Schlagerpinglan: I dag presenterade Italien, som sista land, sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 och därmed har vi alla årets Big Five-bidrag klara. Jag gör likadant med dessa som jag gjort med bidragen i den första och andra semifinalen och rangordnar dem enligt hur bra jag tycker de är för tillfället:

Schlagerpinglans topplista av Big Five-bidragen i ESC 2013 (18/3):
1. Tyskland – “Glorious“, Cascada
2. Spanien – “Contigo Hasta El Final (With You Until The End)“, ESDM
3. Italien – “L’essenziale“, Marco Mengoni
4. Frankrike – “L’Enfer Et Moi“, Amandine Bourgeois
5. Storbritannien – “Believe In Me“, Bonnie Tyler

Schlagerpinglan: Ja, då har vi tagit oss en första titt på alla våra konkurrenter. Sveriges bidrag, “You” med Robin Stjernberg, är ju även det direktkvalificerat till finalen men eftersom jag tycker att det är så svårt att bedöma vårt eget bidrag så håller jag det utanför listorna. Jag tycker dock att det står sig riktigt bra mot de andra och hoppas på ett skapligt resultat i Malmö. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


28 kommentarer till “Alla Big Five-ländernas bidrag till ESC 2013”

 1. Kerstin

  Här kommer också min rangordning av de finalklara bidragen. Jag tar dock med Sverige i min lista.

  1. Sverige
  2. Strobritannien
  3. Tyskland
  4. Spanien
  5. Italien
  6. Frankrike

 2. Kerstin

  Ska tillägga att inget av de big five länderna har direkt imponerat på mig och tillhör inte mina favoriter åtminstone inte i nuläget.

 3. FunkyG

  Min rangordning:

  1. Storbritannien
  2. Spanien
  3. Sverige
  4. Italien
  5. Tyskland
  6. Frankrike

 4. Micke

  Jag är ovanligt nöjd med årets finalklara. Tre av dem har jag bland mina fyra favvisar överhuvudtaget. De fjärde är också bland de 19 bidrag jag gillar. Det femte är helt ok om än lite väl likt en viss låt förra året. Det sjätte däremot är i mitt tycke det sämsta bidraget vi ställt upp med sen jag vet inte när.

  1. Spanien
  2. Storbritannien
  3. Italien
  4. Frankrike
  5. Tyskland
  6 Sverige

 5. Kristina

  Ovanligt hög standard på Big Five Länderna i år. Kul att de tar tävlingen mer på allvar än vad de brukar göra:

  1. Italien
  2. Spanien
  3. Storbritannien
  4. Tyskland
  5. Frankrike
  6 Sverige

 6. Sofia

  Här är min rangordning.

  1. Sverige
  2. Tyskland
  3. Storbritannien
  4. Italien
  5. Spanien
  6. Frankrike

 7. Kerstin

  Kul att se att några här i alla fall uppskattar Sveriges bidrag. Ska bli spännande att se hur det går i ESC. Får nog också hålla med om att big five länderna ändå har bättre bidrag i år än vanligtvis. Många länder har i år höjt kvalitén på sina bidrag. Grekland är nog det land jag är mest besviken på som brukar leverera bra låtar åtminstone under 2000- talet. Men sen finns vissa länder som t. ex Litauen som har höjt sig rejält.

 8. Christopher

  Relativt bra big five låtar iår tycker jag.
  1. Sverige
  2. Storbritannien
  3. Tyskland
  4. Frankrike
  5. Spanien
  ?.Italien

 9. Micke

  Kerstin: Du tar väl inte illa upp för att jag inte gillar Sveriges bidrag? 🙂 Jag är mest chockad över att detta är vad vi fått fram av 32 bidrag. Har inte ens hört de andra 31 så det är mest därför jag är chockad. Men jag måste ju vara ärlig och jag tycker inte om bidraget. Största anledningen till det är en sak som jag skrev om varför jag inte gillar Rumäniens bidrag och ser det som ett av de två sämsta. Finns det något jag har svårt för i musik så är det när vuxna män sjunger i falsett. Det gör Robin om än inte på samma sätt som snubben från rumänien.

  Men ärligt talat så skiter jag fullständigt i det svenska bidraget och de andra 5-6 jag inte gillar. Jag tycker riktigt bra om 19 bidrag och skapligt om ytterligare tolv så jag ser verkligen fram mot ESC i år, vilket jag iofs gör varje år men med så många bra bidrag gör ju det än mer roligt 🙂

  Det jag inte tycker är roligt är att Österrike för andra året i rad i mina ögon har det absolut bästa bidraget överhuvudtaget i sin final men ratar det. För mig finns det inget låt i detta startfält som ens är i närheten av “RISE ABOVE THE NIGHT” – FALCO LUNEAU
  http://www.youtube.com/watch?v=Kp3w_wE7kMk

 10. jompa

  Hm okej ska vi försöka ranka:
  1 Italien
  2 Tyskland
  3 Frankrike
  4 Sverige
  5 Storbritannien
  6 Spanien

 11. Kerstin

  Micke, klart det är tråkigt att du tycker så illa om Sveriges bidrag och att du skiter i det osv. Men det är ju så klart mest tråkigt för dig själv, det är ju så mycket roligare när man gillar det svenska bidraget och kan stå bakom det och verkligen “heja” på Sverige och Robin i ESC i maj. Jag tar ju inte illa vid mig för att du inte gillar det, det är det ju många som inte gör och jag är ju varken Robin eller upphovsmännen. Men av slut resultatet i MF att döma så verkar vi ju vara fler som gillar det trots allt. Och även om man inte gillar det svenska bidraget personligen så tror jag ändå att man önskar att det ska gå bra för Sverige.

 12. Kerstin

  Kan förresten berätta att Sverige med Robin Stjernberg startar som nummer 16 i finalen av ESC.

 13. Micke

  Kerstin: Då tror jag du missförstod mig lite. Inte tusan önskar jag att det ska gå åt helvete för Robin. Lite bättre omdöme har jag faktiskt 🙂 Men samtidigt är det ju roligare att hoppas på Sverige om vi har en bra låt. Vad jag menade med att jag skiter i det svenska bidraget och de andra 5-6 låtarna jag inte gillar är mer att det finns så mycket annat att hoppas och glädjas åt i år. Jag menar hur ofta händer det att man tycker om 19 av 39 bidrag? 🙂 Det är just vad jag gör i år. Så länge jag hängt medi ESC har jag alltid hoppats det ska gå bra för de svenska bidragen oavsett vad jag tyckt om låten. Finns undantag och det har då handlat om en artist som jag ser som Sveriges sämsta artist. Hon har tack och lov inte varit med de senaste åren 🙂

  Vet du jag har varit utomlands under hela MF och när jag kom hem försökte många få mig att lyssna på låtarna men no way. Har jag bestämt mig att inte lyssna i år så har jag 🙂 Robin var jag ju tvungen att lyssna på eftersom den ju representerar oss. Nej, jag tycker inte om den tyvärr och största anledningen till det är att jag inte klarar män som sjunger i falsett. Men till alla som gillar den skit i mig. Jag har inte ensamrätt på vad som är bra eller dåligt 🙂

  Alla har olika smak. Du gillar tydligen inte Grekland men jag älskar den. Snacka om glädjepiller 🙂 Något jag normalt hatar är när länder plötsligt byter låt. Nästan uteslutande blir det till nackdel men dock inte i år vad gäller Vitryssland. Deras första bidrag konkurrerade hos mig om sämsttiteln med två andra låtar. De bytte och plötsligt är Vitryssland uppe och kämpar i toppen för mig istället 🙂

 14. Micke

  En fråga förresten. Hur ser ni på de nordiska låtarna i år? För mig tre bra och två dåliga.

  1. Island
  2. Norge
  3. Danmark

  4. Finland
  5. Sverige

 15. jompa

  Tycker sådär om de nordiska; älskar Norges men ogillar verkligen Danmarks. Resten kommer där emellan nånstans.

 16. Kerstin

  Micke, det låter ju bra att du ändå hejar på Sverige. Blev lite bekymrad faktiskt. Av det du skrivit om Sveriges bidrag så var det svårt att utläsa något annat. Fast det är ju faktiskt många som tycker att Sverige har en bra låt i år också. Jag tycker faktiskt vi har en hyfsat bra låt även om det funnits år vi haft bättre och starkare låtar men även år då vi haft betydligt sämre än det bidraget vi har i år. Det jag är lite bekymmrad över är att Robins nerver ska hålla så att han verkligen kan ge 100 %. Han hade några falska toner i sin första deltävling och det fick han definitivt lida för i pressen och den här bloggen bla.a men i AC och finalen tyckte jag han sjöng riktigt bra. Jag är definitivt ingen älskare av falsett sång men jag tycker det är väldigt lite falsett i You så det bekommer mig inte utan tycker snarare det tillför en egen touch till just den låten. Men vad gäller Vitryssland är vi i alla fall rörande överrens då det för mig är min absoluta favorit till vinsten i år. Ska haka på din lista och rangordna de nordiska bidragen. Gillar de nordiska bidragen förutom Norges som jag inte riktigt får något grepp om.

  1. Sverige
  2. Island
  3. Danmark
  4. Finland
  5. Norge

 17. Kerstin

  Micke, jag antog aldrig att du önskade det skulle gå åt helvete för Sverige. Det sista jag skrev var att jag menade just att du säkert ändå hoppas det ska gå bra för Sverige trots att du avskyr bidraget för att du gör det har knappast undgått någon.

 18. Kerstin

  Micke, om det är vem jag tror du menar med Sveriges sämsta artist så kan jag göra dig riktigt orolig med att berätta att hon har uttalat sig i pressen om att hon kan tänka sig att ställa upp i MF igen, kanske redan nästa år.

 19. Sofia

  Så Sverige startar som nummer 16. Vill minnas vi hade startnummer 17 förra året. Inte för att jag tror att start numret har någon större betydelse men många anser ju att det är en fördel att starta senare i tävlingen. Men många är ju liksom vi här på bloggen ESC nördar och har lyssnat på bidragen långt före tävlingen och har sina klara favoriter. Vad gäller Robins falsett sång så håller jag med Kerstin, tycker inte heller att den tar överhanden. Ska jag vara helt ärlig har jag inte ens tänkt så mycket på det och det måste ju innebära att jag inte stör mig på det. Men om man tar Rumäniens bidrag så får man verkligen falsett sång i överflöd och den stör mig otroligt. Här kommer även min lista på de nordiska bidragen.

  1. Sverige
  2. Danmark
  3. Island
  4. Finland
  5. Norge

 20. Kerstin

  Micke, jag gillar inte Greklands bidrag men sen finns det även en annan aspekt på varför jag inte gillar den. Titeln på låten och refrängen väcker obehag hos mig. Att stå och sjunga glatt om gratis Alkohol känns lågt. Jag har upplevt alkoholism på nära håll och det är möjligt att denna låt bara ska vara ironisk och komisk men för mig väcker den obehag.

 21. Micke

  Sofia: Jo jag stör mig på falsettsång och när du då nämner Rumäniens bidrag kan du kanske tänka dig vad jag tycker om den 🙂

  Kerstin: Jo, jag förstår att vissa kan reagera mot titeln på Greklands låt. Jag respekterar det i synnerhet om du upplevt det på nära håll själv. Personligen lägger jag fokus på glädjen i låten och att jag älskar folkmusik från Irland och Grekland gör ju inte saken sämre. Grekland i detta fall. Är övertygad om att texten är ironisk. Det är på samma sätt som med Litauens låt. Om man tar bort all sång och bara lyssnar till musiken är detta vinnaren för mig. Killens sång drar ned det lite men jag bryr mig inte jag gillar låten 🙂

  Nej jag avskyr inte Robinns låt. Det är ett alldeles för starkt ord. Det är inte många låtar i världshistorien som jag avskytt. En är ju iofs Österrikes bidrag förra året. Jag avskyr inte men jag tycker inte om Robins låt. Jag är svensk Kerstin och kommer givetvis ändå att hoppas Sverige går till final även om jag med handen på hjärtat inte tycker den förtjänar det. Men samtidigt om det skulle stå mellan ett favvisbidrag för mig och Robin då får den senare flytta på sig 🙂

  Jag hoppas verkligen du pratar om nån annan än den jag ksllar “Sveriges sämsta artist” när du säger att hon vill ställa upp igen. Skräm mig inte så där Kerstin 🙂

 22. Kerstin

  Micke, ja avsky är kanske ett starkt ord. Jag ber om ursäkt för det. Men Micke är du trött ikväll? Sverige är ju redan i final vi vann förra året som du kanske minns? Jag fattar ju att Greklands bidrag är ironiskt men tyvärr det hjälper inte.

 23. Micke

  Kerstin: Du behöver inte alls be om ursäkt för något sådant till mig. Tänkte inte ens tanken att du var otrevlig eller något när du nämnde det där med avsky. Fanns inte ens i min värld 🙂

  Nja inte mer trött än vanligt i alla fall men det där med Sverige och final får snarare inregistreras under tillfällig sinnesförvirring 🙂

 24. Rickard

  1.Italien
  2.Frankrike
  3.Spanien
  4.Tyskland
  5.Storbritannien

 25. Josef

  Oj vad svårt det här var. Jag tycker mycket om att Sverige skickar en kille och även om You är tjatig och falsett så är den väldigt känslostark. Den handlar om hans närmaste som fått honom dit han drömt om; på scen! Jag blir förvånad om Sverige kommer bland de sista, utan tror snarare att vår käre Robin gör att Guldaspiranten, Emelie de Forrest från Danmark inte får sin tippade seger. Tyskland är en låt som kan vinna eller komma i botten. Det säkraste kortet borde vara Italien. Jag tycker dock att Spanien i år igen är bättre än Frankrike. Men hittills är min ranking denna:

  1. Sverige
  2. Tyskland
  3. Italien
  4. Storbrittanien
  5. Spanien
  6. Frankrike

  Vill be att få återkomma för att jag måste lyssna mer på Italien och Spanien och Frankrike, ja i princip på alla några gånger om :-)….

 26. Josef

  En fråga till Kerstin och Sofia: Ni har Norges låt som sist av de nordiska!? Vad är det som ni upplever mindre bra med den låten? Ni kanske “tippar” detta men är då nyfiken på varför ni tror den ska gå så dåligt!? Tacksam för svar på förhand 🙂

 27. Kerstin

  Josef, givetvis ska du få ett svar på din fråga. Precis som du säger så finns det två aspekter på det hela, den ena vart man tror att ett bidrag ska placera sig och vart man själv placerar det utifrån sin egna personliga smak. Men om jag börjar med din första fråga om vad som jag upplever mindre bra med Norges bidrag. Elektronisk syntmusik har aldrig tilltalat mig så det är kanske inte så konstigt att inte heller Norges bidrag gör det. Norges bidrag är helt enkelt för “mekaniskt” på något sätt. Syntljudet som “bankar” på i bakgrunden och hennes sång som maler på ganska monotomt utan att egentligen lyfta låten. Det känns väldigt opersonligt och kallt. Det berör mig inte alls. Jag tror den här låten är en vattendelare i årets ESC, det kan gå precis hur som helst. Men jag tror Norge kniper en finalplats trots allt då dom i mitt tycke tävlar i den betydligt sämre semifinalen. Men jag har svårt att se att dom skulle ha något med toppen att göra men som sagt det kan gå precis hur som helst.

 28. Micke

  Kerstin: precis som du tycker jag illa om Elektronisk syntmusik men försök gör som jag gjort med den norska låten. Jag lyssnar på soundet och föreställer mig elgitarrer istället för syntmattan. Så gjorde jag och då växte den norska låten enormt 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se