Första dagens repetitioner inför Eurovision Song Contest 2013 är till ända och här nedan ser ni lite relevanta klipp från dagen som gått:

Relevanta länkar efter den första rep-dagen, måndagen den 6:e maj:
Österrike “Shine”, Natália Kelly (rep-klipp) (intervju) (meet & greet)
Estland “Et uus saaks alguse”, Birgit Õigemeel (rep-klipp) (intervju) (meet & greet)
Slovenien “Straight Into Love”, Hannah (rep-klipp) (intervju) (meet & greet)
Kroatien “Mižerja”, Klapa s Mora (rep-klipp) (intervju) (meet & greet)
Danmark “Only Teardrops”, Emmelie de Forest (rep-klipp) (intervju) (meet & greet)
Ryssland “What If”, Dina Garipova (rep-klipp) (intervju) (meet & greet)
Ukraina “Gravity”, Zlata Ognevich (rep-klipp) (intervju) (meet & greet)
Nederländerna “Birds”, Anouk (rep-klipp) (intervju) (meet & greet)

Schlagerpinglan: I fortsättningen kommer jag inte att göra nya inlägg vid repetitionernas slut, utan nöjer mig med att uppdatera dags-schemat. I dag har det dock blivit så många OGAE-inlägg (ni hittar slutresultatet i omröstningen här) att dags-schemat och intervju-inlägget försvann i mängden. Bättre då att samla allt på ett ställe, så ni hittar det. 🙂

(Andra inlägg som försvunnit i mängden och kan vara svåra att hitta är presentationerna av Moldaviens och Ungerns bidrag samt Oddsen innan repetitionerna.)

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Snabbkoll på första dagens repetitioner”

 1. Micke

  Man ska väl inte svära kanske men ibland så! Fy faaaaaaaaaan va mäktig hon är Anouk. Tittade på repet här nu och det räcker med det lilla så har hon mig inför sina fötter. Jag tror vi har en otroligt mäktig upplevelse framför oss när denna kvinna entrar scenen. Sicken röst. Finns absolut ingen i hela startfältet som ens är i närheten om de än fick prova alla dopingmedel i världen. Blev också livrädd när jag såg Ukrainas rep. De menar väl inte på allvar att de ska slänga in den där kören igen? Den som massakrerade låten hur än Zlata försökte lyfta upp den? Nu ska jag svära en gång till! Satan va kul det är att Kroatien vågar vara lite annorlunda. Ingen mer svordomar nu 🙂

 2. Adri

  De tog aldrig bort kören i den nya versionen utan de gav dem en mindre roll. Jag tycker det är bäst såhär när de har en lite mindre roll eftersom de ändå tillför mycket 😀 hoppas bara att den mannen som typ skrek ut sina delar i den nationella finalen har fått en mindre roll han också!

 3. Melloin

  Lite spontana reaktioner efter att ha sett på klippen. Jo, sett klippen. Ljudkortet är paj i laptopen så jag får höra det imorgon på en annan dator 🙂 Alltså är inte ljudet bedömt utan bara ytligt visuellt.

  Österrike: Alltså, det är rätt många som tittar. Jag hoppas du har valt något annat att ha på dig när det väl gäller för det där var inte något som går genom rutan direkt.

  Estland: Oerhört väntat och helt korrekt klänning och scen så vitt jag kan bedöma. Tyvärr är ju låtens problem att man tänker att “åååh detta kommer bli så bra!” och så bygger låten och bygger och man tänker vidare “nu kommer snart tonartshöjningen och guldregn på atombombsnivå!” och sååååå tar låten slut…. utan tonartshöjning och sannolikt utan guldregn. Och man är bara ledsen. Det problemet löser man inte med en klänning.

  Slovenien: Jo, men detta kan bli något. Dansarna öser på och med lite bonuseffekter kommer det bli Ibizanivå i lokalen. I synnerhet då det för första gången i Eurovisionhistorien är ståplatsyta längst fram.

  Kroatien: Varför ser dom ut som spanska matadorer? Svart kostym med fluga var ju given. Nästan krav. Obegripligt men säkert någon slags folkdräkt. Brukar ju vara framgångsrikt….not so much.

  Danmark: Filmade dom det med en drönare på 10.000 meters håll? Går ju knappt att se något. Fräcka färger på skärmarna dock.

  Ryssland: Hmmm, bollar. Nja, det får hända något när det är skarpt läge för att detta ska lyfta.

  Ukraina: Ja. Det räcker att hon står där och gör det hon gör. Poängen lär rulla in. Gissar att det blir lite enhörningar och annat som är normalt i Ukrainsk fauna som rör sig på skärmarna bakom.

  Nederländerna: Fåglarna. Oerhört väntat. Jag UTGÅR från att hon inte klär sig sådär och att det finns mer på scenen när låter går live.

 4. Melloin

  Kom på att ljudet i iPaden funkar. Får lägga till att jag faktiskt gillar Ukrainakören här. Men den där jätten som bar runt henne i en snutt. Det ska väl ändå inte vara med i uppträdandet sedan hoppas jag. Eller?

 5. Schlagerpinglan

  Vad gäller första intrycket av Ukrainas rep så är det väl inte riktigt positivt. Precis som du skriver, Melloin, så frågar man sig varför jätten är där. Det verkar dock som att han ska vara med, ja. Förhoppningsvis blir helheten trots allt så magisk som jag föreställde mig att det skulle bli, men med jätten och ev. en alltför utmärkande kör kanske det inte fungerar alls. Jag hoppas dock på det bästa och inväntar slutresultatet.

 6. Rickard

  Ryssland överraskade mest positivt medan Nederländernas bidrag överraskade negativt!

  Österrike och Danmark gjorde vad som förväntades medan Ukraina var lite tveksam! Men långt kvar! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se