Maltas ESC-bidrag 2013

2013-02-03 (söndag)

På lördagskvällen valde Malta ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom en final med 16 bidrag som en jury och tittarna valt ut kvällen innan i en semifinal med 24 tävlande bidrag.

Efter att bidragen framförts och tittarnas röster presenterats så ledde Kevin Borg tävlingen men när de sista juryrösterna lagts till resultatet så stod det klart att det i stället blir Gianluca Bezzina som får åka till Malmö med sin “Tomorrow“. Omröstningsresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Maltas ESC-bidrag 2013 här:
Gianluca Bezzina – “Tomorrow”

Resultatet av finalen av Maltas ESC-2013-uttagning (jury +teleröster):
1. “Tomorrow“, Gianluca Bezzina (82+10= 92 p.)
2. “Needing You“, Kevin Borg (68+12= 80 p.)
3. “Betrayed“, Davinia (48+0= 48 p.)
4. “In Control“, Amber (43+4= 47 p.)
5. “Never Walk Away“, Chris Grech (34+8 = 42 p.)
6. “Wonderful Today“, Petra & Richard Edwards (35+2= 37 p.)
7. “When It’s Time“, Claudia Faniello (14+6= 20 p.)
8. “Ultraviolet“, Jessica (12+7= 19 p.)
9. “Love-O-Holic“, Deborah C (12+5= 17 p.)
10. “Perfect Day“, Janice Debattista (13+0= 13 p.)
11. “Superstar“, Scar (11+1= 12 p.)
12. “My Stranger Love“, Corazon (11+0= 11 p.)
13. “Fall Like Rome“, Richard Edwards (10+0= 10 p.)
14. “Us Against the World“, Gianni Zammit (9+0= 9 p.)
15. “Starting from the End“, Dorothy Bezzina (2+3= 5 p.)
16. “Too Little Too Late“, Domenique (2+0= 2 p.)
(Källa: tvm.com.mt)

Schlagerpinglan: Först när Sverige och Island avslutat sina ESC-shower så vände jag blickarna mot Malta och fick en smärre chock (nåja, inte långt ifrån i alla fall) när jag läste på den officiella eurovision-sidan att Amber vunnit överlägset med sin “In Control“. Lyckligtvis var detta ett “misstag” och jag kunde lättad sätta mig ner och följa upplösningen av Maltas final. Lättnaden var dock bara tillfällig och det hela slutade med en ÄNNU större besvikelse, i alla fall enligt mitt sätt att se på det. En lite trist avslutning på en annars väldigt lyckad ESC-kväll.

I mina ögon så var “vår” suveräne Kevin Borg och “Needing you” det självklara valet och jag kan fortfarande inte förstå hur Malta bara kunde kasta bort en sådan pärla. Sedan förstår jag inte heller varför de valde just “Tomorrow” när det fanns betydligt bättre låtar bland de tävlande (se snabbreprisen och min genomgång av finalbidragen) som t.ex. “Starting from the End“, “When It’s Time“, “Fall Like Rome” och “My Stranger Love“.

Nåja, kanske är inte “Tomorrow” den leende men ointressanta bagatell som jag för tillfället ser den som. Med tiden kan kanske även jag se vad juryn och tydligen även tittarna på Malta ser i bidraget. Jag önskar den lilla ön all lycka i tävlingen men tror att det blir väldigt svårt för dem att ta sig vidare till finalen i år.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Maltas ESC-bidrag 2013”

 1. Davve

  Ja att inte välja Kevin Borg i år var rent av idiotiskt! Och den här killen är som jag förstår det en doktor som sjunger lite vid sidan av. Hmmm … Ingen final för Malta.

 2. Adri

  jag tror att låten kommer ta sig till finalen i år (igen), men där tror jag att den kommer på plats 19-26. Låter som en sådan låt.

 3. Rickard

  Nja det är för slätstruket! Tveksamt om det räcker för final! Men den har en trevlig melodi! 🙂

 4. Marie

  Kevins låt går dygnet runt hemma hos mig. Det var en fantastiskt fin låt. Ren idioti att inte välja den, MEN jag hörde att det va den låten som vann tittarna. Den anda blev vald tack vare en “international jury” och att upprördheten är stor (iofs som här varje år när fel låt vinner) =)

 5. Daniela

  Jag hade inte hört den här låten förrän den gick och vann, men även om jag gjort det hade jag nog inte kunnat tippa att den skulle bli årets vinnare framom Kevin… Nåja, oförklarliga överraskningar är väl en del av charmen med ESC! 🙂 Men även om jag också hade föredragit att se Kevin som vinnare tycker jag faktiskt att det finns en hel del ljuspunkter även i “Tomorrow”, och detta framförande var betydligt bättre än det som jag först såg, där han hade på sig vad som såg ut att vara en hemstickad tröja. Jag gillar både melodin och instrumenten i bidraget, och artistens glädje på scen går verkligen genom rutan och smittar av sig. Med en starkare refräng hade det här kunnat bli riktigt bra, men också i detta format är det i mina ögon ett fullt godkänt och rätt så trevligt feelgood-bidrag.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se