I kväll dags för den tredje live-spelningen i Finlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2013: “Uuden Musiikin Kilpailu” (UMK). Sex bidrag som tidigare deltagit i uttagningen får här sin andra chans att gå till finalen den 9:e februari. Spelningen äger rum i Helsingfors och kvällens gästartist är Elonkerjuu.

Som vanligt så sänds inför-programmet UMK+ online ca 20 minuter innan deltävlingen startar. Här är vad som gäller för kvällen:

Finlands ESC-uttagning, Semifinal / Andra Chansen, 31/1 2013:
När?: kl. 20:00 CET (webbsändningen startar 19:40 CET)
Var?: YLE TV2, YLE HD, areena.yle.fi
Vem bestämmer?: En fyramannajury och tittarna bestämmer tillsammans
Till final: Fyra bidrag går vidare till finalen den 9:e februari

Tävlande bidrag:
Saturday Night Forever“, Last Panda
He’s Not My Man“, Elina Orkoneva
Ilmalaivalla“, Rautakoura
Flags“, Great Wide North
Last Night“, Iina Salin
Dancing All Around the Universe“, Lucy Was Driving
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Eftersom fyra bidrag tar sig vidare till finalen och jag har hela tre bidrag som jag hoppas på så vet jag att i alla fall ETT bra bidrag kommer att gå vidare. 🙂

En av mina favoriter, “Ilmalaivalla“, tror jag däremot inte mycket på då det är det enda kvarvarande bidraget med finsk text. De båda andra åkte ut direkt (se resultaten av del 1 & del 2) så förmodligen står väl denna charmiga lilla sak på tur. Vad har finländarna emot det finska språket egentligen?

Mina andra två favoriter har jag lite större förhoppningar om: “Saturday Night Forever” och “Flags” är inte bara bra låtar utan grupperna låter helt OK live. Borde enkelt kunna promenera vidare.

För att utse min fjärde finalist får jag ta till uteslutningsmetoden. “Dancing All Around the Universe” väljer jag bort om inte deras live-framträdande i kväll förbättras väsentligt medan “Last Night” åker p.g.a. att det inte alls är min typ av musik. Min fjärde favorit blir därmed Elina Orkoneva som jag i ärlighetens namn var lite imponerad av i förra deltävlingen, trots att jag kanske inte är helt såld på själva låten.

Nu återstår det bara att vänta och hoppas på att juryn och det finländska folket kommer fram till samma resultat. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Inför kvällens semifinal i Finland”

 1. Micke

  Vidhåller att “Dancing All Around the Universe“ är Finlands klart bästa låt men vad hjälper det när man har ett framförande som lämnar mycket i övrigt att önska. Jättesynd att de inte kunde matcha låt och artist.

  Det som jag annars tyckt varit väldigt positivt i de flesta länders uttagningar är att det varit överraskande få bidrag som jag tyckt varit direkt usla. Tyvärr finns dock ett sådant i den här tävlingen och det är “Last Night“, Iina Salin. Faktiskt det enda bidrag hittills som varit lika uselt uselt som Vitrysslands ESC bidrag. Behöver väl knappast säga att detta är ett av de två bidrag jag inte vill ska gå vidare

  Sen blir det lite svårare för jag tycker resten är ok låtar utan att glänsa. Men Greenday superlight med Gyllene Tider blandning får bli det andra alltså “Saturday Night Forever“, Last Panda

  Till final tar jag då:

  “Dancing All Around the Universe“, Lucy Was Driving
  “Flags“, Great Wide North
  “He’s Not My Man“, Elina Orkoneva
  “Ilmalaivalla“, Rautakoura

  Men det är vad jag vill men vad tror jag då? Jag tror att Rautakoura och Last Panda får lämna tävlingen om nu inte Lucy Was Driving gör ett ännu sämre framträdande än sist.

 2. Daniela

  I kväll hoppas jag framför allt på Great Wide North, som jag tycker hade förtjänat att få sin finalbiljett redan förra veckan. Å andra sidan tror jag att “Flags” är en låt som kan vinna på att få en extra spelning inför finalen, så egentligen är det kanske inte alls så dumt att Great Wide North får ta en liten omväg till finalen (förutsatt att de över huvud taget kommer dit, förstås). Men det hoppas jag verkligen att de gör, för “Flags”, som inledningsvis har befunnit sig lite i skuggan av Diandras och Kristas låtar för mig, börjar faktiskt så sakteliga segla upp till att bli det bidrag som jag hoppas (men tyvärr inte tror) vinner UMK-finalen. Jag gillar egentligen nog fortfarande Diandras och Kristas låtar ännu mer, men Diandra borde verkligen få lite hjälp med styling och koreografi innan hon kan börja platsa i ESC, och Krista har fallit för mig den senaste veckan då jag sett/hört henne i ett antal intervjuer. Det är ju trots allt viktigt att en ESC-deltagare kan vara representativ även i sådana sammanhang.

  Nåja, tillbaka till kvällens startfält: Rautakoura tilltalade mig redan första gången jag hörde låten och är nog faktiskt också de som har fått mig att bli mest positivt överraskad i samband med live-uppträdandena i deltävlingarna. Ett i positiv bemärkelse speciellt och annorlunda bidrag som jag hoppas går till final, men deras realistiska chanser känns ganska svårtippade. I övrigt spelar det innte så stor roll för mig vilka som får de sista fianlbiljetterna så länge det inte blir Iina Salin. Last Panda, Lucy Was Driving och Elina Orkoneva är i mitt tycke alla ganska jämnstarka med sina respektive för- och nackdelar, så vilka två av dem som jag helst vill se i final låter jag vara osagt tills efter kvällens framträdanden. 🙂

 3. Micke

  Se där båda tjejerna är överens med mig om att “Last Night“, Iina Salin är den sämsta låten. Bara hoppas att det avspeglar sig i tävlingen också då så det blir nödutgången ut 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se