Nederländernas ESC-bidrag 2013

2013-03-11 (måndag)

Nederländerna meddelade redan i oktober att deras TV-bolag TROS bestämt sig för att skicka Anouk som sin representant i Eurovision Song Contest 2013. Efter det var det tyst ganska länge, bortsett från ett ytterst litet smakprov på tävlingsbidraget, men nu har då äntligen “Birds” presenterats i sin helhet:

Lyssna på Nederländernas ESC-bidrag 2013 här:
Anouk – “Birds”

Schlagerpinglan: Senast Nederländerna var i final var 2004Re-union fick en 20:e-plats med “Without You“. Jag förmodar att målsättningen när TROS internvalde Anouk till ESC var att de återigen ville dit. Huruvida det kommer att fungera eller ej återstår att se.

Klart är i alla fall att “Birds” inte är någon enkel låt att ta till sig, i alla fall inte för mig, och därmed kan den få lite problem med tittarrösterna. Förhoppningsvis är det i stället en låt som med hjälp av tid och extra lyssningar till slut får höga poäng av juryn och på den vägen klarar sig vidare. Själv känner jag att jag behöver ge den lite extra tid för att kunna ge den ett rättvist omdöme.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Nederländernas ESC-bidrag 2013”

 1. Adri

  jag älskar detta men är lite orolig. Juryn kanske hjälper, men tittarna… nja jag vet inte: kanske med hjälp av ett sjukt bra framträdande och det faktum att Anouk är känd och grymt bra hjälper till.

 2. Adri

  Jag är också lite orolig, men inte på grund av låten, utan på grund av det faktum att det är Nederländernas låt. Jag tycker det är ett av de mer underskattade länderna i detta sammanhang sen semi-finalerna infördes. 2006,2007,2008, 2012 förtjänade de final varje år (enligt mig) men kom inte ens nära. Kan Anouk förändra det? Jag hoppas det, annars känns det lite som att Nederländerna kommer ge upp och dra sig ur.

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Det som talar för bidraget är väl just Anouks stjärnglans och ett eventuellt bra framträdande men tyvärr så är det vissa länder som verkar tävla i motvind och Nederländerna är ett av dem. Jag hoppas att låten är en riktig “växare” så att jag kan heja på landet på riktigt och inte bara för att jag unnar dem en finalplats, för det gör jag verkligen.

 4. Daniel

  Fasen den här låten är ju riktigt, riktigt bra. Vemodet i den tilltalar mig. Min favorit!

 5. Josef

  Oj säger jag! Är det alltså fisk eller fågel (låten heter ju “Birds” dessutom) som gäller för Holland? I nio år om jag minns rätt, så har Holland kommit dragandes med sektmedlemmar till fjäderfän och nu äntligen! Vi har många bra låtar inkluderat Sveriges “You” men detta sticker ut mest med så otroliga särtoner och en känsla så Anouk föder enligt mig en ny genre i vad enligt mig kan betraktas som någon typ av Balladblues!? Vid första lyssningen tänkte jag vilket skämt med en låt tagen från 50-talet men sedan har den bara vuxit till att nu blivit min favorit. Norge kom sist förra året och man undrade om norden var utmobbat av grannröstande Balkan. Så kom Rybak och formligen sopade hem detta. Jag tror låten kan var lite svår för somliga, där tyckarna delas tydligt upp i de som säger Wow eller bläh. Jag tror de som tycker wow är ändå en person på kanske 7 eller 8 och det räcker för att hon skall ta ett guld.

  Tyvärr har vi i norden bra bidrag från både Norge, Danmark och Sverige och dessa kommer få lite tolvor här och där. Holland kommer bli belönade med ränta för de uteblivna rösterna för mindre bra bidrag under senare år

 6. Schlagerpinglan

  Endast positiva kommentarer, det låter ju väldigt lovande. Hoppas att ESC-publiken är lika generösa med sina poäng. 😀

 7. Nathalie

  Kan bara instämma med tidigare kommentarer. En riktigt bra låt, framförd av en fantastiskt duktig sångerska.

 8. Micke

  Ännu ett annorlunda bra bidrag till ESC. Jädrigt kul

 9. Kristina

  Helt fantastisk låt. Efter första gången jag hörde den tänkte jag att den kan nog växa och det har den sannerligen gjort. Grym sångerska dessutom så hoppas nu bara den inte förstörs av några löjliga dansare på scen. Nu har jag fyra favoritlåtar. Danmark, Spanien, Storbritannien och Nederländerna.

 10. Kerstin

  Här håller jag med dig Schlagerpinglan. Det här är en svår låt att ta till sig. Allt jag hör är en oerhört seg och tråkig låt. Men de flesta här verkar ju gilla det här så det lovar ju gott för Nederländerna och att de kanske äntligen får ta sig till finalen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se