Schlagerpinglan: Än är det lång tid kvar innan Eurovision Song Contest 2013 ska avgöras i Malmö och vi får reda på vem som vinner. Allt vi kan göra tills dess är att hoppas och spekulera. Varför inte då ta en titt på hur oddsen ser ut inför tävlingen? Här nedan ser ni hur oddsen ser ut för tillfället på två av nätets många spelsidor:

Vem vinner Eurovision Song Contest 2013? Aktuella odds 2013-03-22 (betsson & bet365):
1. Danmark – “Only Teardrops“, Emmelie de Forest 3.50 1. Danmark 3.00
2. Norge – “I Feed You My Love“, Margaret Berger 6.00 2. Norge 6.50
3. Sverige – “You“, Robin Stjernberg 10.50 3. Nederländerna 8.00
3. Nederländerna – “Birds“, Anouk 10.50 4. Sverige 9.00
5. Ryssland – “What If“, Dina Garipova 13.00 5. Ryssland 13.00
6. Ukraina – “Gravity“, Zlata Ognevich 15.00 6. Vitryssland 15.00
7. Tyskland – “Glorious“, Cascada 20.00 6. Tyskland 15.00
7. Italien – “L’essenziale“, Marco Mengoni 20.00 6. Italien 15.00
7. Azerbajdzjan – “Hold Me“, Farid Mammadov 20.00 6. Ukraina 15.00
7. Armenien – “Lonely Planet“, Dorians 20.00 6. Storbritannien 15.00
11. Vitryssland – “Solayoh“, Alyona Lanskaya 21.00 11. Azerbajdzjan 17.00
12. Georgien – “Waterfall“, Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani 27.00 12. Armenien 26.00
13. Irland – “Only Love Survives“, Ryan Dolan 29.00 12. Irland 26.00
13. Storbritannien – “Believe In Me“, Bonnie Tyler 29.00 14. Grekland 29.00
13. Rumänien – “It’s my life“, Cezar 29.00 14. Georgien 29.00
16. Grekland – “Alcohol is free“, Koza Mostra feat. Agathonas 35.00 14. San Marino 29.00
16. Serbien – “Ljubav je svuda“, Moje 3 35.00 17. Israel 34.00
18. Israel – “Rak bishvilo“, Moran Mazor 45.00 17. Estland 34.00
18. Estland – “Et uus saaks alguse“, Birgit Õigemeel 45.00 17. Österrike 34.00
18. Österrike – “Shine“, Natália Kelly 45.00 17. Finland 34.00
18. Finland – “Marry Me“, Krista Siegfrids 45.00 17. Serbien 34.00
22. Moldavien – “O Mie“, Aliona Moon 55.00 22. Moldavien 51.00
23. Frankrike – “L’Enfer Et Moi“, Amandine Bourgeois 65.00 22. Frankrike 51.00
23. San Marino – “Crisalide“, Valentina Monetta 65.00 22. Malta 51.00
25. Kroatien – “Mižerja“, Klapa s Mora 75.00 22. Schweiz 51.00
26. Schweiz – “You and me“, Takasa 95.00 22. Kroatien 51.00
26. Bulgarien – “Samo shampioni“, Elitsa & Stoyan 95.00 27. Cypern 67.00
26. Spanien – “Contigo Hasta El Final“, ESDM 95.00 27. Bulgarien 67.00
26. Slovenien – “Straight Into Love“, Hannah 95.00 27. Spanien 67.00
26. Lettland – “Here We Go“, PeR 95.00 27. Slovenien 67.00
26. Island – “Ég á Líf“, Eyþór Ingi Gunnlaugsson 95.00 27. Rumänien 67.00
26. Litauen – “Something“, Andrius Pojavis 95.00 32. Island 81.00
26. Makedonien – “Pred Da Se Razdeni“, Esma & Lozano 95.00 32. Litauen 81.00
26. Montenegro – “Igranka“, Who See 95.00 32. Albanien 81.00
26. Malta – “Tomorrow“, Gianluca Bezzina 95.00 32. Ungern 81.00
36. Albanien – “Identitet“, Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko 100.00 36. Makedonien 101.00
37. Ungern – “Kedvesem“, ByeAlex 225.00 36. Montenegro 101.00
37. Cypern – “An me thimase“, Despina Olympiou 225.00 36. Lettland 101.00
37. Belgien – “Love Kills“, Roberto Bellarosa 225.00 36. Belgien 101.00
(Källor: betsson.com och bet365.com)

Schlagerpinglan: Om oddsen får bestämma så kommer det att bli en riktigt trevlig nordisk fest i Malmö i maj och det är ett resultat som jag mer än gärna ser blir verklighet. Jag tror dock fortfarande på Ukraina som slutvinnare men att även ett flertal andra länder, däribland Nederländerna, kan vara med i slutstriden. Jag hoppas naturligtvis på en nordisk seger (i någon form) men tror inte att den i så fall blir så överlägsen som många andra nordiska segrar varit. Nåja, det är bara vad jag tror just nu. 😀 Vad tror ni?

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


57 kommentarer till “Oddsen inför Eurovision Song Contest 2013”

 1. Micke

  Schlagerpinglan: Jag älskar siffror och tabeller lika mycket som du skulle jag tro men det här med odds brukar väldigt sällan stämma. Men alltid kul med siffror som sagt 🙂 Tycker det är extremt svårt att tippa i år. Om man går efter oddsen handlar det då om fyra länder men personligen tror jag bara ett av dessa har med slutstriden att göra och det är Danmark som kommer sexa som sämst. Norge är en udda fågel som jag är osäker på att hela Europa är redo för men en final som sämst i alla fall. Som svensk är det självklart att jag hoppas Robin ska få en bra placering men enbart utifrån låten är den en av väldigt få dåliga bidrag. Nederländerna tror jag inte på som topp tre men jag skulle inte bli ledsen om den hamnar där. Startfältets absoluta växare.

  Så vem vinner då? En av de 345 saker som gör ESC till så mycket roligare än MF är just osäkerheten. I Mf vet vi nästan direkt medan det i ESC kan bli jätteskrällar. Minns Estland 2001 som exempelvis fick noll poäng i både Aftonbladet och Expressen och allmänt sågs som en soplåt. Den vann. Tråkigt för att jag inte gillade låten men kul för att överraskningarna lever.

  Måste jag tippa så säger jag Vitryssland, Danmark och någon av balladerna men jag kan inte bestämma mig för vilken än. Tyvärr för din skull så tror jag inte det är Ukraina men vad vet jag 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Nej, att siffrorna sällan stämmer är ju knappast en hemlighet, men de är likväl väldigt roliga att studera. 😀 Ska bli intressant att se om/hur de förändras allt eftersom tiden går.

 3. Kerstin

  Utgår man från den här tabellen så ser det ju hyfsat ut för min absoluta favorit, Vitryssland. Och glädjande nog så finns Sverige med där uppe. Men jag vet att det bara är spekulationer och ingen absolut vetenskap men man kan ju ändå få vara glad så länge det varar. Även jag ställer mig tveksam till att Nederländerna skulle hamna så högt. Jag fattar fortfarande inte storheten i varken låt eller artist men väldigt många verkar göra det så att det kommer gå bra för Nederländerna tror jag nog men kanske inte så bra som tabellen visar. Det som känns mest orättvist är Islands låga placering så på den punkten hoppas jag verkligen tabellen är tokfel.

 4. Micke

  Kerstin: Nu tappade jag hakan här 🙂 Jag har förstått att du inte ser storheten i Nederländernas bidrag och det respekterar jag till 100% precis som jag är övertygad om att du respekterar att jag inte ser storheten i Sveriges bidrag. Men nu till det som verkligen överraskade mig och det gäller det du sa om artisten. Jag erkänner att jag vet nada om henne men när jag hör hennes röst faller jag helt för hennes fötter. Det räcker att höra första ordet “isoleted” med den lite mörka Cherrösten så är Micke helt såld. Fixar hon sedan det på scen också så är hon åtminstone för mig tävlingens särklassiga artist. Sicken pipa 🙂 Sedan är vi helt överens Kerstin om att oddsen gör Island orättvisa. En mäktig låt med en mäktig artist. Spanien och Italien är mina favvisar sen växlar det på tredje plats.

 5. Kerstin

  Micke, självklart respekterar jag att du inte gillar Sveriges bidrag, min bästa vän gillar det inte heller hans favorit i MF var Louise Hoffsten som jag tyckte var sämst i finalen men vi skulle aldrig komma på tanken ens att bli osams över en sån skitsak men han vet jag gillar det svenska bidraget och därför drar han alltid upp volymen när You spelas på radion, det är kärlek det. Du måste väl ändå hört Anouks stora hit Nobody´s wife från slutet av 90-talet. Den spelades överallt hela tiden. Kanske inte irriterande om man gillade låten men det gjorde aldrig jag och tyvärr gillade jag inte heller Anouk. Dock är det länge sedan jag hörde något ifrån henne förrens nu när hon dyker upp i ESC. Jag trodde först hon skulle ställa upp med något liknande Nobody´s wife men det här var något helt annat. Dock var det här ännu värre än Nobody´s wife. Jag tycker inte om hennes röst alls i Birds. Men det är en smaksak som allt annat när det gäller musik. Jag har verkligen försökt lyssna och lyssna på Nederländernas bidrag men det finns inget där som tilltalar mig, det ger mig ingen positiv känsla. Men som tur är så finns det något för alla i ESC och det är ju det som är charmen med det hela.

 6. Kerstin

  Nu glömde jag återigen att Sean Banan var med i MF finalen och givetvis var han sämst. Har en tendens att glömma Bananen. Det positiva Micke med att du aldrig såg MF finalen var att du slapp se en vuxen man i en jätteblöja. Det mest pinsamma jag sett i MF. Sååååååå himla dåligt. Det värsta av allt var att Storbritannien gav honom tolv poäng.

 7. Micke

  Schlagerpinglan: Minns inte om jag skrev ned en sak jag tänkte men gör det igen nu hur som helst 🙂

  Jag ger ditt Ukraina ett litet erkännande nu. Den är det bidrag som nu ligger närmst de 19 bidrag som jag tycker om. Fattas fortfarande någonting men det kanske kommer. Det som lyft låten ordentligt är att de tonat ned slaktarkören som massakrerade låten och delade upp den i olika delar. Hoppas bara de står kvar vid detta när de väl står på scen i ESC.

 8. Kerstin

  Cypern var det som gav honom tolv poäng, Storbritannien gav honom tio. Börjar bli trött tror jag. Såg förresten att du Micke hört Ulriks bidrag. Ulrik var en av mina favoriter till segern. Jurygrupperna gav honom många poäng och han låg tvåa innan folket gav sina röster. Jag hade gärna sett Ulrik vinna, det var en riktig eurovision låt men kanske inget jag lyssnar hemma på. Pampig arena musik. Jag gillar verkligen Ulrik så jag hoppas han återkommer till MF igen.

 9. Micke

  Har inget hört om någon jätteblöja Kerstin men det jag hört från kompisar och andra var att låten var rena barnkalaset 🙂 Eller som min granne sa till mig “förra året med bananen var skit men då hade han i alla fall en låt. Vad det var för något i år vill jag inte ens tala om.” Hon försökte få mig att kolla på den men jag har bestämt att jag håller mig helt ifrån MF i år och det håller jag benhårt på 🙂 Jag kan iofs erkänna att jag hört snuttar från några låtar. Svårt att hålla sig ifrån när man lyssnar på radio. Inget där har fått mig att ångra mitt beslut. Jo en låt men en enda låt berättigar inte alla timmar framför TV 🙂

  Nej jag minns inte Anouks jättehit men skulle kanske känna igen den om jag hör den. Är det disco/techno eller liknande med dunka dunka trummor och robotdansare så har den säkert inte talat till mig. Jag gillar levande musik från hårdrock till klassiskt. Är allätare nästan men inte det där jag sa då. Kanske du förstår varför jag inte gillar Robins låt då 🙂

 10. Micke

  Skrev om varandra. Ja det var Ulriks låt som ramlade in i skallen på mig från datorn. Först tänkte jag “vilken bra låt” sen sa hon att den var med i MF och då tappade jag hakan helt. Jag hade ju tänkt att Robin vann MF för att det var 31 usla bidrag alla de andra. Så fel jag hade och så glad jag blev över att ha missat den röstningen

 11. Kerstin

  Anouks låt var definitivt ingen dunka dunka låt med dansare utan mer rock skulle jag säga. Har inget emot rock men just den låten föll inte mig i smaken. Robin kan inte dansa och han har några dansare på scen men dom märks knappt utan springer omkring lite varstans och pysslar med något. Vet inte hur jag ska förklara det hela. Men det är inget dans nummer.

 12. Micke

  Ok jag lär snart få se scenshowen till Robins låt. Schlagerpanelen dyker väl upp rätt vad det är. Kanske Schlagerpinglan vet när? Hoppas bara de tagit bort Zelmerlöw då. Gillar egentligen honom men jag tyckte det var för jävligt att se hur han uppträdde där. Hur han gång på gång riktig hånade de bidrag han inte gillade

  Ok var Anouks låt rock då är det mycket möjligt det tilltalade mig 🙂 Får leta upp den och kolla

 13. Schlagerpinglan

  @Micke, Om du vill se Robins scenshow så finns länken till uppträdandet i odds-listan ovan. Vad gäller schlagerpanelen så har jag ännu inte hittat någon info om den, förutom att det verkar som att Thomas Lundin inte kommer att vara med i år.

 14. Micke

  Are you kiding me????? Det är ju han som är programmet. Det var riktigt riktigt tråkigt att höra. Fattas bara att de tar in Carola istället. Vet du anledningen möjligen?

 15. Micke

  Ok då har jag kollat Robins scenshow då. Först och främst har ingenting förändrats för mig tar den plats 36 bland 39 bidrag i år. Däremot var det kul att se att det var en show med dansare och inte robotar som gör olika onaturliga knyck med kroppsdelar. Men jag är ledsen jag kommer nog aldrig att ta till mig den här låten. Oerhört långt från det jag gillar. Grannen jag pratade om tidigare som vet hur jag känner för dessa robotdansare har varnat mig för att kolla nån låt med nån Anton i år. Hon sa att jag kommer att få skrattkramp och det vill jag ju inte ha 🙂

  Åter till det viktiga ESC och allt runt det. Kerstin: Visst tusan minns jag Anouks gamla hit. Mer sånt i ESC säger jag bara 🙂 Nu vet jag dessutom att hennes röst håller live så den här kvinnan är the number one artist for me this year 🙂

 16. Schlagerpinglan

  @Micke, Precis, kan inte tänka mig ett Inför-program utan Lundin. Jag vet dock inget om omständigheterna, bara det jag läste på hans sida: http://thomaslundin.info/2013/02/26/en-annorlunda-schlagervar/

 17. Kerstin

  Micke, tur din granne inte är min granne då jag älskade Antons bidrag och hans egen korrigraferade dans. Du sa Zelmerlöf hånade bidrag han inte gillade, att säga att man får skrattkramp av Antons bidrag känns också som ett hån. Alla har olika smak och det är ok att sitta hemma i soffan och vräka ur sig vad man vill men i tv och andra medier måste man tänka på hur man uttrycker sig av respekt till andra. Visar man inte respekt förlorar man förtroendet och upplevs som arrogant precis som du nu känner för Måns.

 18. Christopher

  Odds stämmer ganska dåligt. Se bara på Norge förra året.
  Ska presentera min top 10 lista nu.
  1. Schweiz
  2. San Marino
  3. Sverige
  4. Lettland
  5. Litauen
  6. Vitryssland
  7. Ungern
  8. Malta
  9. Island
  10. Danmark

 19. Micke

  Kerstin: Precis så som jag känner. Hemma kan man håna möjligen även om det kanske inte känns helt nödvändigt det heller. Måns tappade respekt när han hånade bidrag. Minns speciellt hur han hävde sig över bordet i skrattkramper när han förlöjligade Lettlands bidrag.Kerstin jag vet inte ens vem Anton är så jag har noll koll där 🙂

  Finns dock än värre saker som jag ser det. Jag respekterar allas åsikter men dock inte i dessa fall. Har hört folk säga om Storbritanniens bidrag: “hur fan kan de ta med den gamla kärringen”. Har ingen som helst respekt för människor som uttalar sig så om folks ålder, utseende eller liknande. Det är så lågt som man nånsin kan sjunka. Som jag har sagt förr här. Jag skiter fullständigt i om artisten är fem år eller nittiofem, om personen är tjock eller smal or whatever. Det enda som räknas är prestationen.

  Är sååååå trött på människor som uttalar sig så lågt.

  Christopher: Gillar sju av dina tio. Endast Sverige, Lettland och Malta som inte ingår i min tycka om bok 🙂

 20. Micke

  Schlagerpinglan: Ber om ursäkt för att jag började visa lite väl mycket irritation här. Står för det jag sa men samtidigt hör det inte hemma här. Har haft en dålig dag då en tjejkompis har blivit såååååå jädra sviken och lurad av en amöbaliknande ursäkt till människa. Jag lämnar det där nu men ville bara be om ursäkt för att jag drog in min irritation här. Sorry

  Ska avsluta med att precis som Christopher ta min nuvarande topp 10:

  1. Spanien
  2. Italien
  3. Storbritannien
  4. Grekland
  5. Litauen
  6. Vitryssland
  7. Island
  8. Nederländerna
  9. Danmark
  10.Kroatien

 21. S.N Inté

  Året var 2007 och Norden skrek: Bojkotta Eurovision, vi har ingen chans mot östländerna
  Året är 2013 och tävlingen arrangeras i Sverige samt att norden är de stora favoriterna inför tävlingen.
  Året är 2015 och Norden skriker åter: Bojkotta Eurovision, vi har ingen chans mot östländerna.

  /Snacka inte

 22. Schlagerpinglan

  @Micke, Ingen fara, man kan inte sprida solsken varje dag. 🙂

  @S.N Inté, Njae… i princip varje år är något nordiskt land bland favoriterna inför ESC och i princip varje år finns det stora skaror som högljutt vill bojkotta ESC. Men visst, det är alltid roligare när det går bra och tidningarna älskar att skriva krigsrubriker när det går dåligt.

 23. Rickard

  Min topp 10:

  1.Österrike
  2.Ukraina
  3.Danmark
  4.Ryssland
  5.Grekland
  6.Moldavien
  7.Georgien
  8.Frankrike
  9.Italien
  10.Spanien

 24. Micke

  Två kvällsfrågor här:

  Till Rickard: Undrar lite vad du tyckte om Falco Luneau – Rise above the night i Österrikes uttagning. Bara skoj att höra och ingenting annat 🙂 För mig är det bästa låten överhuvudtaget i alla länder i år. Vinnaren är för mig helt ok men jag är grymt orolig för hennes röst. Jag var där ser du och jag vet alla “förberedelser” för att få ordning på hennes röst. Sätter hon det så kan det bli riktigt bra men jag ser att det är din favvis så var beredd på risken för det omvända. Inget ont menat 🙂

  Till Kerstin: Vi hade ett snack om Anouk och lite runt henne. Undra vad du tyckte om Makedoniens låt och i synnerhet om sångerskan förra året? För mig den absoluta växaren förra året från ungefär plats 30 till plats 2. Växaren för mig i år är alltså Nederländerna. Tänkte mest på att du inte gillar Anouks röst medan jag älskar den. Dyrkade Makedoniens sångerskas röst förra året. Kanske det är skillnaden mellan oss att jag älskar mörka kvinnoröster medan du inte gillar det 🙂 Mörka kvinnoröster är mitt plus och ljusa mansröster är mitt minus 🙂 Gissa varför jag inte gillar Rumänien 🙂

  Schlagerpinglan: Tack för att du tog ursäkten 🙂

 25. Rickard

  Micke: jag gillade faktiskt shine bättre, trots att rise above the night också är väldigt bra! Tror att det var utstrålningen som avgjorde! Natalia påminner mycket om Nadine Beiler, som sjöng för Österrike 2011 tror jag! Men när du säger att hennes röst inte är den mest pålitliga (det är ju även en väldigt svårsjungen låt) så blir jag lite orolig! Jag är faktiskt redan beredd på att min favorit kan ryka redan i semin! Men det handlar mer om att det är Österrike som hon representerar! Ett av de mest missgynnade länderna sett till kvalitet under 2000-talet! Så jo, jag är beredd! 🙂
  Ett mer troligt scenario är väl att min andra favorit Ukaina går bättre!

 26. Josef

  Lite fakta om odds stämmer bra eller ej. Nu har jag bara lagt spel från och med 2004 så detta är tionde året i följd men så här ser det ut från 2004:

  2004: Wild dances mellan 3.00-4.50 1:a handsfavorit

  2005: My number one mellan 3.50-6.00 1:a handsfavorit

  2006: Hardrock hallelujah mellan 8.00-30.00 5:e handsfavorit

  2007: Molitva mellan 4.00-6.00 1:a -2:a handsfavorit (Växlade med Ukrainas Sedushka som kom,,tvåa)

  2008: Believe mellan 3.50-6.00 som var förstandsfavorit nästan rakt igenom (Ukrainas shady lady störde lite med 5.00 i odds och kom,,tvåa)

  2009: Fairytale mellan 1.75-3.50 var solklar favorit hela vägen

  2010: Satellite mellan 3.50-17.00 Hon var i början misstrodd då den senare kom att tippas. 1:a-6:e handsfavorit

  2011: Running scared mellan 7.00-25.00 kanske var den största skrällen på länge då den ett tag rankades 8:a av tipparna.

  2012: Euphoria mellan 2.00-6.00 var favorit hela vägen som Rybak, och släppte aldrig sin första plats till de fantastiska gummorna!

  2013: ?

 27. Josef

  Frågan är: Vem kan slå Danmark?”Del 1″ 🙂

  KERSTIN TACK: Trots att vi verkar ha totalt motsatt tyckande i favoriter till ESC (vilket som vi måste respektera) så vill jag tacka dig innerligt för dina välformulerade /välanalyserade resonemang.

  Jag tror Norge är helt körda! Varför jo det där ekot och lite som du sade robotgrejen 2 min. in i låten som jag älskar; älskar inte EU. Tack, då var det “crystal”

  Vem har många grannar? Vem har många närliggande länder? Mina kandidater trots att ni alla vet att mitt hjärta blöder för Anouk så säger jag detta!

  1. Danmark “to beat”

  2. Ukraina: En är en allvarlig utmanare. Jag tycker bidraget ligger 9:a på “min” lista, men den låten och framträdandet kommer bli “royal” Jag tror så här tänker Ukraina,, “Okej ryssarna satte kanske krokben på sig själv när man pratar om “all should come together, and bury the guns”,,hm. Hur har seklet under Stalintiden sett ut för länderna i öst?? Nu får Garipova stå och sjunga sitt nummer medan vi bjuder på en show som ingen kan missa. MASSOR av grannar de snor av ryssarna. Vitryssland då? Nej säger jag, på grund av den skendemokrati många grannar anser Vitryssland stå för, gör att jag inte alls är säker på om grannländerna kan separera ESC från politik!?

  3. Italien: Massor av länder runt om sig och i sig (San Marino) Dessutom kille vilket det finns färre av i årets tävling. Dessutom den viktigaste saken. Titta på JURY-poängen två år tillbaka för Italien. De vann överlägset juryrösterna 2011 och kom 5:a eller 6:a förra året trots en sådär insats i mitt tycke.

  4. Sverige: Den fastnar, den gör det. Den växer, och man hör saker i låten som man första gången inte hör upplever jag. Det finns något i Stjernbergs röst som är desperat och vinstsuget, men bakom det finns en pojke vars öde var ensamt och skrämmande vilket han förmedlar i sitt you i skön blandning av indianläte och primalskrik. Mycket originellt! 🙂 Dansarna är de som kan kröna Robin. De är så fantastiska när de speglar hans inre kommunikation till sina nära och kära. DETTA är djupt, vilket tydligen också EU fattade vid röstningen den 9:e Mars. Jag gillade som sagt inte alls låten de första 10 lyssningarna, men efter 30 gråter jag. 🙂 OM hans toner som i andra chansen första uppträdandet sitter, (annars låter det oftast ganska ILLA) så har Robin chans att komma låååångt.

  5. Tyskland: Nu blev den friad från plagiat Hurra! Men vad kommer folket att säga trots friandet? Jag tror att folk glömmer lätt och hör en gungig låt med mycket variation och tuff (erfaren) framtoning som får tittarna att glömma smällarna från Vitryssland, Bonnie Tyler från UK och tyvärr, snyft 🙁 Anouk från Holland. Hon är en vinnare den här kvinnan, hon kommer att ha ett “confidence” utan dess like på scen och man undrar, vilka var de andra nu då??? 😮

 28. Micke

  Rickard:Jodå jag tycker Shine är helt ok det är bara det att jag är så besviken på att inte Falco Luneau vann som i mitt tycke hade hela ESC cirkusens bästa låt i år. Jag ville absolut inte förstöra för dig Rickard angående hennes röst men jag såg det där som sagt och det kanske är bäst att du är beredd i fall i fall så att säga. På repetitionen satt vi nästan och funderade på om de kanske skulle byta ut henne. Sedan gjorde de lite “förändringar” och då så satte hon det på ett annat sätt. Jädrigt starkt gjort av henne faktiskt för det kändes ett tag som om hon bara ville ta första buss därifrån. Blev impad av henne att hon lyckades ta sig ur det där. Kanske har det stärkt henne så att hon verkligen sätter det i ESC. Jag kan delvis hålla med dig om Österrike som missgynnade under 2000-talet dock inte förra året 🙂

  Josef: Några korta svar. Blir nog mer senare:Sedan också en fråga om din tabell om odds:

  Tyskland är för mig ok men anledningen till varför jag inte tror på den är historiens vingar. Vad jag vet har två lika byggda låtar aldrig vunnit två år i rad. Inte vad jag minns i alla fall.

  Sverige tror jag inte på överhuvudtaget. Jag gillar inte låten och det känns som det ofta gör från MF. “Om inte låten håller då får vi dölja det med lite extra dans mm istället.” Visst sånt går ofta hem i MF men väldigt sällan i ESC. Jag tror inte att den ens gått till final om den inte varit klar redan. Men vem vet kanske är det jag som får stå med dumstruten efter finalen 🙂

  Italien är min andrahands favvis men tyvärr tror jag helt enkelt låten är för bra för tävlingen och därmed diskad från potentiell vinnare. Hoppas ni förstår hur jag tänker.

  Ukraina har växt efter att jag sett videon där de tonat ned den hemska kören. Är den då en vinnare. Tveksam men den är en bubblare. Tror dock det finns ett antal andra ballader som har större chans.

  Danmark verkar vara den stora favoriten nu och visst jag kan köpa den som vinnare och ser den som en möjlig sådan. Favoritstämpeln har dock fällt många förr.

  Jätteintressant med din oddslista men jag skulle vilja fråga dig om Estland 2001. Som jag skrev tidigare fick den noll i betyg i både Aftonbladet och Expressen och ingenstans nämndes den ens som en låt i mitten. Vet du vad oddsen var på den?

 29. Schlagerpinglan

  @Josef, Tackar för odds-sammanställningen. Själv spelar jag inte utan ser siffrorna mer som lite inför-nöje. Därför vet jag endast att man inte kan lita på siffrorna men hade ingen riktigt klar överblick över hur det egentligen sett ut. Väldigt intressant. 😀

  Även en väldigt intressant analys av vem som kan vinna. Personligen fick jag sådana rysningar när Ukrainas Zlata vann sin uttagning att jag fortfarande tror på hennes vinstchanser. En bra låt, många grannar och landets fantastiska förmåga att bjuda på tilltalande shower gör att jag tror på en vinst för Ukraina. (Danmarks låt gav mig också rysningar så även det är en stark låt som jag tror tilltalar många och som vore en värdig vinnare. Tror dock att väst-rösterna kan komma att spridas ut till många andra bra bidrag.)

 30. Kerstin

  Josef, tack! Jag uppskattar även det du skriver här på bloggen. Jag brukar spela på vinnare i ESC dock inte i MF. Jag har spelat sedan 1998 på vinnare och haft stora framgångar. Inga jätte summor men en liten slant har det blivit i alla fall. Så därför Micke så tror jag att jag kan besvara din fråga. Eftersom jag tydligen var en av få som gillade Estland 2001 och satsade 100kr på att den skulle vinna så vill jag minnas att jag vann drygt 5000kr vilket skulle betyda att oddsen då var drygt 50. Men det är länge sen och minnet kanske sviker men jag är ganska säker oddsen låg kring 50 eller strax över. Vem som helst får gärna rätta mig om jag har fel. Så roligt att även du Josef gillar det svenska bidraget. Precis som du så blir man lite gripen av innebörden i Robins låt.
  Micke, jo det är nog kanske så att jag har lite svårt för hesa raspiga kvinnoröster. Men är låten ändå bra så kan jag absolut ha överseende med det. Jag gillade inte Makedonien förra året vill minnas jag gav en etta i betyg. Jag gillade varken låt, artist eller röst så där felade allt för mig. Hennes framträdande i ESC framförallt i semin upplevde jag som märkligt då hon stod och stirrade upp i taket. Så när det gäller årets bidrag för Nederländerna och förra årets bidrag för Makedonien så hade det inte spelat någon roll vem som sjungit dom då det är själva låten som inte tilltalar mig.

 31. Micke

  Kerstin: Tack för infon om Estland 2001. Ok då var det inte bara tidningarna och mina känningar som inte trodde på den då. För mig var låten varken fågel eller fisk men det är ju alltid kul att det kan bli överraskningar. I år hoppas jag på någon positiv överraskning.

  Jo jag förstod nästan direkt att du inte var någon vän av mörka kvinnoröster utifrån det du sa om Anouk och saker runt omkring. So what? Du är i din fulla rätt att tycka vad du vill. Jag frågade bara för jag tycker det är intressant att veta. Visst det är jättekul om man har samma åsikt om låtar men det är lika kul om man inte har det 🙂 jag är en nyfiken jävel och tycker alltid det är kul att höra hur andra resonerar runt låtarna. Dvs så länge bägge parter fattar att det går att ha olika åsikter och man inte tror man är överlägsen den andre utifrån åsikten 🙂

  Har legat magsjuk här och fått lite extratid att lyssna på låtarna och har verkligen, VERKLIGEN kollat och lyssnat extra på Robins låt men förlåt alla som gillar den. Jag tycker helt enkelt inte om den hur mycket jag än försöker och jag har verkligen försökt extra för man vill ju gilla låten som representerar oss i ESC.

  En låt närmar sig min tycka om lista som jag sagt och det är Ukraina. En annan börjar få svårt att hänga sig kvar där så det blir kanske ett skifte. Det är Ryssland och felet var nog att jag tittade på den nya videon. Jag hade redan problem med magen och inte blev det bättre efter att ha sett den. Måste vara årets sämsta video i mina ögon. Sånt hallelujastuk trodde jag bara amerikanare kunde ägna sig åt och inte Ryssland.

 32. Micke

  Glömde säga en sak angående odds. Vad gäller Sverige spelar det väl ingen roll vad för låt vi ställer upp med den ligger ju alltid bra till ändå. Har det någonsin hänt att det varit höga odds på en svensk seger? Tror inte det men rätta mig gärna om jag har fel. Utifrån detta har jag aldrig brytt mig om snacket om odds och Sverige.

  Schlagerpinglan: Det verkar som att Schlagerpanelen förlorar sitt främsta vapen Thomas Lundin på grund av att SVT inte tillfrågat honom (snacka om hjärnsläpp). Först trodde jag bara att det var så illa att Lundin hade hoppat av men detta var ju om möjligt än värre.

 33. Kerstin

  Micke, jag tror mycket på den första känslan man får av ett bidrag. För mig personligen har jag aldrig gjort en helomvändning. Det har funnits bidrag man känt så där kring och som kanske växt och man tyckt bättre om och tvärtom men jag har aldrig börjat tycka bra om ett bidrag som jag från början inte alls tyckt om. Så vad gäller det svenska bidraget så är det bara så att det inte tilltalar dig alls men det är beundransvärt att du ändå försökt att se något i det och lagt ner tid på det. All heder till dig. Hoppas det nästa år blir ett bidrag som vinner MF som även du gillar. Det är nog så att det svenska bidraget nästan alltid ligger bra till på de svenska oddslistorna därav har jag aldrig spelat på det svenska bidraget. Men jag har en känsla av att det är likadant i många länder. Man tror på sitt egna bidrag och det är väl beundransvärt i sig. Tråkig med Thomas Lundin och att han uteblir från panelen får bara hoppas han ersätts av någon annan kunnig och lika stor ESC älskare, hoppas på Björn Kjellman då skulle inte Lundins avhopp kännas lika trist.

 34. Kristina

  Tittar på topp tio listorna på oddset och känner att jag hittar åtminstone tre låtar som jag tror är chanslösa på seger i ESC. Sverige, Ryssland och Armenien. Bygger det på vad jag tror och inte vad jag tycker.

  Jag tror det står mellan Danmark, Ukraina, Nederländerna och Vitryssland.

  Angående Thomas Lundins vara eller inte vara i panelen så ska han ha skrivit på facebook att han inte fått någon förfrågan. Det är vad jag har hört.

 35. Josef

  Ni har rätt! (Micke och Kerstin) 🙂 Jag får gratulera dig Kerstin till vinsten på 5000 kr! (Jag blev lite rädd och trodde du hade satsat 1000 kr och fått 50000kr!!).

  Micke: Du kan (tyvärr) ha rätt att Italien är för kvalitativ liksom Hollands :-(. Jag tänkte om det sitter några duktiga lyssnare i juryn, som nu enligt vad jag förstått ska ha större påverkan kunde den ha chans!? Intressant att du påpekar hur lika Tysklands bidrag är Loreens Euphoria, och att samma typ av låt sällan vinner två år i rad!? OK, jag ska verkligen hålla det i åtanke.

  Ang Island: Min kompis verkligen hurrar för det bidraget och jag tror inte alls på det 🙂 men jag fick erbjudandet från icke namngiven sajt (respekt mot denna sajt) att spela 30 kr på 410 gånger pengarna och jag tog det! Är det någon här som alls tror på Island?

  Schlagerpinglan: Jag kanske skriver för mitt spel där jag fick 100 gånger pengarna (tyvärr spelade jag bara för en hundring men jag visste inte låten då ju) för ett år sedan på Ukraina. Men jag tror allt mer på en mycket hög placering som du påtalar.
  Tyckte du om Ukrainas bidrag i förra året? Jag gillade inte alls det, men blev chockad över hur långt hon tog den “fotbollslåten” i både scenframträdande och sångteknik. Mika Newton året dessförinnan som var en ganska medioker låt, lyftes av jätteläckra sandmålningar under numret och kom,,,4!!!
  Varför kan alltid Ukraina alltid bli så mycket bättre när det gäller, när andra nationer blir så mycket sämre?

  Årets låt är KLART bättre tycker jag, och Zlata är så vacker med allt ytligt folk därute. Hm, jag tror vi har chans att båda kan bli mycket glada när vinnaren presenteras lördagen den 18 Maj! 😮

 36. Josef

  Kerstin: Jag ska inte förfölja dig men du har väckt min uppmärksamhet. 🙂

  Efter dina seriösa inlägg och att du lite som schlagerpinglan representerar en nykter syn på hur kanske folk som mest ser på bidragen så tänkte jag få besvära att få se din “preliminära” topplista.(Du kan komma att ändra dig självklart) Men det känns som om du besitter en distinkt upptagning i hur du uppfattar en melodi eller en låt.

  Var Vitryssland ditt 1:a handsval? För när jag hörde låten första gången tänkte jag: “Detta bidrag kommer bli en klar kandidat för segern”. Sedan började jag prata om bidraget bland mina historiskt belästa vänner, och de lade fram den syn man i Europa har till Vitrysslands uttrycksfrihet och annan mer inskränkt planekonomiskt beteende som landets politiker har. (korruption, styrning av media, skenval etc)

  Kanske man en kväll i Maj faktiskt HELT struntar i sådant och bara lyssnar till låtarna!? “Work your magic” var den låt som 2006 kom 6:a som jag minns och den var riktigt bra. Kanske Solayoh är ännu bättre och de får sitt första guld efter separationen från Sovjetuninonen i börja av 90-talet!?

  Jag skulle som sagt sätta stort värde på en preliminär lista om du har tid. Om du önskar (eller någon annan) mina uppfattningar om något står jag till tjänst och svarar så fort jag kan!

  Tack på förhand! 🙂

 37. Kerstin

  Josef, se där då kom jag ihåg rätt då. 50000 kr det hade varit något det, men 5000kr det är inte så tokigt det heller. Jag gillar verkligen Islands bidrag och ska någon ballad vinna i år så är Island min favorit. Men jag hoppas dock allra mest på Vitryssland och tror Kristina mycket väl kan ha rätt i vilka segern kommer stå mellan. Intressant att några gillar Ukraina så mycket och tror på vinst själv har jag inte alls riktigt fallit för det Ukrainska bidraget så pass att jag tror på vinst trots många lyssningar. I videon är låten hyfsad men i live framträdandet så är den ingen höjdare då kören tagit övertaget precis som många redan påpekat. Så hur kommer det då låta i ESC där det är live. Ställer mig lite skeptisk till det men förhoppningsvis kommer det låta super i ESC. För precis som du Josef säger så har Ukraina en tendens att leverera i ESC.

 38. Kerstin

  Josef, skrev samtidigt som du satte in din kommentar men självklart ska jag sätta ihop en topp tio lista, känner mig bara hedrad av att du frågar. Ska ta min älskade hund ut på en promenad men återkommer under dagen med en lista.

 39. Micke

  Josef: Jag förstår både dig och din kompis vad det gäller Islands bidrag. Jag älskar bidraget precis som din kompis. Tycker både låten och artisten äger. Tror jag då på det som en farlig utmanare till segern? nej inte alls. Varför inte? På samma grund som jag nämnde som orsak att jag inte tror på Italien och då även Nederländerna som du säger. Men samtidigt är jag den förste som skulle glädjas om jag har fel 🙂 I MF hade Islands bidrag definitivt varit chanslös för när vann senast en låt baserad på artist och låt. Där är det mer scenshow med dans som avgör. Inte menat som hånfullt utan bara att ge lite hopp om att så är det tack och lov inte i ESC och därför är den trots allt inte helt chanslös.

  Förra årets låt i Ukraina tyckte jag definitivt inte om så visst är årets bättre 🙂

 40. Schlagerpinglan

  @Josef, Nej, jag gillade inte Ukrainas låt förra året men, som du själv skriver, det spelar inte så stor roll om de har bra eller dåliga bidrag: när det väl gäller så kan de få ut det bästa av vad de har. 🙂

 41. Micke

  Kerstin: Ja är precis som du ute i det blå och hoppas på Björn Kjellman i Schlagerpanelen men tyvärr är det nog allt annat än realistiskt att hoppas på. Men därför var det ju extra bra att åtminstone ha Lundin där.

  Köper det där med första känslan till en låt. Ibland är man inte i den stämning för en viss låt som krävs men flera lyssningar senare kan det där ha ändrats totalt. Kan bara ta Makedonien 2012 som vi pratade om som exempel. Tyckte direkt illa om den i början men attans vad den växte in i mig ju längre tid som förflöt. Jag är en galning vad det gäller musik ser du. Jag analyserar, hör olika vinklingar, koncentrerar mig på olika instument för varje lyssning och mycket mer idioti 🙂 Jag älskar musik och har på det vad jag än gör under dygnet. Dvs de stunder jag är för mig själv självklart. Släkt och vänner och övriga mänskliga kontakter är det enda som går före musik 🙂

  Ser fram mot att schlagerpinglan ska gå igenom låtarna lite mer sen så vi får djupdyka om dem. Jag har inga problem att skriva om låtarna. Mitt problem är snarare att hålla ned skrivandet om dem. Ska försöka lugna mig med det 🙂

  Roligt att du vann en del pengar på Estlands låt 2001 🙂 Det är väl en av de mest överraskande segrarna skulle jag tro 🙂

 42. Josef

  Kerstin: Estland som u prickade in så briljant vann till ett skrällodds i en otippad seger. Men du som kanske har koll även 2002, hur var det med Lettlands tangoinspirerade vinst “I wanna”? Det måste också varit en helt otippad seger väl? För just senare år har det i princip varit att bara spela på de 3 mest tippade bidragen (förutom Lordis 2006 som var 5:e plats tippat) eftersom i slutfasen 2011 var just Runnig scared 3:e mest tippade låt efter 1.Frankrikes Sognu och 2.Irlands Lipstick. Tack för att du kommer snart med din tio i topp! Det ska bli väldigt intressant. Tänk att både du och Micke gillar Islands bidrag! 🙂 Den växer för mig med!

  Till övriga: Jag tror Ukraina blir åtminstone topp 6 i år! Den är annorlunda och: Jag tror hon behåller det där lite dämpade från videon samtidigt hon kommer göra något extra med rösten i repetitionerna och i tävlingen. För när jag hörde låten från datorn utan att titta på videon fick jag nästan gåshud eftersom jag insåg ytterligare potential att ännu mer dra ut på rytmer och toner, så den nästintill blir oemotståndlig för icke grannar att vilja ge bidraget mellan 3-8 poäng i sin poänglista! Vi får se, spännande!

 43. Micke

  Josef: Det är många som gillar Island. För att bara nämna en så kan vi ta Schlagerpinglan själv 🙂 Island hade en enormt stark final överhuvudtaget med nio bra låtar och bara en dålig. Jag hade egentligen låten Medal Andanna (tror den hette så) som favvis men den tappade lite live så det var helt ok med Eg a lif som vinnare. Chocken var att när det bara återstod två låtar var en av dem den enda dåliga men det gick ju bra ändå sen 🙂

 44. Josef

  Micke: Just finalerna till ländernas egna nationella uttagningar var av ytterst spridd kvalité. De största bottendyket gjorde Rumänien som brukar ha ganska god kvalité men där till sut den här Cesar vann. Jag har lite svårt för detta med falsettsång även om jag tycker låten i sig är helt okej. Serbiens uttagning likaså, väldigt låg standard på bidragen och man blev så paf när Moje 3 vann,,å nej tänkte man. Dock finns det nu värre bidrag i årets tävling tycker jag helt klart. Jag är beredd att säga att t.o.m Balkan är helt okej för mig i år: Grekland, inte alls så dum där låten fastnar. Kroatien, som för mig bara har vuxit till ett av de intressantare bidragen i år. Albanien som jag tyckte var klart sämst får mig att tänka på Turkiets “we could be the same” som faktiskt kom tvåa. Om han drar av ett gitarrsolo som i videon kommer många att höja på ögonbrynen tror jag. 😉

 45. Micke

  Kerstin: En liten parentes 🙂 Som jag sagt är jag allätare av musik.Min grund är hårdrock men man kan även hitta mig lyssnandes på opera emellanåt. Något jag älskar är irländsk och grekisk folkmusik traditionell eller upprockad går lika bra. Du gillar inte greklands bidrag och jag vet varför och det är helt ok. Men varför gillar jag det? Sånt här som med Irländsk folkmusik på videon händer ofta men inte med grekisk. Känner att årets bidrag har lite av det i alla fall 🙂 Jag kallar det bli glad musik och gruppen här har jag kollat på konsert flera gånger.

  http://www.youtube.com/watch?v=Gr46RJs0ixE

 46. Micke

  Josef: Är du säker på att det inte var jag som skrev allt det du nu skrev. Åtminstone kunde det lika gärna ha varit jag för det var som mina ord 🙂

  Rumänien som hade en så stark tävling förra året. Sebien som är en skam i år. Bästa landet av alla normalt. Grekland är underbart kul i år. Älskar lite glada bidrag. Albanien har ingen rockkultur så deras försök i år är väl kanske ingen jättehöjdare men ett mycket bra första försök 🙂

 47. Kerstin

  Josef, här har du min nuvarande topp tio lista.

  1. Vitryssland
  2. Island
  3. Danmark
  4. Sverige
  5. Schweiz
  6. Ryssland
  7. Litauen
  8. Tyskland
  9. Storbritannien
  10. Ukraina

  Danmark och Island har alltid funnits på min tio i topp men lite lägre ner men de har växt för mig särskilt Island som numera är en av mina absoluta favoriter. Vitryssland gillade jag direkt när jag hörde den första gången. Den har allt som jag gillar i en låt i de här sammanhangen. Rytm, tydlig och katchig refräng som man lätt kommer ihåg och en karismatisk sångerska. Skulle vilja se ett riktigt häftigt nummer till den här låten som höjer det än mer. ESC för mig är enbart en tävling i musik med ett stort underhållningsvärde och för min del så lägger jag inte in några andra aspekter i detta som politik, religion eller annat. ESC är för mig ett sätt för Europa att enas och sprida glädje och förenas i något gemensamt som vi alla älskar nämligen musik. Jag älskar musik och tävlingar så detta är en fantastisk kombination. Vad gäller Lettland 2002 och deras högst otippade seger så var den lika otippad för mig och det är ett av få år jag inte ens var i närheten av att pricka in en vinnare. Kommer tyvärr inte alls ihåg oddsen för Lettland.

 48. Micke

  Kerstin: Tänkte recensera din lista och säga på vilken plats jag har låtarna. Ta det inte för allvarligt 🙂

  Vitryssland – (6) Ett jättelyft jämfört med den låten den ersatte. Den är dock väldigt lik en sjuttiotals låt men det kan vi ta en annan gång 🙂 Tycker jättemycket om låten som ingår i kategorin “bli glad låt”.
  Island – (4) En pärla som jag tyvärr inte tror når fram till den stora skaran då den är allt annat än en la la la låt. Att den även hanteras av en av tävlingens starkaste artister gör inte saken sämre. “en mys låt”
  Danmark – (9) Är lite överraskad över att den är så omtyckt. Tycker själv om den men jag trodde den var lite “gammal”. Sånt skiter jag själv i så bara kul. Stark artist dessutom. “gogammal schlager låt”.
  Sverige – (36) En av 6-7 dåliga låtar i tävlingen. Avstår att säga mer
  Schweiz – (11) Omöjlig att placera. Den är allt från plats 6-16 för mig. Den hoppar. Har tyckt om låten från första början även om jag tyckte det fanns två än bättre låtar i deras uttagning. “bli glad låt”
  Ryssland – (?) Jag vet inte vad jag tycker längre. När jag såg första videon tyckte jag det var en jättevacker låt. Efter att ha sett den nya fick jag snarare avsmak. Väldigt osäker just nu
  Litauen – (5) Tävlingens bästa låt men matchningen med sången har fått mig tveksam men sen kände jag bara att jag gillar låten. Dock tveksam till nya videon. Älskar gitarrerna i refrängen. “må gott låt”.
  Tyskland – (21) Helt ok låt även om jag inte är överförtjust i det tydliga att de haft en modell från förra året. En av de låtar som ligger närmast min gilla lista som består av 18-19 låtar. “gå igång låt”.
  Storbritannien – (6) Hoppar fram och tillbaka mellan 3-7. Askul med Bonnie i tävlingen. Meritmässigt sopar hon banan med övriga. Hoppas bara hennes rossliga röst håller än. Bra låt dessutom. “må gott låt”.
  Ukraina – (20) Nu när den saboterande kören tycks ha avlägsnats känns låten mer genuin rätt igenom utan störande avbrott. Börjar alltmer närma sig min tycka om lista. Vissa partier väldigt bra. “mys låt”.

  Lite Bonnie Tyler länkar om någon inte hört något av henne:
  http://www.youtube.com/watch?v=y1yTMT4VvcI
  http://www.youtube.com/watch?v=lcOxhH8N3Bo
  http://www.youtube.com/watch?v=UA9_dsIGtUw

 49. Josef

  Tack Kerstin! Verkligen tack för den fina presentationen. 🙂

  Micke: Jag har telepatisk kommunikation till dina tankar! 😉 Så känn dig aldrig förbisedd om jag svansar för Kerstin därför vi utvecklar inte varandra du och jag, medan med Kerstin lär jag mig massa nya färdigheter hela tiden.

  Och Kerstin, du har nog rätt att fotboll, ESC och andra stora event läggs allt övrigt gruff till sidan och man koncentrerar sig på själva evenemanget.

  Om jag också tar med Mickes kommentarer och inandas den spontana bedömning jag utläser från listan så blir den så här! 😉

  1. Vitryssland: Tydligen en kandidat för segern, hmm intressant. Plats 1 och 6 på er båda och att kompisar till mig verkligen gillar låten. Svårt detta då jag inte riktigt får in den på min top 10-lista!?
  Men som sagt, vad jag tänker är föränderligt och just som du påtalar Kerstin så kanske framträdandet sätter pricken över i.et!

  2. Island: Ojdå, 2 och 4 ger ju denna låt chans enligt mig. Därför om två som tycker så olika som Micke och Kerstin finner låten angenäm så måste det finnas ett spann av människor som den attraherar. 🙂

  3. Danmark: Jag tror denna blir jättefarlig eftersom den har något folkligt över sig. Man minns låten efter två lyssningar nästan perfekt. Du har ju den högt Kerstin och du Micke relativt högt som 9:a.

  4. Sverige: Ja den blir lite som Anouks “Birds” då. Man älskar eller fattar inte ett skvatt meningen med låten, utan känns tråkig helt enkelt. Jag tänker mest på white christmas och jag vill blunda och bara lyssna! 🙂

  5. Schweiz: Den kan gå till final och få i bästa fall en mittenplacering om jag adderar grannsituation och vad mina egna vänner och oddsen på bidraget säger.

  6. Ryssland: Där känner jag mig som Micke (igen) Jag fick en smått illamående känsla från att ha sett studiovideon med den häftigt solkiga och långhåriga mannen från studion där Garipova sjöng mot den producerade videon från någon pampig teater / Operascen där folk med påklistrade leenden ställer sig upp och applåderar i slutet,,, applåderar vaddå?? Och du Kerstin har den på en 6:e plats så jag börjar allt mer tro att denna låt inte ska räcka till en seger.

  7. Litauen: Se Schweiz-kommentaren. Jag tror den har ungefär samma öde.

  8. Tyskland: Okej, där skiljer vi oss åt. Jag tror Tyskland blir en guldkandidat och når en topp 5-placering ganska givet. Så Kerstin närmast mitt tyckande här. 🙂

  9. Storbrittanien: Spännande att Bonnie Tyelr kommer in i ett forum som ESC, och att England inte ger upp temat “older” för någon gång kommer de lyckas bättre än de ungsparvar som varit rena skämten vissa år som gått. Inte 2011 års bidrag som jag tyckte var riktigt okej dock.

  10 Ukriana: Där är vi också olika i smak micke! 😉 Jag tror mer som Kerstin och framförallt Schlagerpinglan att låten är en klar kandidat för guldet och topp 6 för mig.

  Tack mina vänner här på schlagerpinglans sajt för idag, nu är det nog strax dags för en annan att sova lite!

  Stort tack till dig Kerstin 🙂 och god natt!

 50. Micke

  Josef: Nej då det är ingen fara. Fortsätta du svansa runt Kerstin bara. Du har ju telepatisk kontakt med mig säger du ju 🙂 Vill du ha Kerstin för dig själv så kan jag kliva åt sidan det är inga problem 🙂 JUST KIDING 🙂

  Vet du jag tycker bara det är kul när man lägger ut orden lite mer och verkligen diskuterar bidrag mm. Inget ont i det övriga det är kul det också men att ha bägge delar ger mer som jag ser det och just Kerstin är en av dem som jag haft båda delar med så att säga. Fanns en annan dam här som det var likadant med men henne har jag inte sett röken av på ett tag.

  Jag kollade tillbaka här och fick syn på att du hade gjort en topp 5 lista på skönsång och en på falsksång. Tänkte på en dam på din skönsånglista. Jag har precis skrivit om henne här och om mina upplevelser om hennes röst live. För din och andra som gillar henne och hennes röst håller jag alla tummar för att hon får ihop det när det väl gäller för tro mig det lät definitivt inte bra. Däremot tog hon sig igenom det och det visar på inre styrka.

  Tar min topp tio just nu:

  1. Spanien – Outstanding vad gäller artist men de har som jag sagt gjort minst 10-15 bättre låtar tidigare.
  2. Italien – Bara språket ger dem en ledning och när sedan det övriga matchar blir det helt enkelt bra.
  3. Grekland – Den stora bli glad låten detta år. Härlig låt överhuvudtaget
  4. Island – Så vacker så det nästan är löjligt. Grym artist att förmedla
  5. Storbritannien – Underbart att detta land äntligen satsar på rutin och inte på frukt från förskolan.
  6. Vitryssland – Svängigt. Hoppas de bara inte förstör med nån tramsig show. Dåliga vibbar på videon.
  7. Litauen – Lite skrämd av videon med sabbande kör och en sångare med ryckningar i ögonbrynen.
  8. Nederländerna – Räcker hon öppnar munnen så är jag såld. Vilken röst och låt. På väg uppåt.
  9. Danmark – Trevlig låt och artist även om man tycker man hört det förut.
  10.Kroatien – Tillsammans med Anouk den stora växaren ständigt på väg uppåt. Grym stämsång

  Har alltså ytterligare 8-9 låtar som jag tycker om så det är ett mycket bra år. Det enda jag saknar är de ryska gummorna från förra året. I synnerhet den lilla 🙂

 51. Kerstin

  Josef, väldigt spännande sammanställning du fått till. Jag har ju inte med Nederländerna på min personliga topp tio lista och det är ju ingen hemlighet att den inte alls tilltalar mig men jag vet också att min personliga smak kommer få sig en rejäl törn när det gäller Nederländerna. Vad gäller Litauen så vet jag inte riktigt vad dom pysslar med. Dom håller på att förstöra ett bra grundmaterial istället för att förstärka det som redan var bra i låten. Istället för att börja mixtra med låten skulle dom fokuserat på artisten och fått honom att bli bättre både sångmässigt och artistiskt. De där ryckningarna med ögonbrynen kan verka harmlöst men det förtar fokuseringen på låten. Håller med om att Rysslands video var något präktig men som tur var så är det ju live framträdanden i ESC och ingen video som rullas upp för våra ögon. Låten är vacker och hon sjunger ju fantastiskt bra och så är det ju Ryssland med många grannar så det kommer nog gå rätt bra för Ryssland men precis som du Josef så ställer jag mig skeptisk till seger. Islands bidrag är bara helt fantastiskt vackert och han sjunger lika vackert. Schweiz bidrag med Frälsningsarmén känns bara så häftigt då jag har en personlig anknytning till Frälsningsarmén. Min mamma var medlem i Frälsningsarmén där hon sjöng och spelade gitarr och även min mormor var medlem. Många kan tycka det här med Frälsningsarmén kan vara lite töntigt så därför tycker jag det här är är riktigt kul. Det är en bra låt, en må bra låt helt enkelt som ju är Frälsningsarméns budskap fast inbäddat i en modern poplåt. Vad gäller Bonnie Tyler och åldrar så är det inget jag ens tänkt på. En bra låt är en bra låt, en bra artist är en bra artist. Men jag kan tänka mig att de yngre mellan 10-18 kanske inte faller för en äldre dam eller en äldre man utan kanske tycker det är lite mossigt och pinsamt med en äldre som försöker sig på att sjunga pop. Och eftersom det är just den åldersgruppen som dessutom är väldigt röstningsbenägna så kan Bonnie Tyler få det svårt att häva sig mot de yngre även om juryn ger höga poäng.

 52. Micke

  Josef: Jag hoppas du förstod att jag skämtade med dig. Tänkte på det efteråt att man ska aldrig vara för säker på nätet där man inte ser varandra. Men humor är viktigt på alla plan anser jag. Inte minst viktigt även i ESC. Det måste finnas humoristiska bidrag också som kontrast till det övriga allvaret 🙂

 53. Mattias

  Hej. När är programmet inför Eurovision song contest?

 54. Schlagerpinglan

  @Mattias, Det är en fråga jag själv skulle vilja ha svar på. 😀 Vad jag vet har inte SVT kommit med någon information om detta ännu. Vi får vänta och se.

 55. Mattias

  Okej Schlagerpinglan, men den panelen visst pratar dom och sammanfattar vad dom tycker om det stora finalen`?

 56. Schlagerpinglan

  @Mattias, Det “Inför ESC”-program som SVT brukar sända varje år har ett antal tyckare i studion som sätter betyg på alla de tävlande bidragen i ESC och pratar lite om vad de personligen tycker om dem, ja.

 57. Schlagerpinglan

  @Mattias, Enligt SVT:s tablå så kommer första delen av “Inför Eurovision Song Contest 2013” att sändas den 21:a april klockan 21:00 Källa: http://www.svt.se/tv-tabla//2013-04-21/

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se