Montenegros ESC-bidrag 2013

2013-03-15 (fredag)

I går presenterades det intervalda bidrag som kommer att tävla för Montenegro i Eurovision Song Contest 2013, se länk nedan. Som tidigare meddelats så är det hiphop-duon Who See (Dejan Dedovic och Mario Dordevic) samt sångerskan Nina Žižić som kommer att framföra bidraget “Igranka” (“Partyt”) i Malmö.

Lyssna på Montenegros ESC-bidrag 2013 här:
Igranka“, Who See (officiell video)

Schlagerpinglan: Enligt presentationen så är Montenegros bidrag en låt om livets goda och är tänkt att sprida positiv energi till sin publik. Själv känner jag tyvärr att budskapet går mig helt förbi och jag har svårt att tro att det är en låt som kommer att växa, hur många gånger jag än hör den. Vissa bidrag tycker man helt enkelt inte om och detta är nog ett sådant för mig. Nej, 2013 är förmodligen inte året då Montenegro får sin första ESC-finalplats, men de försöker i alla fall och det är ju värt några pluspoäng.

Mer om Montenegros uttagning av bidrag till ESC 2013 (samt länkar till deras fyra föregående ESC-bidrag) hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Montenegros ESC-bidrag 2013”

 1. jompa

  Älskar detta! Börjar bli tröttsamt med dessa smäktande ballader. Skönt också veta att även på balkan kan man göra modern musik.

 2. Schlagerpinglan

  @jompa, Trots att jag själv inte är så förtjust i bidraget så är jag glad att de är med. Länder som vågar satsa på något eget behövs.

 3. Micke

  Usch. Inget kul att vara negativ när det mesta är positivt i årets ESC. Trodde i min enfald att Sverige, Serbien och Rumänien skulle stå i särklass för mig vad gäller usla bidrag men nu fick de stark konkurrens av Montenegro. Kanske rent av det sämsta av alla bidrag för mig.

 4. Adri

  Jag älskar rapparnas röster av någon skym anledning och tycker att refrängen är ashärlig. Skönt gjort av Montenegro! 😀 är så glad att de flesta dissar balkanballaderna. Slovenien – house!, Serbien – Danspop, Montenegro – Dubstep. Är så sjukt trött på balkanballaderna som nästintill alla från balkan skickade förra året 🙂

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmm… jag tror att de kan slåss om Jumbo-platsen hos mig också.

  @Adri, Visst kan det bli för mycket av det goda ibland, men själv saknar jag dem. Variation är dock skoj och desto roligare när det trots allt finns de som uppskattar det de skickar. 🙂

 6. Rickard

  Livets goda? Sprida glädje? Själv mår jag bara dåligt av det! Ett sv de sämsta bidragen i år! Ingen final!

 7. Rickard

  Till skillnad från alla här så saknar jag Balkan balladerna! Tröttnar aldrig på dem! Men Montenegro har i mitt tycke aldrig skickat bra låtar!

 8. Micke

  Rickard: “Till skillnad från alla här saknar jag Balkan balladerna”

  Tro mig Rickard du är inte ensam. Bästa exemplet ser jag i Serbien som varje år brukar ha så mäktiga låtar. För första hången någonsin sätter jag Serbien näst längst ned i min ranking. Definitivt inte bland de 30 bästa i alla fall. Montenegro är om möjligt än värre.

 9. Rickard

  Micke: skönt att man inte är ensam där! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se