OGAE Norge: San Marino 12 p.

2013-04-23 (tisdag)

OGAE Norge är den trettonde fanklubben att redovisa resultatet av sin omröstning angående bidragen i Eurovision Song Contest 2013:

OGAE Norge: Topp-10 efter 13 OGAE-klubbar:
12 p. San Marino “Crisalide”, Valentina Monetta 1. (1.) Danmark 124 p.
10 p. Tyskland “Glorious”, Cascada 2. (2.) San Marino 87 p.
8 p. Danmark “Only Teardrops”, Emmelie de Forest 3. (2.) Norge 75 p.
7 p. Storbritannien “Believe In Me”, Bonnie Tyler 4. (5.) Tyskland 69 p.
6 p. Nederländerna “Birds”, Anouk 5. (4.) Italien 64 p.
5 p. Schweiz “You And Me“, Takasa 6. (6.) Storbritannien 59 p.
4 p. Sverige “You”, Robin Stjernberg 7. (7.) Nederländerna 53 p.
3 p. Island “Ég á Líf“, Eyþór Ingi Gunnlaugsson 8. (8.) Sverige 45 p.
2 p. Irland “Only Love Survives“, Ryan Dolan 9. (9.) Ukraina 34 p.
1 p. Azerbajdzjan “Hold Me”, Farid Mammadov 10. (10.) Ryssland 33 p.
(Källa: ogaeinternational.com)

Schlagerpinglan: Norge får inte rösta på sig själva utan ger sin 12-poängare till San Marino som därmed ensam tar över andra-platsen. En av mina favoriter, Irland, får sina första poäng och en annan av mina favoriter, Finland, blev återigen utan poäng när ett nordiskt land röstar.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “OGAE Norge: San Marino 12 p.”

 1. Rickard

  Heja San Marino! Jag gläds så när de mindre länderna blir uppmärksammade! På tal om mindre länder så har jag en fråga schlagerpinglan: Jag har alltid trott att Luxemburg lämnade tävlingen på grund av vikande intresse och att man såg åt vilket håll tävlingen var på väg! Läste dock något om att de även blev relegerade från tävlingarna 1994! Stämmer detta? Och i så fall varför? 🙂

 2. Melloin

  Var det inte en period där de som kom sämst eller de tre sämsta eller liknande fick stå över året efter. Det var innan man hade semifinaler.

  Jag tror Luxemburg lackade ur då någon gång när dom kom typ sist och sa att dom då skiter i alltihop.

 3. Micke

  Rikard: Schlagerpinglan har nog bättre koll på det än vad jag har men jag kan ju ändå nämna det jag alltid hört. När de hoppade av satt det nån snubbe, som jag inte vet vem det var, på TV och gnällde om att alla östeuropeiska länder kom in och angav det som orsaken till att Luxemburg hoppade av. Om det ligger nån sanning i det vågar jag inte säga men det var i alla fall vad jag hörde. Låter ganska knäppt för mig men vem vet 🙂

 4. Rickard

  Melloin: så kan det mycket väl ha varit! Vet att det började förekomma under 90-talet i olika former. Kan ha varit så att man började 1993 och att Luxemburg drabbades och kackade ur helt enkelt!

  Micke: Precis samma version som jag har hört! Det var det jag menade när jag lite kryptiskt skrev “man såg åt vilket håll tävlingen var på väg”!

 5. Schlagerpinglan

  @Rickad, Håller med om att det är jätteroligt att San Marino uppmärksammas så här. Inte för att det säger ett dugg om hur det går i själva tävlingen men man får ju upp hoppet om att de äntligen tar sig till final i alla fall. 😀

  Vad gäller din fråga om Luxemburg så har du rätt i att de inte fick lov att deltaga i ESC 1994 men de drog sig egentligen ur frivilligt. Lite kortfattat så gick det till så här:

  1993 var första året det hölls ett för-kval inför ESC och då fick sju nya länder tävla om tre platser i tävlingen – inget konstigt med det.

  1994 hölls det däremot inget för-kval utan de fyra länderna som inte kvalade in 93 fick automatiskt vara med, tillsammans med tre andra debutländer. För att det inte skulle bli för många deltagare så fick de sju som fick sämst resultat 93 inte vara med – de fick alltså inte ens kvala. Två av de drabbade länderna, Luxemburg och Italien, valde därför att lämna tävlingen i protest och endast fem länder blev bortplockade.

  För er som är intresserade kan jag nämna att de länder som kvalade in 1993 var Bosnien och Hercegovina, Slovenien och Kroatien medan Ungern, Slovakien, Rumänien och Estland fick vänta tills 1994 att göra sin debut, vilket även Litauen, Ryssland och Polen gjorde.

  De länder som inte fick lov att delta 1994 var (förutom Luxemburg och Italien) Turkiet, Slovenien, Israel, Danmark och Belgien.

 6. Micke

  Jag tackar för svaret även om det var till Rickard 🙂 Jätteintressant jag minns inte att Italien inte var med 1994-1996. Märkligt för på den tiden var alltid de och Turkiet mina favvisländer i ESC. Delvis var väl det sant då det jag alltid hört att Luxemburg hoppade för att Östeuropa kom med. En delsanning i alla fall.

  Men du varför skriver du “för er som är intresserade”. Det är väl klart vi är intresserade för vad tusan gör vi på den här bloggen annars 🙂 Mer info 🙂

 7. Schlagerpinglan

  @Micke, Roligt att det uppskattas. 😀 Lite svårt dock att veta var man ska lägga ribban, man vill ju inte “mala på” för mycket. 😀

 8. Rickard

  Schlagerpinglan: Tusen tack för svaret! Mycket intressant! Visste heller inte att Italien inte var med under ett par år innan man gjorde en snabbvisit 97! Får se om Luxemburg någonsin kommer tillbaka! Man ska väl aldrig säga aldrig! Italien gick ju högst oväntat med igen! 🙂
  Schlagerpinglan, du maler aldrig på för mycket! Som Micke påpekade så är vi alla schlager-nördar här på bloggen! 😉

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se