I går avgjordes den andra deltävlingen av MGP, Norges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2013. Missade ni sändningen från Florø så hittar ni den på nrk.no.

Av de sju bidragen som tävlade valde TV-tittarna ut tre som gick direkt till finalen den 9:e februari. Resultatet samt länkar till några av gårdagens framträdanden ser ni här nedan:

Bidragen som gick direkt vidare till final:
1. “I Feed You My Love”, Margaret Berger
2. “Ulvetuva”, Fjellfolk
3. “I’m With You”, Annsofi

Bidragen som ev. fortfarande har chans på NRK:s wildcard:
Det vakje mi tid”, Martin Blomvik
On Hold”, Shackles
No One”, Hank
Shine With Me”, Haji
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Precis som förra veckan så var jag ganska besviken på det norska startfältet men i denna deltävling hittade jag i alla fall EN bra låt. Tyvärr så tyckte jag att “No one” föll på Hanks sånginsatser och inte förrän Josefin Winther tog över mot slutet så fick sig låten det lyft den behövde, men då var det för sent.

För att undvika en massa deprimerande detaljer så kan man snabbt sammanfatta deltävlingen så här: Sju bidrag tävlade, fyra av dem framfördes alltför falskt, de resterande tre gick vidare.

Nästa lördag, den 2:a februari, är det dags för Norges tredje och sista deltävling. Vilka bidrag som tävlar där kommer att presenteras onsdagen den 30:e januari klockan 20:15 i programmet “MGP Direkte“. För Norges skull så hoppas jag att de sparat det bästa till sist.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Resultat Norges MGP 2013: Deltävling 2”

 1. Adri

  Jag verkar vara den enda som är positiv om Norges uttagning. Jag personligen tycker att “I feed you mt love” är ett konstverk och tycker att den ska vinna, om inte det kommer bättre nästa vecka men jag tror/tycker att Margaret Berger kommer vara den att slå 🙂

 2. Micke

  Schlagerpinglan: Jag håller med om att det varit dålig standard i de två första deltävlingarna men utifrån det är jag ändå nöjd med resultatet i den andra . Där fanns tre låtar jag tyckte var riktigt dåliga och de tre kom allra sist.

  Adri: Nja jag hittade till slut två bra låtar så lite positiv kan jag ändå vara. Dels Schlagerpinglans favvis “Hank” men tyvärr tappade den live. Sedan trodde jag aldrig att jag skulle säga det jag nu kommer att säga. Jag är en snubbe som älskar rock och har extremt svårt för syntmusik men här hände nägot. Den låt som Margaret Berger framförde hade rockstuk på syntvis och Rockmicke tog den till sig även om jag tror den varit än bättre med elgitarrer istället 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Det finns nog många som har väldigt mycket positivt att säga om Norges uttagning, de kanske bara inte tycker att det är värt att argumentera emot just här. Jag är i alla fall glad att det är någon som hittat ljusglimtar i Norge. Det hade ju varit tråkigt om INGEN uppskattade dem. 🙂

  @Micke, Jag tyckte verkligen om “No One” och hade Josefin Winther fått framföra den helt själv så är jag övertygad om att den tagit sig vidare. Ingen idé att gräma sig över det nu, bara att se fram emot nästa vecka och förhoppningsvis ännu bättre bidrag som även håller för live-framträdanden.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se