Schlagerpinglan: På fredag, den 15:e februari, kommer Österrike att utse sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom uttagningen “Österreich rockt den Song Contest“. Finalbidragen (i slumpvis ordning, med länkar till bidragens musikvideor samt mina personliga betyg) hittar ni här nedan.

Startfältet Österrikes “Österreich rockt den Song Contest”, final, 15:e februari 2013:
Feels like home”, Yela
Schlagerpinglan: En lugn låt med behagligt gung som jag kan se mig njuta av en slö dag i hängmattan. Kanske, kanske kan det även fungera i Eurovision men risken är att det blir lite för segt. En bra låt är dock en bra låt så man vet aldrig.
Betyg: 3+/5

Rise above the night”, Falco Luneau
Schlagerpinglan: Här har vi min absoluta favorit av Österrikes kandidater. En underbar halvrockig låt som både känns annorlunda och välbekant på samma gång, med ett flertal starka partier. Kan bara Falco få sången att låta lika bra live så borde han vara det självklara valet.
Betyg: 4+/5

Shine”, Natália Kelly
Schlagerpinglan: “Shine” låter betydligt bättre i mina öron nu än de första gångerna jag hörde den men fortfarande så får jag lite “trampa-i-sirap”-känsla av den. Den stampar på samma plats och kommer inte riktigt igång. Texten tycker jag däremot är riktigt bra så får Natália till ett bra framträdande så kanske det når fram i alla fall.
Betyg: 3/5

Back to fantasy”, The Bandaloop
Schlagerpinglan: Jag uppskattar att de slängt in ett bidrag med lite mer elektronisk musik i finalen men om detta var det bästa de hade att välja på så är frågan om det inte hade varit bättre att ta in en annan sorts musik i stället. Nåja, man kan inte tycka om allt och säkert tilltalar det någon annan.
Betyg: 2/5

Give me a sign“, Elija
Schlagerpinglan: Från början tyckte jag att även “Give me a sign” var en vinnarkandidat med sitt härliga trummkomp och sin vackra refräng… men med tiden så har jag börjat att tröttna på den. Det är fortfarande en bra låt, och skulle Österrike nobba Falco ser jag gärna att de skickar Elija till Malmö, men tre minuter känns lite väl långt när det inte händer mer än så.
Betyg: 4/5

Schlagerpinglan: I nuläget har jag inga tvivel alls, det är “Rise above the night” som är min stora favorit i fredagens final i Österrike. Enligt mitt sätt att uppfatta låtarna så borde Falco Luneau vinna hur enkelt som helst men nu talar vi om ett land som förra året skickade “Woki Mit Deim Popo“ till ESC. 😉 Det kan m.a.o. bli en riktigt nervpirrande final, och det är ju inte helt fel… bara det slutar “rätt”. 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “En titt på Österrikes finalister”

  1. Erik

    Falcos låt borde vinna. Skönt med riktiga låtar. Österrike och Tyskland har haft betydligt bättre låtar än Sverige de senaste åren. Heja Österrike!!!

  2. Schlagerpinglan

    @Erik, Det är i alla fall en väldig skillnad på vad för slags låtar som tävlar i de olika uttagningarna. Jag personligen gillar både Sveriges toppliste-betonade musik och den lite mer “riktiga” (om det nu är rätt ord) låtarna i Österrike och Tyskland. Trevligt med omväxling. Nu gäller det bara att de i Österrike förstår vilken pärla de har i “Rise above the night” och inte väljer bort den. 😉

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se