Österrike kommer, som vi redan vet, att utse sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom finalen av “Österreich rockt den Song Contest” den 15:e februari. Artisterna och bidragen har varit kända ett tag och nu finns även deras respektive videor tillgängliga, se länkarna nedan.

Det har även avslöjats att fyra av de fem finalisterna (ej Falco Luneau som befinner sig i Belgien) kommer att närvara vid en klubbspelning den 11:e februari. Där får artisterna bl.a. chansen att framföra sina bidrag live.

Länkar till de officiella videorna till Österrikes ESC-uttagning 2013:
Feels like home”, Yela
Rise above the night”, Falco Luneau
Shine”, Natália Kelly
Back to fantasy”, The Bandaloop
Give me a sign“, Elija
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Det är riktigt roligt att se hur bidragen växer till sig med tiden och hur stor skillnad det kan vara mellan vissa länders uttagningar. Medan jag har haft stora problem att hitta bra låtar i vissa uttagningar så tycker jag att de flesta i “Österreich rockt den Song Contest” numera är något att se fram emot.

Jag vill gärna invänta liveframträdandena innan jag säger för mycket men i nuläget så är det “Rise above the night“, “Give me a sign” och eventuellt “Feels like home” som ligger bäst till hos mig. Efter den 11:e februari har kanske allt förändrats. 🙂

Mer om Österrikes uttagning till ESC 2013 hittar ni här.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se