Schlagerpinglan: Eftersom ett flertal av er läsare var så snälla och delade med er av era topplistor av de bidrag som så här långt valts ut till Eurovision Song Contest 2013 så vill även jag passa på att bidra med min egen tio-i-topp-lista, innan de resterande bidragen drösslar in. Så här rankar jag ESC-2013-bidragen så här långt:

Schlagerpinglans topp-tio-lista när 28 av 39 ESC-2013-bidrag är presenterade:
1. Ukraina – “Gravity“, Zlata Ognevich
2. Litauen – “Something“, Andrius Pojavis
3. Finland – “Marry me“, Krista Siegfrids
4. Island – “Ég á líf“, Eyþór Ingi Gunnlaugsson
5. Irland – “Only Love Survives“, Ryan Dolan
6. Tyskland – “Glorious“, Cascada
7. Schweiz – “You and me“, Heilsarmee
8. Danmark – “Only Teardrops“, Emmelie de Forest
9. Ryssland – “What if“, Dina Garipova
10. Vitryssland – “Solayoh”, Alyona Lanskaya

Schlagerpinglan: Det börjar att dra ihop sig nu. Deadline för TV-bolagen att meddela vilka bidrag de ska tävla med lär vara den 18:e mars och det återstår fortfarande 11 bidrag som kommer att presenteras i en väldig fart. Därför var det intressant att ta en titt på hur det såg ut så här långt. Mest överraskad blev jag över att bidragen från Ryssland och Vitryssland, som jag var en aning skeptisk till från början, nu tydligen har vuxit till sig och platsar på listan. Bland de länder som hamnade precis utanför hittar vi bl.a. Norge, Makedonien och Ungern, för att nämna några.

Länkar till alla de utvalda bidragen samt datumen man misstänker att resten av bidragen ska presenteras/väljas ut hittar ni här.

Uppdaterat 2013-03-07: Precis när jag postat inlägget så började drösslet: Storbritannien har bekräftat att de skickar Bonnie Tyler och “Believe in Me“, men den låten har jag av naturliga orsaker inte tagit med i bedömningen ovan. 🙂 Mer om Storbritannien senare i dag.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Topp-10-lista ESC 2013… så här långt”

 1. Kristina

  Schlagerpinglan: Jag sa ju att den nya låten från Vitryssland är en riktig växare 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Kristina, Mmmm… men jag trodde inte att den skulle bita på mig. 🙂

 3. Sixten

  Jag tycker du har missat Spanien som har en riktigt bra låt i år.

  http://www.youtube.com/watch?v=0B6GwcVNRnU

 4. Schlagerpinglan

  @Sixten, Ja, Spanien har även de en bra låt i år, men konkurrensen är hård. Ovanligt många länder verkar ha fått till riktigt bra val i år, vilket gör att Sverige riskerar att få en riktigt dålig placering i finalen om vi väljer “fel” bidrag på lördag. (Vilket som skulle vara “rätt” eller “fel” har jag däremot ingen aning om.)

 5. Kristina

  Sixten: Spanien har i mina ögon det helt överlägset bästa bandet eller artisten. Tyvärr är det inte deras bästa låt genom tiderna men i konkurrensen står den sig mer än väl.

 6. Kristina

  Schlagerpinglan. Inte illa förresten. Sex av mina favoriter är med på din tio i topp lista och bara två av de jag absolut inte gillar 🙂

 7. Rickard

  1. Österrike
  2. Ukraina
  3. Litauen
  4. Ryssland
  5. Danmark
  6. Island
  7. Grekland
  8. Georgien
  9. Spanien
  10. Serbien

 8. Rickard

  För mig är Österrikes låt i en solklar ledning just nu! bakom jagar Ukraina, Litauen, Ryssland och Danmark med starka låtar! Island har en låt som är otroligt vacker! Hoppas att de inte översätter den. Vilken inlevelse han sjunger med! 🙂

  Grekland är ett roligt inslag bland alla hyper-seriösa house-inspirerade sångerskor, däribland Slovenien, Tyskland och Norge, som jag tror kommer att slå ut varandra! Det finns många fler exempel!

  Georgien har den kanske starkaste balladen tillsammans med Ryssland! Ska bli intressant att se hur de fungerar på scen inför publik!

  Spaniens låt gillar jag! Inte lika stark som förra året men kan nog gå hyfsat ändå! Bra sångerska!

  Serbien är jag väldigt kluven till, men de kommer precis med trots allt! Verkar väldigt karismatiska på scen! Men det finns en risk att de drabbas av årets fenomen med sångerskor med nattklubbs-låtar!

  Årets bästa text måste ju Litauen har (med reservation då jag inte förstår alla språk) 😉

 9. Lennart do Lirio

  Ungern, Cypern och Litauen föll jag pladask för. Snälla, snälla, sjung på ungerska och grekiska, för dessa båda låtar kan inte bli bättre på engelska,

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se