Inför Islands andra semifinal

2013-01-26 (lördag)

I kväll avgörs den andra semifinalen av “Söngvakeppnin“, Islands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2013. 6 bidrag tävlar om 3 platser i finalen den 2:a februari. Startordningen samt länkar till de tävlande bidragen hittar ni här nedan.

Islands ESC-uttagning, Semifinal 2, 26/1 2013:
När? klockan 21.00 CET (inför-sändningen startar 20:40 CET)
Var? RÚV TV, ruv.is och ruv.is
Vem bestämmer?: kombination av tittar- och juryröster
Till final: Tre bidrag går direkt till finalen den 2:a februari
Extrachans: RUV kan (om de vill) välja ut ett wildcard av de utslagna bidragen

Startordning “Söngvakeppnin 2013”, Semifinal 2:
1. “Skuggamynd“, Klara Ósk Elíasdóttir
(t&m: Hallgrímur Óskarsson, Ashley Hicklin, Bragi Valdimar Skúlason)
2. “Til þín“, Jógvan Hansen & Stefanía Svavarsdóttir
(t&m: Sveinn Rúnar Sigurðsson, Ágúst Ibsen)
3. “Stund Með þér“, Sylvía Erla Scheving
(t&m: María Björk Sverrisdóttir)
4. “Vinátta“, Haraldur Reynisson
(t&m: Haraldur Reynisson)
5. “Ég Syng!“, Unnur Eggertsdóttir
(t&m: Elíza Newman, Gísli Kristjánsson, Ken Rose, Hulda G. Geirsdóttir)
6. “Augnablik“, Erna Hrönn Ólafsdóttir
(t&m: Sveinn Rúnar Sigurðsson, Ingibjörg Gunnarsdóttir)
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Kvällens isländska semifinal kommer inte riktigt upp i samma klass som gårdagens semi gjorde, men här finns en del godbitar här med. Mina personliga favoriter är den mysiga “Skuggamynd“, “Augnablik” med sin härliga refräng och tilltalande instrumentella partier samt “Stund með þér” som växt till sig enormt de senaste dagarna.

Även “Ég Syng!“, med sin flugpappers-refräng, har fångat mitt intresse. Den har dock så många irriterande drag att den inte borde kunna bli någon favorit för mig, men man ska aldrig säga aldrig. Konstigare saker har hänt i ESC-sammanhang. 🙂

Mer om Islands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2013 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Inför Islands andra semifinal”

 1. Micke

  Island fortsätter och leverera. Här har jag dock tre klara favoriter och två jag inte vill ha till final.

  1. “Augnablik“, Erna Hrönn Ólafsdóttir, Sveinn Rúnar Sigurðsson, Ingibjörg Gunnarsdóttir – Min absoluta favvis i andra semin. Snacka om glädjepiller. Har alltid älskat när gamla folkliga rytmer blandas in i ESC-låtarna. Blir alltmer sällan tyvärr. Här har de fått till det och om den här missar finalen skulle jag bli grymt besviken.

  2. “Til þín“, Jógvan Hansen & Stefanía Svavarsdóttir, Sveinn Rúnar Sigurðsson, Ágúst Ibsen – Det jag sa om Erkki lita undan igår gäller här också. Sveinn Rúnar kan väl inte missa final även med den här. Fart och fläkt förhoppningsvis helt befriat från töntiga dansare ska väl ändå föra raka vägen till final hoppas jag.

  3. “Skuggamynd“, Klara Ósk Elíasdóttir, Hallgrímur Óskarsson, Ashley Hicklin, Bragi Valdimar Skúlason – Här har vi Islands lilla smygare. Den låt som växt allra mest efter varje lyssning. Kändes som en av de sämsta inledningsvis men det är den verkligen inte längre. En låt som får en att gå runt och bara mysa. Lite orolig för sångröst men Klara kommer säkert att sätta mig på plats ikväll.

  Dessa tre är de som jag tycker är riktigt bra i kvällens semifinal men det finns en till som håller bra klass.

  4. “Vinátta“, Haraldur Reynisson, Haraldur Reynisson – Som alltid ett plus när låtskrivare och sångare är densamma. Här har vi kvällens mysigaste låt men även den som jag är mest säker på inte går vidare. Mig tilltalar den absolut men en tra la la publik har nog svårt att ta till sig den och det betyder ju att den får svårt att räcka till.

  Då återstår de två låtarna som enligt mig har lägst kvaliteé av alla tolv men det betyder inte att jag tycker de är dåliga. Absolut inte.

  5. “Stund Með þér“, Sylvía Erla Scheving, María Björk Sverrisdóttir – Har vi inte hört detta i stort sett varje år. Jag vet vilken låt den är mest lik men avstår att säga det för att inte förstöra för andra. Det är absolut inget fel på låten men samtidigt befriad från allt det som får mig att gå igång på en låt. I ett annat lands uttagning i år hade jag satt den högt men absolut inte här.

  6. ”Ég Syng!“, Unnur Eggertsdóttir, Elíza Newman, Gísli Kristjánsson, Ken Rose, Hulda G. Geirsdóttir – Årets märkligaste låt i Island. Versen lovar gott och jag tänker lite att det är ännu en bra låt. Sen dyker då refrängen upp och plötsligt har vi förflyttat oss till fest på dagis. Bra och dåligt blir då hyfsat men snälla låt mig slippa refrängen det enda dåliga i årets fält i Island.

  Ska avslutningsvis leverera ett eget tips befriat från vad jag själv vill. Alltså bara vad jag tror. Jag hoppas att Island inte är så infekterat av detta att det är småtjejerna som ringer. Är det så kommer tyvärr ”Ég Syng!“ att gå vidare. Jag tror tyvärr den gör det. Sedan tror jag den får med sig “Skuggamynd“ och “Augnablik“. Vore hemskt om

 2. Micke

  Vore hemskt om Island har tio bra låtar av tolv men en av de övriga två vinner

  Det var så det skulle avslutas i förra 🙂

 3. Micke

  Obegripligt att “Augnablik” och “Skuggamynd” försvann. Två av de klart bästa överhuvudtaget men samtidigt hade ju Island jättebra material nästan rätt igenom. Det är det som gör det så svårt att ta in att dessa försvann till förmån för en sån som “Eg syng”. Tråkigt tråkigt

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se