I slutet av förra året tog Channel 1 Russia emot ansökningar från artister och låtskrivare som ville representera Ryssland i Eurovision Song Contest 2013. Nu meddelar de att de kommer att välja ut både bidrag och artist internt samt att resultatet kommer att presenteras tids nog. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Om detta är ett bra eller dåligt tecken återstår att se. Personligen så såg jag fram emot ännu en underhållande rysk uttagning och känner mig lite besviken över att ha blivit snuvad på en sådan.

Nu hoppas jag att anledningen till detta beslut är att de fått in ett superbidrag från Sergey Lazarev och att de inte vill riskera att han går samma öde till mötes som Dima Bilan & Yuliya Volkova gjorde förra året. Deras “säkra” vinnarbidrag “Back to Her Future” kom ju på en snöplig andraplats bakom skräll-gummorna Buranovskie Babushki som till slut kom tvåa i ESC 2012 med “Party for everybody“.

Inte för att jag tror att Sergey Lazarev (4:a i Rysslands ESC-uttagning 2008 med “Flyer“) är ett så troligt val men man har väl rätt att drömma, nu när ESC hålls i Malmö och allt? 😉

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se