I går avgjordes den andra deltävlingen av UMK, Finlands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2013. Av de sex bidragen som tävlade valde TV-tittarna och en jury ut två bidrag som gick direkt till finalen den 9:e februari och tre bidrag som gick till semifinalen den 31:a januari. Ett bidrag, “Paperilyhty” med Atlético Kumpula, fick däremot lämna tävlingen.

Här nedan ser ni länkar till deltävlingens framträdanden samt juryns poäng. Hur tittarna röstade har ännu inte presenterats.

Bidragen som gick direkt vidare till final (juryröster):
Marry Me“, Krista Siegfrids (34 p.)
Lost in the Woods“, Arion (35 p.)

Bidragen som gick vidare till Andra Chansen / Semifinalen (juryröster):
He’s Not My Man“, Elina Orkoneva (26 p.)
Flags“, Great Wide North (36 p.)
Dancing All Around the Universe“, Lucy Was Driving (26 p.)

Bidraget som åkte ut (juryröster):
Paperilyhty“, Atlético Kumpula (28 p.)
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Precis som förra veckan så var det ett bidrag som framfördes på finska som fick lämna tävlingen, vilket jag tycker är lite synd. Jag hade gärna sett att den charmiga “Paperilyhty” fått en andra chans medan “He’s Not My Man” gärna fått åka ut. I ärlighetens namn så tycker jag dock att Elina Orkoneva som artist förtjänar sin andra chans, det är bara låten jag inte gillar.

Inför deltävlingen hade jag endast en riktigt stor favorit, Krista Siegfrids, och bortser man från att hennes frisyrval/huvudbonad var ett stort frågetecken så tycker jag att hon framstod som helt klart bäst. En svängig låt med mycket attityd framförd av en sångerska med utstrålning och kraft i rösten är ju aldrig fel. Jag vet inte om det kan fungera i ESC men hoppas likväl att hon vinner hela UMK.

Efter att ha sett framträdandena så märkte jag, konstigt nog, att det var “Lost in the Woods” som var den andra låten som gav mig bäst vibbar. Den har verkligen vuxit till sig och trots att jag fortfarande har lite problem med sångarens stil så fastnade jag för bidraget. Båda mina favoriter gick därmed direkt till final, inte illa. 🙂

Vad gäller de övriga två bidragen: “Flags” och “Dancing all around the universe” så är jag väldigt kluven. Båda grupperna tävlar med låtar som har något speciellt men de balanserar hela tiden på gränsen till att tråka ut mig. Som tur är fick de båda en andra chans att övertyga, vi får väl se om någon av dem tar den.

Nästa torsdag, den 31:a januari, är det alltså dags för semifinalen av UMK. Tre bidrag från varje deltävling får göra ytterligare en livespelning och fyra av dem går vidare till finalen den 9:e februari.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Resultat Finlands UMK 2013: Deltävling 2”

 1. Micke

  Schlagerpinglan: Du har ju ingen som helst smak. Kiding 🙂 Ärligt talat är jag chockad över att Krista gick vidare. I mina ögon/öron den enda av de sex låtarna som jag inte fann någonting i. Väldigt plastig som jag ser det. Tyvärr tror jag den vinner hela tävlingen i Finland. Men as if I care. Island är det som gäller 🙂 Där är tio av de tolv låtarna överlägsna allt annat i de nordiska tävlingarna. Garanterat vinner nån av de andra två då 🙂

  Så vilka fyra ska följa med de övriga fyra till final i Finland då? Två är givna för mig “Dancing All Around the Universe“, Lucy Was Driving och “Flags“, Great Wide North sen spelar det ingen större roll. Problemet med “Dancing All Around the Universe“ är som jag ser det att låten är överlägsen artisterna. Man hör hur överlägsen låten är det övriga i tävlingen men artisterna får definitivt inte fram det. Lite sånglektioner hade inte suttit helt fel. I synnerhet så de lär sig att sjunga i takt och inte i tävling mot varandra. Jädrigt synd på en så egentligen bra låt.

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag förstår dig på sätt och vis. I början uppfattade jag “Marry Me“ som lite “för mycket” och lite väl plastigt, precis som du skriver. Nu är jag dock helt omvänd och det jag först inte gillade med bidraget är nu det som tilltalar mig mest och får mig att hoppas att Krista vinner hela UMK. 🙂

  Vad gäller Island så är jag lika imponerad som dig. Blir svårt att ta ut några favoriter där.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se