking) och en RIKTIGT BRA låt (Give a little something back)

  Gick någon av dessa vidare? Nej såklart inte. Jag tycker Norge valde två riktigt usla låtar och en låt som jag kunde lyssna på men som ändå inte var något vidare. Nåväl, får hoppas på mer önskvärda resultat i kommande deltävlingar och lyssna på den underbara “Give a little something back” för att bli på bättre humör! 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Adri, Roligt att höra att någon hittat bidrag som de fastnat för. 🙂 Tråkigt dock att de inte gick vidare, men det är väl mer regel än undantag att ens speciella favoriter blir utröstade. :/

 7. Adri

  Ja, jag fastnade för Carina Dahl och Julie Bergan 😀 jag visste dock redan från början att Carina inte skulla komma någonvart. Men bag hade ändå lite förhoppningar om Julie (Norska Molly Sandén 😛 ) nåväl, förhoppningsvis fanns inte norges eventuella vinnare här i alla fall.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se