AMPTV, TV-bolaget i Armenien, uppgav tidigare att de hade tänkt att utse sin representant i Eurovision Song Contest 2013 internt. Nu kommer i stället uppgifter om att de kommer att utse både artist och bidrag genom en nationell final den 2:a mars.

Anledningen till att TV-bolaget ändrade sig är att intresset bland både låtskrivare och artister visade sig vara väldigt stort. Nu blir det i stället en uttagning där tittarna och en jury får välja ut landets representant. Mellan den 22:a januari och den 20:e februari tar nu TV-bolaget emot ansökningar av intresserade. (Källa: esctoday.com)

Uppdaterat 2013-01-22:
Sista budet från esctoday.com är att det visst blir ett internval men enbart av artist. Själva bidraget kommer att väljas ut i en låtuttagningsshow den 2:a mars.

Uppdaterat 2013-01-24: AMPTV:s internval av artist föll på Gor Sujyan, sångaren i rockbandet Dorians.

Schlagerpinglan: Det är glädjande att se att Armenien är tillbaka igen efter sin lilla frånvaro förra året. Som synes av den nostalgiska återblicken nedan så har de mycket att tillföra tävlingen.

Det enda som är synd är att de inte inte valde ett annat datum att ha finalen på. Den 2:a mars är redan fullbokad med finaler i Estland, Moldavien och Ungern, en semifinal i Serbien och Andra Chansen i Sverige. Nåja, hellre för många ESC-uttagningar än inga alls. 🙂

Armeniens samtliga bidrag och placeringar i ESC:
2006: “Without Your Love“, André (8:a i finalen)
2007: “Anytime You Need“, Hayko (8:a i finalen)
2008: “Qele, Qele“, Sirusho (4:a i finalen)
2009: “Jan Jan“, Inga & Anush (10:a i finalen)
2010: “Apricot Stone“, Eva Rivas (7:a i finalen)
2011: “Boom Boom“, Emmy (12:a i semi 1)

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se