Schlagerpinglan: I dag avgjordes den första deltävlingen av Melodifestivalen 2013. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina åsikter om respektive bidrag samt länkar till svt.se där man nu kan lyssna och titta på de bidrag som åkte ur Karlskronas deltävling.

Till Final:
“Skyline”, David Lindgren
“Heartbreak Hotel”, YOHIO

Till Andra Chansen:
“Burning Flags”, Cookies N Beans
“Vi kommer aldrig att förlora”, Eric Gadd

Utslagna, i resultatordning och med länkar till uppträdandena:
5. “Gosa, Mary N’diaye
6. “We’re Still Kids, Michael Feiner & Caisa
7. “Porslin, Anna Järvinen
8. “Paris, Jay-Jay Johanson

Mellanakter:
Gina Dirawi tolkar “Euphoria”
Kristian Luuk, Gina Dirawi, Danny Saucedo & Lena Philipsson
Per Andersson som hårdrockare från Karlskrona

Uppdaterat: Vill ni se finalisternas och Andra Chansen-tagarnas framträdanden igen så finns Reprisen av den första deltävlingenSVTPlay fram till den 4:e februari.

1. David Lindgren – “Skyline” (Till Final)
Med bra kamera- och fyrverkeriteknik, snygg dans och ett allmänt glatt och energifyllt framträdande lyckades David Lindgren att övertyga mig och tittarna att han var en värdig finalist. Låten var dock ingen större hit, men tydligen spelar det inte så stor roll.
Betyg: 3/5

2. Cookies N Beans – “Burning Flags” (Till Andra Chansen)
Tjejerna bjöd på ett avskalat men effektfullt och starkt framträdande som fick “Burning flags” att framstå som en betydligt bättre låt än vad jag först uppfattat den som. Efter några extralyssningar och ett Andra Chansen-framträdande finns chansen att jag t.o.m. gillar den.
Betyg: 3-/5

3. Jay-Jay Johanson – “Paris” (blev 8:a)
Nej, det här fungerade ju inte alls. Den mysiga känslan från studioversionen var som bortblåst och det enda som kvarstod var någon konstig form av musikaliskt kaos och en koskälla. Studioversionen av “Paris” kommer jag dock att fortsätta lyssna på, för den var bra.
Betyg: 2+/5

4. Mary N’diaye – “Gosa” (blev 5:a)
Budget-latino-pop med fantasilös text och krystad dans är inte något som jag personligen uppskattar. Färgmixen av grönt och gult som scenen lystes upp i medan Mary framförde låten hade de däremot fått till riktigt bra, alltid något.
Betyg: 1/5

5. Eric Gadd – “Vi kommer aldrig att förlora” (Till Andra Chansen)
Här har vi det bidrag som stod för den största positiva överraskningen för mig. Låten är inte så direkt av sig men det märks att det finns något svalt, tilltalande som förmodligen kan visa sig lagom till Andra Chansen, där låten verkligen förtjänade att hamna.
Betyg: 3+/5

6. YOHIO – “Heartbreak Hotel” (Till Final)
Då vissa partier i refrängen för tankarna till den superba “Forever Or Never” (min favorit i Tysklands ESC-uttagning 2008) så blev jag genast intresserad av denna friska fläkt och inte gjorde framträdandet mig besviken heller. Nej, YOHIO var den enda denna vecka som hade hela paketet med både röst, utseende och fungerande låt. Han lär bli farlig i Globen.
Betyg: 4+/5

7. Anna Järvinen – “Porslin” (blev 7:a)
Hur ska man kunna förstå sig på en berättande låt när man inte kan urtyda vad sångerskan sjunger? I stället för att leverera en viktig text som förmodligen kunnat träffa ganska många så framstod det mest som ett förvirrat mumlande, vilket var både synd och en aning frustrerande.
Betyg: 2/5

8. Michael Feiner & Caisa – “We’re Still Kids” (blev 6:a)
Både sång- och dansmässigt var “We’re Still Kids” förvånansvärt trevande och osäkert och man kan inte låta bli att undra vilka bidrag som ratats till förmån för det här. Det enda som verkligen övertygade var partierna med saxofonen men det räcker ju inte.
Betyg: 2+/5

Schlagerpinglan: Första deltävlingen av Melodifestivalen 2013 är avklarad och bortser man från YOHIO och “Heartbreak Hotel” (som stod i en klass för sig själv) så var väl det mesta ganska ljummet.

Programledarna var bra, fast utan att glänsa, mellanakterna var så där lagom underhållande, utan att riskera att bli några klassiker medan de tävlande bidragen överlag var ganska medelmåttiga. En helt OK start på en sex veckor lång följetång som hela tiden måste överträffa sig själv, vecka efter vecka. 😀

Då jag ser YOHIO som veckans mest självklara finalist och David Lindgren som värdig finalist i brist på annat samtidigt som jag är nyfiken på vad lite extra lyssningar kan göra för Andra Chansen-bidragen från Cookies N Beans och Eric Gadd så är jag helt överens med tittarna denna vecka. Ett alldeles utmärkt resultat. 😀

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2013: Deltävling 1”

 1. Kerstin

  De fyra jag tippade vidare tog sig vidare och därmed är jag givetvis mycket nöjd med gårdagens resultat. Däremot var väl kvalitén på bidragen sisådär. Men melodifestivalen är ju alltid melodifestivalen och inget jag skulle vilja missa. Här kommer mina betyg på gårdagens bidrag.

  1. Skyline. Bra refräng men blev oerhört enformig och tjatig den sista minuten. Sen är det något med David Lindgren som stör mig, han tilltalar inte riktigt mig. Betyg 3/5.

  2. Burning Flags. Tjejerna sjunger bra och var säkra på scenen. Något med denna låten tilltalar mig. Betyg 3+/5.

  3. Paris. Jag kanske är helt ensam om detta men vem tusan är Jay Jay Johanson? Hade aldrig sett eller hört honom förut och jag kan säga att det är inget jag saknat eller tänker börja med. Betyg 1/5.

  4. Gosa. Är man verkligen så desperat att bli artist att detta är en låt man vill starta sin karriär med och bli ihågkommen för? Kvällens absolut sämsta låt. Betyg 0/5.

  5. Vi kommer aldrig att förlora. Hade hellre sett Eric ta finalplatsen är David men är ändå glad att Eric tog sig till andra chansen med denna härliga låt. Har alltid gillat Eric bättre på svenska. En låt jag kommer uppskatta även efter MF. Betyg 4-/5.

  6.Heartbreak Hotel. Låten var väl ingen sensation men kombinationen av artist och låt gjorde detta till kvällens bästa bidrag. Sjunger bra och är säker på scen. Något nytt i MF som känns uppfriskande. Betyg 4/5.

  7. Porslin. En sådan här ballad är beroende av innehållet i texten och det var ju det man aldrig fick höra. Så det enda som återstod var en tråkig låt med en tråkig artist. Betyg 2/5.

  8. We´re still kids. Jag spelade saxofon som mycket yngre och jag har alltid gillat saxofon musik så det var väl det enda som jag gillade med detta bidrag. Betyg 2/5.

 2. Rickard

  För en gångs skull var jag nöjd med resultatet. Tyckte att deltävlingen höll en ovanligt hög och jämn standard. David lindgren kändes som en given finalist (dock inte lika stark låt som förra året). Och sedan hade jag Yohio som min min andra finalist. Och det föll ju väl ut. Yohio är för mig den stora överraskningen. Lite fördomsfullt sågade jag killen innan han ens börjat sjunga, mycket på grund av utseendet. Men vilken röst och vilket framträdande. En värdig finalist!

  David Lindgren 3+/5
  Cookies N Beans 2+/5
  Jay Jay Johansson 2/5
  Mary N’diaye 1/5
  Eric Gadd 2/5
  Yohio 3+/5
  Anna Järvinen 2+/5
  Michael Fiener & Caisa 2+/5

 3. Rickard

  Gina var väldigt bra, Danny lite osäker men det tar sig nog efter hand. Mellanakten var den bästa på många år med Luuk och Lena Ph. Inte sedan tingeling och björn gustavssons dagar har mellanakten varit något att se på!
  Men vem satt i kontrollrummet? Det var ju lördag, men man undrade om killen tagit ett glas för mycket. Först reprisen och sedan avslöjades topp fem innan programledarna sagt något!

 4. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Här uppfattade vi det mesta likadant. Jag kunde nästan ha skrivit det hela själv. T.o.m. delen om saxofonspelandet stämde. 😉

  @Rickard, Som tur(?) är så hade vi det ganska stimmigt här när väl de presenterade bidragen som skulle gå vidare så jag missade helt att de gjorde denna miss. 😀 Tur i oturen kan man väl säga, för jag tyckte det var spännande in i det sista. 😀

 5. Daniela

  Jag är nog också ganska nöjd med resultatet som helhet, även om jag fortfarande saknar Anna Järvinen. Visst, det var inget vinnarbidrag, och som sagt har jag alltid haft lite svårt för hennes sätt att sjunga, men låten tilltalade mig överraskande mycket och för breddens skull hade jag gärna sätt den bland finalisterna. Positivt med att gilla de låtar som åker ut är ju förstås att man kan fortsätta lyssna på dem direkt utan att behöva vänta tills alla deltvlingar är avklarade! 🙂

  I övrigt gjorde David Lindgren som väntat ett mycket snyggt och övertygande live-framträdande som lyfte låten till dess absoluta topp, och eftersom jag trots allt faktiskt tycker bättre om “Skyline” än “Shout It Out” kan jag ju inte påstå annat än att David var värdig sin finalbiljett. Väntat var väl tyvärr också att Eric Gadd inte skulle fungera fullt lika bra live som jag tyckte att låten gjorde i studioversionen. Det finns något i låten som jag verkligen gillar, men tyvärr tyckte jag inte att detta något riktigt gick genom rutan i går. Cookies N Beans levererade precis som jag anat ett mycket starkt framträdade och förtjänade att gå vidare, men av någon anledning har jag inte riktigt fastnat för själva låten ännu. “Heartbreak Hotel” förvandlades från en bra men egentligen ganska alldaglig pop-och rocklåt till att bli något unikt och nytt tack vare YOHIO:s speciella stil. Förmodligen fick han i går kväll sitt stora genombrott hos den breda svenska publiken, och han ska nog inte räknas bort i finalen. Mary & Jay-Jay gjorde ungefär det som jag hade förväntat mig av dem, medan “We’re still kids” skulle ha behövt en sångerska med både bättre röst och starkare utstrålning.

  Angående programledarna och mellanakterna kan jag bara instämma i det som redan sagts här. Bra, som alltid, och det skall bli roligt att följa fortsättningen. 🙂

 6. Loreen - Fanblogg ♥

  Hej! Tycker du om våran fina Loreen Talhaoui? Isåfall kanske du skulle gilla min blogg som handlar just om henne 🙂 Du hittar den på: http://loreen.blogg.se/

  

Ha det bäst, kram! ♥

 7. Jannie

  Kvällens bästa: Melodifestivalen 2013 är igång
  Kvällens sämsta: Kritikerrosade Järvinen fick den placering hon förtjänade
  Kvällens “Jag är bäst, men har ingen självinsikt att jag inte passar som artist”:Caisa gick verkligen inte genom rutan, hon kändes mer som en kontorist som kommit fel.

 8. Isabell

  Hej Schlagerpinglan & alla andra!
  Nu är vi igång igen! Kuul! 😀
  För en gång skull så fick jag rätt med alla låtar!!!!!!!!!
  Makalöst!!!!
  David Lindgren var en förtippad favorit som höll. De höga förväntningarna som jag hade infriades dock inte. Hmm..vet inte riktigt, men låten var lite tjatig kanske!? Scenframträdandet var dock prickfritt, som vanligt. Han är en show & en dansman med en härlig röst! 🙂 3+/5
  Cookies N Beans har jag INTE gillat tidigare. Låten de framförde överraskade mig till det bättre. Bra jobbat tjejer! 🙂 3/5
  Jay Jay Johnson har jag inte så mycket att säga om. Tråkig! 1/5
  Mary N’diaye hade en skön stil & en “gosig” låt 😉 Dock var den lite väl måttlig & banal för min smak. 2+/5
  Eric Gadd överraskade mig poitivt med en riktigt bra låt. Refrängen satt sig i huvudet & man vill bara sjunga med. Den höll & gick med glädje vidare till Andra chansen. Bra! Heja Gadd! 🙂 3+/5
  Yohio hade jag inga förhoppningar eller förväntningar på. Kände helt enkelt inte till artisten. En riktigt bra låt med tyngd och ett skönt gung. Sången var också bra! Härligt! 🙂 3+/5
  Anna Järvinens låt kommer jag inte ens ihåg. Tror mig tycka att den var tråkig (liksom Jay Jay’s). 1/5
  Michael Feiner & Caisa höll inte riktigt måttet. Bra sax iaf! 2/5

  Programledarna tycker jag gjorde en bra insats. Gina lika härlig som vanligt. Danny var ju grön som programledare av den här kalibern. Tyckte dock han gjorde en godkänd insats. Riktigt underhållande paus-underhållning!
  Ska bli spännande att se vad de hittar på till nästa deltävling! 🙂

 9. David Lindgren och YOHIO till final - Evas musikblogg

  […] Andra som kommenterade årets första deltävling: Jerry | Pierre | Schlager-Micke | Schlagerpinglan […]

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se