Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2013. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för övriga länders presentationssidor.

Land: Georgien landets ESC-historik
Bidrag: “Waterfall” videolåt-presentationlåttext
Artister: Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani youtubefacebookwikipediawikipedia
Startnummer: nr 15 i semifinal 2
Låtskrivare: Thomas G:son, Erik Bernholm
Uttagning: TV-bolaget GPB valde ut sitt ESC-bidrag internt.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Georgiens ESC-bidrag 2013”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se en intervju med Nodi och Sophie av esckaz.com samt när duon framförde “Waterfall” under Eurovision In Concert.

Odds: Vidare till final & topp-tio av de 39

Schlagerpinglan tror: Till final
Finns det verkligen plats för ännu en kärleksdrypande halvballad i finalen? Jovisst, speciellt när det är frågan om en så bra G:son-variant. Här finns allt som efterfrågas i en stor kärlekslåt och duon som framför låten verkar vara ett bra val. Det enda som kan sätta käppar i hjulet för Georgien är om de inte riktigt når fram till publiken, men final blir det nog ändå.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Här är jag väldigt kluven. Visst tycker jag att artisterna verkar kompetenta och låten är i teorin väldigt bra och tilltar i styrka och gör allt som jag förväntar mig att den ska. Så, det är en finalist i mina ögon men… det är ingen favorit. Det där lilla extra som gör att man blir intresserad, engagerad och känner en massa infinner inte sig för mig utan det är bara en bra låt, varken mer eller mindre.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Georgien: “Waterfall”, Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani”

 1. Micke

  Kommer att skriva om vad jag tycker om detta bidraget senare när jag får mer tid men jag tänkte slänga in en fråga som jag och några polare inte lyckas få svar på angående Raquel del Rosarios högerfot 🙂 Hon är sångerskan i Spanska gruppen El Sueno de morfeo som har ett av årets bästa bidrag. Jag och polarna gillar gruppen och har sett mängder med videos med dom. På nästan varje video ska Raquel tydligen visa upp sin fot där något är intatuerat men vi lyckas banne mig inte läsa vad det står. Någon som kan? Eftersom det tydligen är så viktigt att visa upp den är den uppenbarligen något viktigt för henne att visa upp. Visst var det en intressant fråga 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=Q5m8aCZSvws

  I den här videon med bidraget till ESC ser man tatueringen efter 2.14. Syns längre tid på andra videos men minns inte var nu.

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, “Only love is real” lär det stå, enligt vissa sidor, och det kan nog stämma.

 3. Micke

  Tack för hjälpen med högerfoten Schlagerpinglan 🙂 Tänkte lägga in en formbarometer efter hur min smak ändras och allt i bokstavsordning:

  Formbarometer:

  På väg uppåt:

  Frankrike, Georgien, Kroatien, Malta, San Marino och Ungern

  På väg nedåt:

  Danmark, Lettland, Ryssland, Sverige och Tyskland.

  Att låtarna är på väg åt något håll behöver inte betyda att de är bra eller dåliga utan bara att de sakta vandrar åt något håll. Kan vara en kanonlåt typ Danmark men den är lite på väg nedåt för mig.

  De fem i topp Grekland, Island, Italien, Nederländerna och Spanien är dock helt orubbliga och outstanding 🙂

 4. Josef

  Vad konstigt Micke… När jag läser dina favoriter så är det i princip bara Spanien jag lyfter bort annars är alla fyra klara kandidater för mig! Jag tror även Italien skall kunna rubba Danmark, jag tror det…

  Varför är Tyskland och Sverige på väg ner? Har du hört något uppträdande på sistone, eller tycker du bara ännu sämre om underbara Robin Stj. rent allmänt?

  PS. Var ytterst allvarlig om att jag betraktar dig som ett proffs inom esc. och musik rent allmänt, för du har kristallklara uppfattningar om musik trots av vi inte alltid tycker lika, detta gör det så intressant att läsa vad du skriver..DS

 5. Micke

  Josef: Jag skriver mer sedan men nu måste jag sluta. Blivit för mycket ikväll och nu är jag sen 🙂 Bara en liten grej först. Ja de som är på väg nedåt har droppat lite i intresse för mig. En del trots att jag redan inte haft något intresse. Tvärtom då på väg uppför. Vi hörs Josef 🙂

 6. Kerstin

  Josef, jag har en liten fråga till dig. Har du sett Montenegros repetition? Jag vet du gillar deras bidrag och därför är jag nyfiken. Själv förstår jag inte riktigt den där austronautgrejen. Har klippet från repet fått dig att ändra uppfattning eller tycker du fortfarande väldigt bra om bidraget? Är som lite nyfiken skulle vara kul att veta.

 7. Kerstin

  Vad gäller Georgiens bidrag så är det ett bidrag som inte alls fångat mitt intresse. Jag tycker inte den är bra och inte dålig bara väldigt mycket mellanmjölk och väldigt smörigt. Artisterna lyckas inte heller fånga mitt intresse. Men jag tippar final för Georgien trots allt. Final. Betyg 2+/5.

 8. Daniela

  Jag tycker det är väldigt konstigt med det här bidraget, för i teorin ser jag det praktiskt taget som den perfekta ESC-balladen som definitivt är med och slåss om segern. Jag menar, skulle jag skriva en ballad för ESC skulle den förmodligen låta ungefär så här. Nu har jag visserligen aldrig skrivit en enda låt i mitt liv och har inga som helst ambitioner att någonsin kunna göra det heller, men ni fattar kanske poängen. 🙂 Teoretiskt sätt är detta verkligen ett absolut toppbidrag för mig. Men ändå HÄNDER det ytterst lite när jag hör låten. Jag konstaterar att det är en bra låt, men det är allt. Jag blir varken särskilt berörd, fascinerad eller känner något desto större behov av att höra den igen. Precis som du skriver Schlagerpinglan verkar den sakna det där lilla extra som liksom griper tag i en. Vad det sedan är som saknas, eller om det kanske bara är en viss balladmättnad i årets ESC som visar sig på just detta bidrag, har jag ingen aning om. Ett stort plus ändå för konceptet med en duett, som känns som en bra variation till alla soloartiser i år. Det här känns onekligen som ett finalbidrag, så jag säger också final, även om det av redan nämnda anledning inte tillhör mina största favoriter.

  Betyg: 4/5 (För den teoretiskt sätt perfekta uppbyggnaden. Hade varit en femma om den ännu hade haft det där lilla extra som jag inte har någon aning om vad det borde ha varit 🙂 ).

 9. Kristina

  Mellanmjölk! Nja för mig är det snarare något av det finaste vin som kan serveras i esc 🙂 Jag har tyckt om det från första gången jag hörde det och efter Italien är det mitt favoritbidrag i år. Det är något med det här som är så väldigt mäktigt och går in i hjärtat. Växlingarna mellan lågt och högt och (som det verkar) två riktigt bra sångare. Jättespänd på att höra detta live. Tror definitivt på final och håller rösterna det som de lovar kan det bli en riktigt bra placering. Ingen pallplats men 5-10.

 10. Josef

  Kerstin: Har faktiskt inte en aning om varför de använder rymddräkter!? Men låten är fortfarande en av årets mer intressanta! 🙂 Ska forska i användandet av rymdutstyrseln../Josef

 11. Kerstin

  Josef, ja gör det för det vore väldigt intressant av veta om det finns någon tanke med rymddräkterna.

 12. Rickard

  Georgien har gjort en av de bättre repen! Jag hoppas och tror på en topp 10 placering! Vilka röster! Esc när det är som bäst med svulstiga Ballader! Dessutom finns det rn bra kemi mellan dem! Definitivt final! 🙂

 13. Melloin

  Georgien har från första stund slagits för första plats på min topplista och ibland hållt topplatsen för mig. När jag senare föll för Norge så sa jag vid ett tillfälle att Georgien måste dels sätta sitt framträdande plus ha med både ett pampigt vattenfall på något sätt samt ett vältajmat guldregn för att ha chansen mot Norge i min lista. Jag såg vattenfall….jag såg guldregn….detta kan bli tufft för mig.

 14. Kerstin

  Här blev det en klar majoritet för final för Georgien och deras pampiga ballad. Hur det går för det svenskskrivna bidraget i årets ESC det får vi se redan imorgon.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se