Vitrysslands nya ESC-2013-bidrag

2013-03-05 (tisdag)

I december förra året vann Alyona Lanskaya Vitrysslands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2013 med låten “Rhythm Of Love” men nästan direkt rapporterades det att låten skulle bytas ut. Nu har ersättningsbidraget presenterats, se länk nedan. Alyona kommer att framträda med det nya ESC-bidraget “Solayoh” vid Rumäniens och Moldaviens finaler.
(Källa: oikotimes.com)

Lyssna på Vitrysslands ESC-bidrag 2013 här:
Alyona Lanskaya – “Solayoh”

Schlagerpinglan: För fjärde året i rad så kommer Vitryssland att ställa upp med ett annat bidrag än vad som först meddelats. Här är en liten återblick:

 • 2010 internvaldes gruppen Three Plus Two och låten “Far Away” men det var “Butterflies” som de tävlade med i ESC och då tillsammans med Robert Wells.
 • 2011 internvaldes Anastasiya Vinnikova och “Born In Belorussia” men ersattes av “I love Belarus” då originallåten framförts tidigare än vad reglerna tillät.
 • 2012 vann Alena Lanskaya EuroFest med “All my life” men röstningen ansågs vara felaktig och i stället fick tvåan “We are the heroes“ med Litesound tävla för Vitryssland.
 • 2013 vann Alyona Lanskaya återigen den vitryska uttagningen och denna gången fick hon behålla segern men de ändrade låten i stället. För oss som är vana vid Melodifestivalen känns det lite konstigt att de gör på det viset men man får komma ihåg att ESC är en tävling för TV-bolagen och de har fram till den 18:e mars på sig att utse ett bidrag. Hur de gör det är helt och hållet upp till dem själva.

  Vad gäller årets bidrag så tyckte jag aldrig speciellt bra om “Rhythm Of Love“, som Alyona vann uttagningen med, men frågan är om jag inte föredrog den framför den nya. Eventuellt är “Solayoh” marginellt bättre men här är likväl något som stör mig. Kanske är det så illa att det är artisten jag har problem med och i så fall så hjälper ju knappast ett låtbyte. Vi får väl se hur det ser ut på lördag, om hon nu framför sin låt i Rumäniens final.

  Andra bloggar om: , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  4 kommentarer till “Vitrysslands nya ESC-2013-bidrag”

  1. Kristina

   Jag har haft tre låtar som jag satt som klart sämst på min lista och det är Serbien, Vitryssland och Slovenien. Så vad betyder bytet av låt för Vitryssland då? Jag inte är det nån kanon för mig men de lämnar åtminstone bottenlistan som nu består av två låtar. Alltså en klar förbättring men det hade ju varit hemskt annars med tanke på hur tråkig Rhythm Of Love var.

  2. Kristina

   Schlagerpinglan: Eftersom jag ligger sjuk hemma har jag haft gott om tid att lyssna in mig på Vitrysslands bidrag och nu går jag ännu längre än att säga att det nya åtminstone är bättre än det usla gamla. Jag tycker jättebra om den nya låten nu. Den är definitivt på min “tycka om lista!” som fylls på allt mer. Riktigt bra val att byta låt Vitryssland

  3. Schlagerpinglan

   @Kristina, Usch, låter inte skoj, du får krya på dig. (Inte skoj att se MF-finalen sängliggande) Vad gäller låten så har jag endast hört den ett fåtal gånger så jag ska inte säga för mycket men glädjer mig åt att det verkar vara en “växare”. Ser fram emot att få höra Alyona framföra den.

  4. Kristina

   Det är refrängen som tar sig in i skallen på mig. Versen är lite för mycket Grekland och Elena från 2005 men vad gör det när refrängen envist hamrar sig fast 🙂

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se