ESC 2013-repetitioner: Dag 2

2013-05-07 (tisdag)

I dag är det dags för de återstående åtta länderna från den första semfinalen av Eurovision Song Contest 2013 att göra sina första repetitioner på scenen i Malmö. Här nedan ser ni tisdagens schema. Under dagen kommer det att kompletteras med länkar till smakprov från repen och intervjuer med artisterna.

Repetitionsschema 7:e maj 2013, semifinal 1 – repetition 1:
10:00-10:30 Montenegro Igranka“, Who See (intervju) (meet & greet)
10:40-11:10 Belgien Love Kills“, Roberto Bellarosa (intervju) (meet & greet)
11:20-11:50 Vitryssland Solayoh“, Alyona Lanskaya (intervju) (meet & greet)
12:00-12:30 Moldavien O Mie“, Aliona Moon (intervju) (meet & greet)
13:30-14:00 Irland Only Love Survives“, Ryan Dolan (intervju) (meet & greet)
14:10-14:40 Cypern An Me Thimáse“, Despina Olympiou (intervju) (meet & greet)
14:50-15:20 Litauen Something“, Andrius Pojavis (intervju) (meet & greet)
15:30-16:00 Serbien Ljubav je svuda“, Moje 3 (intervju) (meet & greet)
(Källor: eurovision.tv och esckaz.com)

Schlagerpinglan: Länkarna till gårdagens repetitioner och intervjuer hittar ni här medan resten av repetitionsschemat finns här. Precis som i går så kan ni även följa repetitionerna hos svt.se i både bild– och text-form.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “ESC 2013-repetitioner: Dag 2”

 1. Kerstin

  Idag blir det spännande. Ser verkligen fram emot att se om Vitryssland fått till den storslagna show jag hoppas på. Sen är jag nyfiken på Belgien som är en stor personlig favorit, det ska bli kul att se om han håller live. Och så naturligtvis Litauen.

 2. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Ja, det finns en hel del frågor kring många av dessa länders shower och live-förmåga som det ska bli riktigt intressant att få svar på. Synd bara att man inte får se lite mer… men en liten skymt är ju bättre än inget alls. 🙂

 3. Adri

  Hörde att Cyperns sångerska tydligen hade en väldogt falsk röst (idag i alla fall). Motsatsen mot vad jag trodde om henne. :/

 4. Micke

  Nu har jag sett klipp från repetitionerna och det var nog den sämsta skit jag har sett. Nejdå only kiding 🙂 Däremot kan jag säga så här. Jag hoppas alltid att artisterna ska göra en bra show och rösterna hålla oavsett vad jag själv tycker om låtarna. Det har bland dessa länder funnits tre artister jag lindrigt sagt varit orolig för vad gäller rösten. Det är självklart inte lätt att avgöra efter dessa korta klipp men av det lilla man hörde kände jag ett plus för en av de tre och det var vitrysslands sångerska. Vibbarna var att det där kan nog hålla bättre än jag trott. Däremot förbättrades inte min känsla angående de andra två och de är Irland och Belgien. Båda dessa rankar jag lågt men nog fan hoppas jag att rösterna ska hålla men jag undrar jag.

  Det absolut tråkigaste jag såg i dessa klipp var dock en skymt av det som tycks vara Litauens vandring allt längre bort ifrån det fräscha bidrag det var när jag först såg det. Älskade då musiken och hade bara problem med sångaren men det verkar som de gräver sig allt djupare ned istället för att söka sig uppåt. Jag hade hoppats att andrius skulle ha börjat hitta rätt men han blir istället bara mer mysko. Vad värre är, är det faktum att de istället för att matcha ihop sångaren med den härliga musiken med de underbara gitarrerna istället förstör och tar in en helt obegriplig kör vars enda syfte tycks vara att dra ned på tempot i låten. Ska man döma av det lilla klippet har de nu också tonat ned det som var låtens kropp och själ . elgitarrerna. Jag hoppas innerligt att det bara var dåligt ljud så att vi bjuds på låten som den var från början. Att tona ned gitarrerna i den här låten är som att ta bort trummorna i Ruslanas segerlåt för Ukraina. Vad vore den utan dom. Skärp er nu Litauen.

  Adri: Gå in själv och lyssna på klippet med Cypern. Vad det ryktet om falsksång kommer ifrån begriper jag inte. Om det är falsksång så ska du nu akta dig från flera av de andra klippen 🙂

 5. Adri

  Micke: Tyckte att det var lite småfalskt men trodde det skulle vara värre. Låten är fortfarande förfärligt tråkigt men men…

  dagens bästa rep stod (inte helt förvånande) Serbien för. (Vad man sett på de små klippen)

 6. Melloin

  Moldavien levererar. Det var allt jag ville få sagt. Det och att danstjejerna i Belgiens bidrag har kläder som inte funkar ihop med den koreografi de har.

 7. Melloin

  Jo, glömde en grej. Du Roberto Bellarosa. Skaparen av Matrixfilmerna ringde och vill ha tillbaka sina svävande digitala bokstäver och siffror…. Den där scenen kunde man hålla sig för skratt för.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se