Schlagerpinglan: Eftersom vi listade forna Jugoslaviens bidrag till Eurovision Song Contest 2013 så kan vi lika gärna fortsätta med forna Sovjet, som i år ställer upp med hela tio bidrag. Här nedan ser ni hur jag rangordnar dem efter hur bra jag tycker de är för tillfället:

Schlagerpinglans topplista av forna Sovjets bidrag i ESC 2013 (20/3):
1. Ukraina – “Gravity“, Zlata Ognevich (semifinal 1)
2. Litauen – “Something“, Andrius Pojavis (semifinal 1)
3. Moldavien – “O Mie“, Aliona Moon (semifinal 1)
4. Lettland – “Here We Go“, PeR (semifinal 2)
5. Vitryssland – “Solayoh“, Alyona Lanskaya (semifinal 1)
6. Azerbajdzjan – “Hold Me“, Farid Mammadov (semifinal 2)
7. Ryssland – “What If“, Dina Garipova (semifinal 1)
8. Estland – “Et uus saaks alguse“, Birgit Õigemeel (semifinal 1)
9. Georgien – “Waterfall“, Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani (semifinal 2)
10. Armenien – “Lonely Planet“, Dorians (semifinal 2)

Schlagerpinglan: De tre översta bidragen är riktiga 12-poängare för mig och Ukraina är för tillfället det land som jag tror har störst chans att ta hem hela tävlingen. (Med Danmark inte så långt efter.)

Även de övriga f.d. Sovjet-bidragen tycker jag är riktigt bra, om man bortser från bidraget från Armenien och vissa dagar även Georgien, som blir lite för långrandiga för min smak. Då även Norden och Big Five ställer upp med i huvudsak starka bidrag så ska det bli riktigt spännande att se vilka av de många kandidaterna som till slut hamnar på de tio främsta platserna i finalen.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Forna Sovjets tio bidrag i ESC 2013”

 1. Kerstin

  Här kommer min lilla lista över de forna Sovjets bidrag där man hittar min abslouta favorit i tävlingen. Tycker väldigt bra om många av de tio bidragen.

  1. Vitryssland (För mig den bästa låten i årets ESC och den jag hoppas vinner).
  2. Ryssland
  3. Litauen
  4. Ukraina
  5. Estland
  6. Azerbajdzjan
  7. Georgien
  8. Moldavien
  9. Lettland
  10. Armenien

 2. Christopher

  Sovjet har både starka och svaga bidrag. Gillar 6 av dem hära (2 skarpt) Ryssland är ok och dem 3 sista gillar jag inte.
  1. Lettland (4)
  2. Litauen (5)
  3. Vitryssland (6)
  4. Ukraina (11)
  5. Moldavien (12)
  6. Azerbajdzjan (16)
  7. Ryssland (19)
  8. Georgien (30)
  9. Estland (33)
  10. Armenien (36)

 3. Christopher

  Om man jämför med Forna Jugoslavien så är Sovjetländerna betydligt bättre där min favorit från Jugoslavien inte skulle komma först på en åttonde plats.

 4. Rickard

  Forna Sovjet brukar ha rätt ojämna bidrag och så även i år! Ukraina är min absoluta favorit till segern! Ryssland är topp 5 material! Även Georgien, Moldavien och Azerbajdzjan har material för topp tio!

  1. Ukraina
  2. Ryssland
  3. Georgien
  4. Moldavien
  5. Azerbajdzjan
  6. Litauen
  7. Estland
  8. Armenien
  9. Lettland
  10.Vitryssland

  Estland har en rätt okej låt!

  Armenien, Lettland och Vitryssland har inte så bra låtar! Är i botten av min lista!

 5. Rickard

  I år är forna Sovjet bättre än forna jugoslavien och norden!

  Låt 1-4 ligger på min topp 10! Azerbajdzjan är precis utanför och Litauen topp 15! Det får man ändå säga är väldigt bra!

  Och jag får korrigera mig lite! Ukraina ligger tvåa på min lista bakom Österrike men de är jämnbra!

 6. Nathalie

  Har glömt hälften av låtarna.
  Men jag tycker om: Estland, Vitryssland(Låten sådär men jag gillar självgoda blonderade sångerskor som går emot jantelagen) & Moldavien.
  Medan jag tycker att Litauen, Lettland & Armenien är bland det värsta skit jag någonsin hört. Litauens låt ok, men sångaren usel.

  Ukraina helt ok, men sångerna i bakgrunden retade gallfeber på mig. Ryssland, Azerbaijan, Georgien gick in genom ena örat och ut genom det andra för mig.

 7. Daniel

  I detta fält är det 9 lyssningsbara låtar och så är det Armenien. Men det är igen av låtarna som är 12-poängare för mig. Jag går inte igång på överväxel. Det är liksom mellanmölk.

  Min lista är väldigt lik Rickards ovan där Ukraina hamnar överst, men jag tror inte den har med segern att göra som du Rickard tror. Men den hamnar nog högt upp skulle jag tro.

  Och sen är jag tveksam, precis som du Nathalie, till sångarens insats hos Litauen, men den frågan har vi ju behandlat i tidiagre inlägg och åsikterna är delade. Upp till bevis i maj säger jag bara! För låten är ju annars ok, som mellanmjölk.

 8. Micke

  De fyra första är låtarna jag verkligen gillar.

  1. Litauen
  2. Georgien
  3. Vitryssland
  4. Ryssland
  5. Ukraina
  6. Estland
  7. Azerbajdzjan
  8. Moldavien
  9. Armenien
  10. Lettland

 9. Micke

  Jag söker Daniela om hon är kvar här 🙂 Har fortfarande inte riktigt kunnat smälta det som hände i Österrike och i Finland. Vad gäller det förstnämnda så har jag koll men dock inte Finland.

  De som har läst det jag skrivit kanske vet att två av mina absoluta favvisar detta år ratades i dessa länder. Rise above the sky – Falco Luneau (bäst överhuvudtaget) och We should be through – Mikael Saari.

  Det jag undrar över Daniela är hur det låter i Finland så här långt efteråt. Är vibbarna att det var rätt att Krista vann eller är folk kanske på min linje. Skulle vara intressant att veta 🙂

 10. Kerstin

  Tänkte återigen göra en liten sammanställning på rangordningen av de forna sovjets tio bidrag med hänsyn till de som gjort listor över de tio bidragen. De var synd några inte gjorde det. Men så här blev i alla fall resultatet.

  1. Litauen
  2. Ukraina
  3. Vitryssland
  Ryssland
  5. Moldavien
  6. Georgien
  7. Azerbajdzjan
  8. Lettland
  9. Estland
  10. Armenien

  Armenien var vi samtliga eniga om hörde hemma i botten och att Ukraina skulle placeras på den övre halvan. Vitryssland och Lettland var de länder vars bidrag fick både första placering och sista placering medans vi samtliga var ganska eniga om att Azerbajdzjan skulle hamna någonstans kring mitten. Och även om det inte var Litauen som flest ville se som etta så var det ingen som ville se den i botten. Hade däremot Nathalie och Daniel gjort listor över samtliga tio bidrag så hade Ukraina hamnat överst då Daniel hade den som etta och Nathalie hade placerat den i botten. Kan tänkas att Ukraina och Litauen blir så kallade minsta gemensamma nämnare bidrag, bidrag som kanske inte får flest tolvor och tior men ändå höga poäng av väldigt många länder. Sådana bidrag är alltid farliga och vill minnas Azerbajdzjan var ett sånt land när dom vann.

 11. Kerstin

  Ifall någon undrar så hamnade Vitryssland och Ryssland på samma placering.

 12. Kerstin

  Måste korrigera mig. Ukraina hade hamnat i toppen om Daniel gjort en lista då han hade placerat den först och Litauen hade hamnat efter då Nathalie hade haft Litauen i botten inte Ukraina.

 13. Micke

  Ok ser ju bra ut med Litauen högst upp av dessa 🙂 Ska jag våga mig på en gissning helt befriad från vad jag själv tycker och då helt baserad på vad jag tror så tror jag bara ett av dessa har möjlighet på slutsegern. Det är Vitryssland. Tror ingen i övrigt har en chans att vara bland de fem även om jag hoppas jag har fel vad gäller Litauen och möjligen något bidrag till.

 14. Kerstin

  Nu har också jag placerat Litauen på en hög placering men då har jag mest tagit hänsyn till hur den är som låt för även om jag kanske inte tycker som Nathalie att sångaren är usel så är han ingen tolvpoängare rent artistiskt och sångmässigt. Hoppas dock han får till det bättre till ESC för annars finns risk att han kommer dala i resultatlistan både i ESC och för mig personligen.

 15. Kerstin

  Hoppas verkligen du har rätt Micke angående Vitryssland. Det är en superlåt och höjer dom bara nivån på framträdandet så kommer den definitivt tampas i toppen.

 16. Micke

  Kerstin: Någon gång ska väl även jag ha rätt 🙂 Jag är bara så nöjd med att de bytte ut det tråkiga bidraget de först sa de skulle ställa upp med. En enorm förbättring.

  Angående Litauen. Det är låten som är styrkan, inte sångaren. Håller dock helt med dig om att så jädra usel är han i alla fall inte. Dessutom finns det en annan vinkling på det hela. Många av mina kvinnliga vänner tycker sångaren är “så söt, so go osv”. Sånt kan faktiskt också spela in även om det är knäppt 🙂

 17. Josef

  Jag behöver er hjälp nu, men det är för dyrt för mig att ringa Poolia så jag hoppas att ni önskar svara någon.

  Jag har tittat lite på oddsen på olika sajter och ingen av dem har Armenien så fruktansvärt gemensam illa som ni har här. Faktum att överallt jag vänder mig t.o.m tjejen säger NEJ och nej tack!!

  Är han inte attraktiv? Har han inte ett budskap likt Ryssland? Sjunger han illa och falskt? Kan de inte spela gitarr i bandet? osv osv.

  Min egen uppfattning lämnar vi lite för en stund: Han sjunger renare än 80 % av startfältet. Bland de bästa musikerna förutom kanske Albaniens. Texten är skriven av någon lirare från den tidigare gruppen Black Sabbath så han om någon borde väl veta lite hur man når ut till de flesta??!!

  HJÄLP MIG! Varför är det t.o.m så att jag ogillar låten fast jag inte kan peka på något direkt.

  Jag gör listan med falsksånger här så kan ni kolla när tiden kommer an;

  1. Irland: På en så fin låt och material

  2. Belarus: Jag hörde det idag. Förstår inte på en sådan häftig låt

  3. Belgien: Haho, han försöker i den nya videon få bort hur tonarten helt bryts.

  4. Moldavien: Det låter inte riktigt bra, jag kanske märker att det kan bero på den dåliga ljudkvalitén från YT

  5. Spanien : I refrängen på ett ställe försöker hon sjunga låten riktigt och det sprack. Smart om hon gör som Zlata och tar ner några decibel och någon oktav 🙂

  Sedan är det lite hm med Hannah (SLO) Margaret (NOR) och kanske t.o.m Emelie och Cascada har lite felträffar men det är väldigt tunga stycken att sjunga, speciellt Cascadas. Robin är också VÄLDIGT varierande. Men titta på hans första uppträdande i andra chansen så träffade versen fint 🙂 Jg föll för honom då 😉

  DE BÄSTA RÖSTERNA

  1. Anouk: Hon behåller lite av charmen från den snuskigt grötiga holländskan /flammländskan
  2. Dina Garipova är motsats men en sådan perfektionist så man nästan bländas hur hon med lätthet träffar de högre tonerna PERFEKT, men visst är hon ett proffs, en klass för sig?
  3. Zlata tror jag gjorde mycket klokt att ta ner som jag sade tidigare, det lät för smäktande och risken var stor att det inte hade låtit bra LIVE p.g.a missar av olika slag.
  4. Italien Marco MMM som i M—-u. Gosh man bara lyssnar på hur han varierar subtilt stycke till stycke.
  5. Natalia Kelly gör som Tyskland och sjunger en riktigt svår låt,,vilken kred. hon ska ha för det! Jag och min kompis som har varit låtproducent satt och hörde några felträffar men det är mer underbart än jobbigt och felen är förlåtna.

 18. Schlagerpinglan

  @Josef, Låtmässigt så tycker jag att “Lonely planet” är en hyfsad låt och sångarens röst kan jag inte heller klaga på så egentligen är det inte ett dåligt bidrag. Anledningen till att jag personligen placerade låten så långt ner var förmodligen att den inte alls talar till mig utan jag blir lite smått uttråkad.

  Jag kan förlåta vissa sura toner bara bidraget i stort är intressant och får mig att känna något men om bidraget inte får mig att känna något alls så spelar det ingen roll hur “teoretiskt bra” låten är eller hur rent artisten sjunger.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se