Eurovision in Concert 2013

2013-04-15 (måndag)

Den 13:e april arrangerade Nederländerna konserten Eurovision in Concert för femte året i rad. 26 av de 39 artisterna som ska tävla i Eurovision Song Contest 2013 var anmälda att delta men då PeR från Lettland var tvungna att lämna återbud så blev årets deltagar-antal till slut 25 stycken.

Tillställningen öppnades genom att Carola sjöng sin Eurovision-vinnare “Fångad av en stormvind” (1991) och gav lite råd till de andra artisterna. Efterhand som live-klippen (av eurovision.tv) och intervjuerna (av oikotimes.com) publiceras så presenteras de här nedan.

Uppdaterat: I väntan på att eurovision.tv ska lägga upp sina live-klipp så har jag kompletterat med klipp från escXtra och 111jvr111, så nu kan alla artisternas framträdanden ses här nedan:

“Eurovision in Concert 2013”: Liveframträdande & intervjuer:
Finland: “Marry Me“, Krista Siegfrids (111jvr111) (intervju)
San Marino: “Crisalide (Vola)“, Valentina Monetta (111jvr111)
Belgien: “Love Kills“, Roberto Bellarosa (escXtra)
Ryssland: “What If“, Dina Garipova (escXtra) (intervju)
Slovenien: “Straight Into Love“, Hannah (escXtra) (intervju)
Malta: “Tomorrow“, Gianluca Bezzina (111jvr111) (intervju)
Albanien: “Identitet“, Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko (111jvr111)
Moldavien: “O Mie“, Aliona Moon (escXtra) (intervju)
Rumänien: “It’s My Life“, Cezar (111jvr111)
Israel: “Rak Bishvilo“, Moran Mazor (escXtra)
Grekland: “Alcohol Is Free“, Koza Mostra & Agathon Iakovidis (111jvr111) (intervju)
Italien: “L’Essenziale“, Marco Mengoni (escXtra)
Irland: “Only Love Survives“, Ryan Dolan (escXtra) (intervju)
Georgien: “Waterfall“, Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani (escXtra)
Vitryssland: “Solayoh“, Alyona Lanskaya (intervju)
Schweiz: “You And Me“, Takasa (escXtra)
Österrike: “Shine“, Natália Kelly (escXtra)
Ukraina: “Gravity“, Zlata Ognevich (escXtra)
Makedonien: “Pred Da Se Razdeni“, Esma & Lozano (escXtra)
Bulgarien: “Samo Shampioni“, Elitsa (& Stoyan)
Frankrike: “L’Enfer Et Moi“, Amandine Bourgeois (escXtra)
Kroatien: “Mižerja“, Klapa s Mora
Estland: “Et uus saaks alguse“, Birgit Õigemeel (intervju)
Serbien: “Ljubav je svuda“, Moje 3 (escXtra)
Litauen: “Something“, Andrius Pojavis
Lettland: “Here We Go”, PeR
(Källor: eurovisioninconcert.nl, eurovision.tv och oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Jag uppdaterar med länkar till de olika artisternas intervjuer och live-framträdande efterhand som de publiceras och placerar de senaste överst i listan.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Eurovision in Concert 2013”

 1. Micke

  Schlagerpinglan: Än är inte hoppet ute för vårt Litauiska bidrag i år. Tittade på hans framträdande här och det var faktiskt ett steg framåt igen. Att drömma om att han ska bli den fullfjädrade artisten som bär den här bra låten på sin axlar över alla hinder är bara ren utopi. Det har han inte i sig tyvärr men killen verkar ha en charm som går hem hos kvinnor märker jag och det kan ju räcka långt. Om han dessutom får till det så pass bra som han fick till det här utan massa ögonbrynsryck och andra tics då börjar jag nästan tro på bidraget igen. Klart steg framåt 🙂

 2. Micke

  Glömde säga en sak. Den av låtarna som dock vann mest av de sex som vi kunde se här var Frankrike.

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Håller med om att både Litauen och Frankrike var trevliga “överraskningar”. Speciellt Frankrike gjorde mig lite förvånad, blev betydligt mer fängslad än vad jag trodde jag skulle bli. Kan bli intressant. 🙂 Eurovision in Concert visar ju inte hur slutresultatet kommer att se ut men det brukar ge ett lite hum om hur väl artisterna klarar av scenen utan de inövade showerna att gömma sig bakom.

 4. Lars

  Håller helt med Micke.

 5. Adri

  Jag har inte kollat igenom alla framträdanden än. Men av dem jag kollat på så är jag mest “lättad” över Serbiens framträdande då det framgick tydligt i Lördags att de tagit sånglektioner och nu har stabila röster 😀

 6. Rickard

  Frankrike är helt överlägsna! Vilken känsla och inlevelse! Har dem i och för dig 6:a på min lista men det här stärker bara bidraget! Lite Patricia Kaas över framträdandet! Heja heja! 🙂

  Däremot Litauen! Jag måste tyvärr gå emot både Micke och schlagerpinglan angående Litauen! Det här var lite av droppen! Jag hade hoppats men med detta framträdandet så nådda man dn ny bottennivå! Falskt och dåligt framträdande! Tror knappt att det räcker till final längre!

 7. Micke

  Tänkte prata om en riktigt gammal låt. En låt som vann ESC innan jag ens var påtänkt. Låten kom från Monaco och vann alltså ESC och året var 1971. Den hette “Un Banc, Un Arbre, Une Rue – Séverine” och jag skiter fullständigt i att den var före min tid, att den kanske är ålderdomlig osv. Det finns något i den som alltid har tilltalat mig och kommer troligtvis alltid att vara med på min topp tio genom alla tider. Där finns t.om. ett avslutande la la la som Micke tycker om och det är inte vanligt från la la la hataren Micke 🙂 Hur många av er här har hört den? Hur många gillar den? Hur många gillar inte den osv. Skulle vara kul att höra och i synnerhet från er som aldrig hört den. Håller den än idag som “ny” eller är den bara gammal och tråkig? 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=W1tSXCssXcQ

 8. Isa

  Hej! Finns det någon åldersgräns krig vem som får skriva text till den svenska mellon?

  Tacksam för svar 🙂

 9. Kd.

  hahaha, kvinnan från Makedonien var det roligaste jag sett (hört)

 10. Kristina

  Läste i Expressen en sak som fick mig att fundera över det nya “Inför Eurovision”. Många här har ju klagat på att Thomas Lundin med sin kunskap och kärlek till ESC kommer att saknas. Efter att ha läst Expressen blev jag än mer orolig. I Tidningen fick den nya programledaren Malin Roos frågan om hur många kalkonlåtar som deltar i år. Hon svarar: “Fler än länder som får plats i finalen”.

  Om det är sant att hon sagt så då undrar man hur seriöst det nya programmet är. Om den som ska leda programmet tycker att fler än 26 låtar av de 39 låtarna är riktiga kalkoner då undrar man vad hon gör där. Jag får verkligen dåliga vibrationer av det nya programmet. hoppas dessa är felaktiga.

  Micke, jag är också för ung för att ha varit med när monaco vann 1971 men låten har följt med mig hela livet. Absolut en favorit som jag hoppas även yngre generationer kan se storheten i. Ska bli intressant att se svaren på din fråga. Hoppas du får svar. Mitt svar är i alla fall att det är toppklass på den gamla vinnaren

 11. Josef

  Jag har lyssnat igenom bidragen från ESC concert in Netherlands” och jag vill lyfta fram dessa bidrag som mycket positiva:

  1. Irland: Helt enormt och körerna kunde jag inte höra, vilken brakskillnad! 🙂 gnället i rösten är nedtonat och känslan var mycket bättre nu än t.o.m videon!

  2. Vitryssland: Hon slog av på tempot ytterligare men man hör att rösten inte är perfekt men låten är riktigt bra arrangerad nu!

  3. Italien: Han sägs ha varit full på scen men så otroligt snygg som han är med en elegant kostym och en röst man aldrig får nog av, fick mig att rysa..Kandidat som växer här!

  4. Malta: Årets joker. Han sjunger tydligt och har en sådan scenkarisma trots att låten är för mig sisådär. 🙂

  5. San Marino: Ytterligare en låt som jag lyssnat och lyssnat på och …hon KAN sjunga! En till liten outsider till Danmark kanske.

  6. Belgien: Wow, ytterligare ett positivt intryck som Irland. Rösten var bra avstämd och han sjöng så bra han kunde där han avstod från amatörmässiga känsloutfall. Bra!

  Låtar som jag blev neutralt kanske lite gäspande inställd till.

  6. Ukraina: Bra är hon, men det bjöds inte på några särtoner eller något annat överraskande. Zlata tillhör ju en av de 10 klart bästa.

  7. Ryssland: Det kändes helt neutralt jag stängde av efter en minut för jag tror inte jag missade något. Bra men en låt som inte sätter sig något särskilt. Mycket talar mot Ryssland nu känns det som. Jag måste fundera vidare vilka chanser hon egentligen har på ett guld?!

  8. Serbien: Det var sämre än vad jag trodde. 🙁 jag hoppas att det riktigt lyfter när semin kommer igång. En så fin låt kräver en perfekt harmoni som gör låten rättvis. Inte riktigt guldkänslan här, tyvärr. 🙁

  9. Frankrike: Kalas med hela sången och hennes röst tills hon på slutet blir överdriven tycker jag. Hoppas detta korrigeras för hennes placerings skull. Hon är klart godkänd i övrigt.

  Låtar som jag behöver lyssna mer på är: Österike, Schweiz, Rumänien, Grekland, Finland, Albanien. Kroatien, Slovenien, Moldavien, Israel och Litauen. Litauen är så svår, för den har en låt som på ett sätt är fantastisk som min gode vän säger, men på ett sätt ganska anonym som min särbo säger.. Bär killen upp detta nummer?

  Dagens stora besvikelser var: Bulgarien, Georgien (kanske var något fel på ljudet, Engelskan och hennes röst under all kritik, återkommer). Makedonien var så fruktansvärd. Hoppas att detta var något skämt eller produktionsfel för annars var detta i särklass det mest usla bidraget, enligt mig.

 12. Rickard

  Kristina: ja nu blev jag tiktigt orolig! Ska programmet gå ut på att håna och förnedra bidrag? Hoppas inte det! Men det ger verkligen inga bra vibbar! Det är klart att varenda låt inte kan vara en radiohit men “fler än länder som får plats i finalen”? Har vi lyssnat på samma låtar?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se