Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2013. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för övriga länders presentationssidor.

Land: Norge landets ESC-historik
Bidrag: “I Feed You My Love” NF-framträdandevideolåttext
Artist: Margaret Berger twitterfacebookwikipediamyspace
Startnummer: nr 13 i semifinal 2
Låtskrivare: Karin Park, Robin Lynch, Niklas Olovson
Uttagning: NRK valde ut sitt ESC-bidrag genom “Melodi Grand Prix 2013” som bestod utav 21 bidrag, tre deltävlingar samt en final där juryn och tittarna var eniga om vem som skulle vinna.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Norges ESC-bidrag 2013”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se intervjuer med Margaret Berger av oikotimes, eurovision.tv och esctoday samt videon till hennes topp-sex-singel “Samantha” (2006).

Odds: Vidare till final & topp-två av de 39

Schlagerpinglan tror: Till final
Oavsett vad oddsen säger så tvivlar jag på att Norge kommer att ha något i den slutliga toppstriden att göra. Det tog alldeles för många lyssningar innan jag föll för låten för att jag ska tro på några högpoängare från tittarna. Däremot så är den så pass bra framförd, annorlunda och väx-stark att Margaret mycket väl kan få med sig juryn och tillräckligt många tittare för att ta sig vidare till finalen.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Efter ett tveksamt första (och andra) intryck så kan jag nu uppskatta Norges bidrag för vad det är: en elektronisk, bländande låt med intressant text som framförs av en stark sångerska på bästa, minimalistiska sätt. I mina ögon är det numera en självklar finalist både vad gäller låt, framträdande och artist men då jag tycker att den kräver lite väl mycket uppmärksamhet när man lyssnar på den så tillhör den inte mina absoluta semi-2-favoriter.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Norge: “I Feed You My Love”, Margaret Berger”

 1. Adri

  Norge är min absoluta favorit i år. Älskar verkligen melodin och sångerskan. Jag tror verkligen på final, och där tror jag på platserna 6-10. Jag tror att juryn kommer placera den 2-5 och tittarna på platserna 11-16. Lycka till Margaret!

 2. Micke

  Jag minns mitt första mötet med Margaret Berger och hennes bidrag mycket väl. Jag satt och lyssnade på norges finallåtar då det plötsligt uppenbarade sig en gestalt i en fruktansvärt ful vit klänning ackompanjerad av en elektronisk syntmatta som fick rockälskaren Micke att känna “What the hell is this shit”.

  Finaldagen kom och än en gång uppenbarade sig allt detta framför mig men nu hände något inom mig. Plötsligt var det som om jag inte hörde syntmattan längre och min koncentration förflyttades plötsligt mot snubben som satt bakom Margaret och trummade för glatta livet på sina trummor. Killen hade ju rockfeeling i låten och på något märkligt sätt fick det mig att omvärdera hela låten. Inom mig började jag föreställa mig syntmattan som elgitarrer istället och varje gång jag nu lyssnar är det så låten tonar fram för mig.

  Micke hör inte synt längre utan rock och idag älskar jag låten. Den är en av alla mina favvisar i årets ESC. Tillsammans med Island och Danmark är detta bidrag det som hedrar Norden i år som jag ser det. Jag måste dock erkänna att jag är lite orolig för Margarets sångröst men jag hoppas hon sätter Micke på plats ordentligt.

  Detta är nog en av de låtar som är svårast i år att tippa placering för. Visst den ligger bra till i odds och så men tänk då på var vi hittar dessa. Det är inte i Armenien eller liknande. Låten kan mycket väl vara alltför svår för alltför många. Magkänslan säger dock att det blir final men sedan är jag mer osäker.

 3. Christopher

  Den här kommer med största säkerhet vara i final. Men att den kommer med i slutstriden? Tvekar mycket på det.
  Personlig åsikt: Första gången jag hörde den så var den faktiskt helt ok men efter det så föll den. Av någon anledning så blir jag äcklad av låten. Fas nu börjar den växa igen. Sämst i norden.
  Betyg: 2/5
  Placering: 35
  Final: Ja
  Final enligt mig: Nej.

 4. Rickard

  Nej! Ett av årets mest överskattade bidrag! Är inget mer än mainstream elektropop! Sånt man hör varje helg på nattklubbar! Ingenting som fastnar! Sångerskan är okej och tror att det räcker till final! Placering nedre halvan runt 20 plats! Tror varken tittarna eller juryn kommer att premiera Norge! Alltför alldaglig elektropop som sagt!

 5. Kerstin

  Jag tycker alltid det är kul med bredd i ESC och att det på så sätt även lockar till sig nya tittare. Norges bidrag är en väldigt modern låt som jag tror främst kommer attrahera den unga moderna publiken medans den kommer få svårt att tilltala den mer mogna publiken. Kommer det här då att falla juryn i smaken. Ja, jag tror det, i alla fall så pass att den tar sig till finalen men väl där kommer den få det svårare. Själv är jag inte så förtjust i Norges bidrag. Jag upplever både artist och låt som opersonligt och kallt och därav tilltalar det inte mig. Men helt värdelös tycker jag absolut inte att det är och efter några lyssningar kan även jag finna något i låten som ändå känns ok. Men det här bidraget är lite av en vattendelare och för att vinna ESC måste man nå ut brett och det tror jag tyvärr inte att Norge gör med detta bidrag. Final. Betyg 3/5.

 6. Micke

  Kerstin: Tack för att du hänvisar mig som ung publik 🙂 Känns bra med tanke på att jag och Schlagerpinglan är årsbarn. Vi ungdomar 🙂

  Rickard: Försök göra som jag och tänk bort elektropopen och föreställ dig elgitarrer 🙂 Innan jag lyckades med det var jag helt på din linje om låten.

  Christopher: Ok då har du och jag gått motsatt väg vad gäller låten då även om du vänt om lite igen 🙂 Sämst i norden för mig är tyvärr Sverige. Önskar jag kände annorlunda men tyvärr är det så. Den är verkligen ungdomsmusik för mig.

 7. Kerstin

  Micke, allt är väl relativt. Men jag skrev den FRÄMST kommer tilltala unga publik och det var en generalisering inte riktat mot specifika personer.

 8. Kerstin

  Rickard, jag är verkligen på din linje här men tyvärr tror jag nog att Norge kommer placera sig något högre i finalen än du tippar. Kanske kring 7-15 plats.

 9. Sofia

  Även jag tycker Norges bidrag är sämst av de nordiska i år. Kan bara hålla med Rickard och Kerstin. Den här typen av musik är det som spelas på nattklubbar och självklart kommer den tilltala den yngre publiken och vad som menas med det får man väl tolka som man vill. Men jag tror inte den ens tilltalar tillräckligt många ur den kategorin för att det ska räcka till någon topp fem placering i finalen för dit tror även jag den kommer i brist på bättre i sin semi. Jag måste ju bedöma en låt utifrån hur den är och inte börja fantisera om den till något annat och som den låter nu är den ok men inte mer. Men hoppas ändå det går bra för våra grannar.

 10. Micke

  Kerstin: Det var ett skämt 🙂 Jag förstod att det inte var direkt mot mig utan mer allmänt.

  Rickard: Kul att vi för en gång skull har så olika smak 🙂

  Sofia: Nejdå du ska givetvis bedöma den utifrån dina egna ramar vilket även jag gör. Normalt brukar inte jag få fantasier om låtar men just med den här låten fick jag det märkligt nog. Jag hatar den där electropopen som för mig är helt känslolös och kall och går jag bara efter det är jag till 100% enig med er andra. Men i just det här fallet lyckades jag av någon anledning se något annat och fick därför andra ramar till låten. Nu är det så i det här fallet men självklart vill jag att låten ska tilltala mig som den är 🙂 Om jag inte hade lyckats se annat i det norska bidraget så är jag helt övertygad om att jag t.o.m hade sett det som sämre än det svenska bidraget och därmed som sämst i Norden.

  Jag ska göra en sak nu direkt och sen inte mer med respekt mot er som gillar det svenska bidraget. När sedan Schlagerpinglan skriver om det bidraget kommer jag inte ens att kommentera det. Varför: Som sagt med respekt för er som då vill läsa lite om bidraget och vad folk tycker. Vad tycker då jag? Jag tycker det är så fruktansvärt uselt så jag skulle kunna fylla en hel spalt. Kindergarten to say the least. I synnerhet när jag nu hört ett annat bidrag från MF som är grymt bra. Det med Ulrik Munther. Tack för mig vad gäller detta 🙂

  Jag är faktiskt helt övertygad om att ni alla har helt fel för jag är övertygad om att Norge hamnar i final. Sen kan det bli svårt. Har jag fel ska jag komma ihåg alla era namn och ni ska alla få en ursäkt som ett bevis för hur dum jag var 🙂

 11. Kerstin

  Micke, nu förstår jag ingenting av det sista du skrev. För alla här inklusive mig själv tror ju att Norge ska ta sig till final och sedan är samtliga eniga om att den kommer få det svårt väl där precis som du så jag förstår inte vad vi har fel i. Kan du förtydliga dig?

 12. Rickard

  Micke: Jag får väl försöka! Det är ju ingen dålig låt, bara att den är så mainstream som sagt! Hahs ja vi brukar ju ha rätt lika smak annars! Men det säger rätt mycket om Norges låt! Verkar som att folk antingen älskar bidraget eller har väldigt svårt för det! En vattendelare som knappast gynnar Norge! 🙂

  Kerstin: kan sträcka mig till placering 15-20 men det är väldigt svårt att sia om! Vi har i alla fall samma uppfattning om låten! 🙂

 13. Micke

  Kerstin: Du ska nog inte lyssna alltför mycket på mig just nu för jag är på grymt dåligt humör just nu. Jag var sjuk egentligen mesta delen av dec-jan. Sen åkte jag till Österrike under hela februari drygt och mådde hur gott som helst. Kom hem och blev sjuk direkt igen följt av magsjuka veckan därpå. Trodde det var över nu men ikväll har jag insjuknat med feber och ont i halsen igen. Grymt irriterad. Därför snurrade jag nog till det en del i det jag skrev ikväll. Sorry.

  Irritationen kommer att ha lagt sig till imorgon och då ska jag vara tydlig igen hoppas jag 🙂 Grejen var att jag läste och tydde helt enkelt fel när jag läste det ni sa. Dessutom ber jag er alla om ursäkt för att jag spydde galla över Sveriges bidrag. Sååå satans less på att aldrig bli riktigt frisk igen och det var det som tog överhanden. Sorry. Imorgon är det den vanlige Micke igen som har kontroll 🙂

  Men det är konstigt Kerstin jag hade bestämt mig att hålla mig helt ifrån MF i år och lyckas. Har inte ens känt mig lockad. Sen hör jag då vinnaren som jag inte gillar och blir än mer glad att jag höll mig ifrån det. Allt förstördes dock när jag av misstag råkade Tell the world I´m here – Ulrik munther och insåg att en riktig pärla hade deltagit i år och så vann den inte. Helt otroligt som jag ser det men det är klart han hade inga robotdansare runt sig och då kan man ju inte vinna MF 🙂

  Jag ska göra ett förtydligande om det jag sa om Norges bidrag. Det är inte bara så att jag inbillar mig att den blir grymt bra med elgitarrer istället utan jag har hört en sån version. Jag ska se om jag kan hitta den och på något sätt få in den så att ni kan höra den också. Jag är ingen expert på sånt men jag har polare som är så jag ska kolla om det går.

  Jag är som jag sagt en riktig musiknörd och jag har alla möjliga och omöjliga knep för mig för att komma nära låtar. Litauens låt utestängde jag sångaren inledningsvis för att bara lyssna på musiken som jag tyckte om. Norge gjorde jag tvärtom för att ta några exempel.

 14. Kerstin

  Tänkte fortsätta med mina små mini analyser av bidragen utifrån alla vi som givit omdömen på bidragen. Vad gäller Norges bidrag så var vi som skrivit här rörande överens om att Norge tar sig till final. Vad gäller placering i finalen så var det dock variationer och det verkar som det likaväl kan bli en placering på den övre halvan som på den undre halvan. Men vad vi alla här ändå var väldigt överens om är att Norge inte kommer stå som segrare av ESC 2013 om vi har rätt eller fel återstår att se i maj.

 15. Daniela

  Kul att denna genomgång av bidragen har börjat igen! 🙂 Jag känner att jag har varit väldigt dålig med att kommentera här på bloggen den senaste tiden men nu ska jag försöka bättra mig och delta i den här genomgången, som jag tycker är en väldigt bra och rolig ESC-förberedelse. Alltid intressant att få läsa andras åsikter om bidragen! 🙂

  Okej, Norge då. Jag har haft svårt att bestämma mig för vad jag egentligen tycker om det här bidraget, för trots att jag till största delen uppfattar både låten och sångerskan som ganska kalla och på något sätt distanserade så finns det ändå något i själva helheten som fångar mitt intresse och som gör att jag inte kan avfärda bidraget så enkelt som jag egentligen kanske skulle vilja. Jag har ännu inte kunnat sätta fingret på vad detta något är, men i vilket fall som helst så lämnar bidraget helt klart ett avtryck hos mig, vilket bara det ju är ett gott tecken i de sammanhangen. Och trots att låten ur ett allmänt perspektiv är ganska mainstream så sticker den ju nog ut i årets ESC. Jag har dessutom en känsla av att detta kommer att bli ett riktigt snyggt och övertygande live-framträdande i Malmö, och jag tror liksom de flesta andra här att Norge kommer att gå till final i år, men utan att blanda sig i den riktiga toppstriden. Jag har svårt att tro att ett så här pass “kallt” bidrag skulle kunna engagera tillräckligt många tittare för att komma topp-2 i årets ovanligt hårda konkurrens, men konstigare saker har ju iofs hänt i ESC-sammanhang så man ska väl aldrig säga aldrig. 🙂

  Betyg: 3/5

 16. Schlagerpinglan

  @Daniela, Roligt att även du hittat hit. Ju fler desto roligare. 🙂

  @Kerstin, Analyserna uppskattas och ger en liten snabböverblick. Tack på förhand. 😀

 17. Schlagerpinglan

  Jag vill även passa på att tacka alla som bidrar med sina kommentarer under presentationerna. Jätteskoj att läsa åsikterna och att det blir lite diskussioner. Det gör hela ESC-uppladdningen ännu lite roligare. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se