Österrikes ESC-bidrag 2013

2013-02-16 (lördag)

I går utsåg Österrike sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom finalen av “Österreich rockt den Song Contest“. 5 bidrag tävlade och vinnaren togs fram genom 50/50 jury- och tittarröster där de båda grupperna hade vars 100 poäng att dela ut. Resultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Österrikes ESC-bidrag 2013 här:
Natália Kelly – “Shine”

Resultatet av “Österreich rockt den Song Contest”: Juryröster Teleröster Summa
1. “Shine“, Natália Kelly 32 p. 38 p. 70 p.
2. “Feels like home“, Yela 34 p. 16 p. 50 p.
3. “Rise above the night“, Falco Luneau 24 p. 25 p. 49 p.
4. “Give me a sign“, Elija 6 p. 10 p. 16 p.
5. “Back to fantasy“, The Bandaloop 4 p. 11 p. 15 p.
(Källa: orf.at)

Schlagerpinglan: Efter att den senaste tiden blivit bortskämd med ESC-uttagningar som helt gått min väg så var det igår dags igen att sitta som en fågelholk och undra vad som egentligen hände. 😀

Min favoritlåt inför finalen, “Rise above the night“, kändes en aning tamare i live-versionen men framstod likväl som startfältets klart starkaste kort, men det resulterade endast i en snopen tredjeplats för Falco. På god andraplats hade jag den lite mer rockiga “Give me a sign” men inte heller där hade jag juryn eller tittarna med mig.

Hade juryn fått bestämma så hade den mysigt gungiga “Feels like home” vunnit men jag tyckte nog att den var lite för sömnig för att fungera. Tittarna var däremot de som drog det längsta strået och den enligt mig lite intetsägande “Shine” (som dock hade en bra text) blev till slut vinnaren i denna lite speciella uttagning.

Visst tycker jag det är skoj när tittarna får vara med och bestämma och jag hoppas så klart att det går bra för Natália Kelly i Malmö men… jag varken tycker om eller tror på bidraget. Med så många starka ESC-bidrag redan utvalda till den första semifinalen så tror jag att Österrike behöver mer än en ung tjej och tänkvärd text för att ta sig vidare till finalen… men jag kan ju ha fel.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Österrikes ESC-bidrag 2013”

 1. jompa

  Då får jag säga att för mig är detta en vinnarkandidat. Hörde den en gång och det kändes som en vinnare direkt. Enda nackdelen är att det är just Österrike.. utan många givna diasporaröster.

 2. Schlagerpinglan

  @jompa, Det var ju för väl. Jag tycker nästan lite synd om Österrike i ESC-sammanhang, ibland verkar det som att de kämpar lite i uppförsbacke. Hoppas att fler ute i Europa har samma uppfattning om bidraget som du har. 🙂

 3. davve

  Nja, vinnarkandidat i stora eurovision tror jag knappast. men natalia har personlighet och går igenom rutan. dock kan hon möjligtvis få en topp10 placering om det vill sig väl.

 4. Rickard

  Bästa bidraget så här långt! En ren vinnarkandidat! Proffsigt, snyggt och en väldigt imponerande och karismatisk sångerska! Definitivt topp 10! Heja Österrike!

 5. Rickard

  Nackdelen är som sagt att det är Österrike! Och det är en väldigt stor nackdel i dessa sammanhang! Hade låten kommit från ex Azerbajdzjan hade chansen varit mkt större för en vinst!

 6. Schlagerpinglan

  Ojsan, “vinnarkandidat”, “topp10-om det vill sig väl” och “bästa bidraget så här långt” är inga dåliga omdömen, speciellt när jag själv inte såg något speciellt i det. Som sagt, det är alltid roligt att se vad andra personer tycker om bidragen, man kan bli rejält förvånad ibland och upptäcka saker man inte såg från början. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se