Schlagerpinglan: I kväll klockan 21:00 startar den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2013 och det är den semifinalen som även Sverige får vara med och rösta i. Innan jag beger mig iväg för att se det avslutande genrepet (jippie!) så ska jag försöka mig på den obligatoriska gissningen. Här nedan ser ni vilka tio länder som jag tror tar sig vidare från semi 1 efter att juryns och tittarnas röster lagts samman. (Med reservation för att jag kanske ändrar mig efter repet.):

Schlagerpinglan tror på följande bidrag från ESC 2013 – Semi 1:
Ukraina – “Gravity“, Zlata Ognevich
Danmark – “Only Teardrops“, Emmelie de Forest
Irland – “Only Love Survives“, Ryan Dolan
Ryssland – “What If“, Dina Garipova
Vitryssland – “Solayoh“, Alyona Lanskaya
Belgien – “Love Kills“, Roberto Bellarosa
Nederländerna – “Birds“, Anouk
Kroatien – “Mižerja“, Klapa s Mora
Österrike – “Shine“, Natália Kelly
Moldavien – “O Mie“, Aliona Moon

Schlagerpinglan: Ovanstående gissning är högst osäker då jag inte på något sätt räknar bort vare sig Montenegro, Serbien, Slovenien eller Estland. Det är dock endast tio länder som går vidare så några måste man stryka.

Mina personliga favoriter inför semifinalen, som jag hoppas tar sig vidare, är följande:
Ukraina – “Gravity“, Zlata Ognevich
Irland – “Only Love Survives“, Ryan Dolan
Danmark – “Only Teardrops“, Emmelie de Forest
Vitryssland – “Solayoh“, Alyona Lanskaya
Litauen – “Something“, Andrius Pojavis
Moldavien – “O Mie“, Aliona Moon
Ryssland – “What If“, Dina Garipova
Nederländerna – “Birds“, Anouk
Kroatien – “Mižerja“, Klapa s Mora
Estland – “Et uus saaks alguse“, Birgit Õigemeel
Belgien – “Love Kills“, Roberto Bellarosa

Jo, jag vet att där är elva bidrag, men jag kan helt enkelt inte välja. 🙂

Som vanligt så påpekar jag att mina gissningar inte ska tas på för stort allvar utan endast är tänkt som ett roligt tidsfördriv och inte bör användas som grund för några större vadslagningsbeslut. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Dags att gissa semifinal 1 (ESC 2013)”

 1. Micke

  Ok tippa vilka tio som går till final. Det ska väl inte vara så svårt 🙂 Vi kör! Den här gången är vi överens Schlagerpinglan för vi har nästan exakt samma. Det är bara ett land som skiljer oss åt och det är att du tror Belgien går vidare men jag tror den platsen tas av Serbien men vi får väl se.

  Min önskelista är däremot den här:

  Nederländerna
  Danmark
  Kroatien
  Vitryssland
  Litauen
  Cypern
  Ryssland (baserat på att hallelujastuket från videon är bortplockat)
  Ukraina
  Estland
  Österrike

  Tre av de sju låtar jag tycker illa om är med ikväll så de får ju inte gå vidare om jag ska vara nöjd:

  Serbien
  Slovenien
  Montenegro

 2. Melloin

  Sånt här är roligt. Jag slänger in mina gissningar jag också och är väl i huvudsak överens med Schlagerpinglan kring vilka som går vidare (med något enstaka undantag). Här kommer dom utan inbördes rangordning.

  De jag tror:
  Kroatien
  Danmark
  Ryssland
  Ukraina
  Nederländerna
  Montenegro
  Vitryssland
  Moldavien
  Irland
  Belgien

  De jag hoppas:
  Estland
  Danmark
  Ryssland
  Ukraina
  Nederländerna
  Montenegro
  Litauen
  Vitryssland
  Moldavien
  Cypern

 3. Daniela

  Jag är också rätt nöjd med din tippning Schlagerpinglan och byter bara ut Österrike mot Serbien. 🙂

  Min önskelista ser däremot ut som följer:
  Ukraina
  Danmark
  Irland
  Ryssland
  Virtyssland
  Nederländerna
  Moldavien
  Kroatien
  Estland
  Cypern

 4. Josef

  Här är min gissning för semifinal 1! 🙂

  1. Danmark
  2. Ukraina
  3. Ryssland
  4. Serbien
  5. Irland
  6. Holland
  7. Moldavien
  8. Vitryssland
  9. Kroatien
  10 Österike

 5. Nathalie

  Jag tror att åtminstone 3 av bidragen från före detta Sovjet går vidare, kanske 4. Och säkert minst 2 från före detta Jugoslavien. Jag säger inte att jag hoppas på det, men jag tror nog allt att det stämmer. Så vilka 10 bidrag går vidare?

  Så här tror jag:
  Kroatien
  Danmark
  Ryssland
  Ukraina
  Holland
  Vitryssland
  Irland
  Serbien
  Moldavien
  Österrike

  Vilka jag hoppas tar sig vidare är dessa:
  Danmark
  Serbien
  Moldavien
  Ukraina
  Holland
  Cypern
  Irland
  Estland

  Det finns faktiskt inga fler jag hoppas på, men om jag måste ta in 2 till får det väl bli:
  Ryssland
  Vitryssland

  Vi får väl se vem av oss som har flest rätt!

 6. Kerstin

  Min lista över vilka jag tror tar sig till final.

  Belgien
  Vitryssland
  Danmark
  Ryssland
  Litauen
  Irland
  Serbien
  Ukraina
  Nederländerna
  Slovenien

  De som är mina favoriter ikväll är Vitryssland och Belgien.

 7. Kerstin

  Jag har nu sammanställt listan över de tio finalister som vi här på bloggen tagit fram. De fyra som tog sig vidare via en andra omgång var. Irland, Belgien, Kroatien och Litauen. Lägger man då till de sex som hade en klar majoritet att ta sig vidare till final bland de som gav omdömen om respektive bidrag så blir listan som följer.

  Ukraina
  Litauen
  Danmark
  Irland
  Moldavien
  Vitryssland
  Ryssland
  Nederländerna
  Belgien
  Kroatien

  Ha en riktigt trevlig kväll allesammans och låt oss hoppas alla får med sina favoriter eller åtminstone någon.

 8. Micke

  Kul grej! Efter att sju stycken har tippat vilka tio som går vidare är det så att sex länder finns hos alla sju. Dessa är: Nederländerna, Vitryssland, Danmark, Ryssland, Ukraina och Irland. Innan Kerstins lista var de ytterligare två länder med på alla listor. Dessa var Kroatien och Moldavien som alltså fick sex av sju. Serbien fick fyra av sju, Österrike tre av sju och Montenegro fick en av sju.

 9. Micke

  Nu var jag där igen. Silly me! STOR KLAPP PÅ KÄFTEN. Sorry Kerstin 🙂

 10. Kerstin

  Micke, inget att be om ursäkt för återigen. Jag älskar listor så ju fler desto bättre. Ha en fin kväll!!

 11. Rickard

  Dessa tar sig till final från semi 1:

  Danmark
  Ukraina
  Ryssland
  Moldavien
  Nederländerna
  Estland
  Österrike
  Serbien
  Irland
  Vitryssland

  Det är vad jag tycker! Irland har flugit in på listan efter att ha gjort en sjukt stark repetition! Lycka till Europa! Må bästa låt vinna! 🙂

 12. K

  Jag tror och hoppas dessa går vidare till final:

  Ukraina
  Irland
  Nederländerna
  Serbien
  Montenegro
  Danmark
  Cypern
  Belgien
  Vitryssland

  Undrar sen om du, Schlagerpinglan eller någon annan, vet varför Sverige INTE får rösta i semifinal 2? :S

  Det står såhär på SVT’s hemsida:

  “Telefonnummer vid röstning i semifinal 1:
  099-212 01 upp till 099-212 16
  Sms:a till 72211 och skriv startsiffran på bidraget som du vill rösta på: 01 upp till 16.

  Varje samtal och sms kostar 3:60 kronor.

  Sverige kan inte rösta i semifinal 2.”

 13. Micke

  En sak som alltid är intressant när det väl blir live är att se vilka som verkligen har en röst som matchar videos mm. De jag absolut inte oroar mig för är sångarna i Nederländerna, Kroatien, Cypern och Ukraina. Inte heller direkt Danmark. De som däremot har en del att bevisa för mig är sångarna från Irland och Belgien. Vissa klipp jag sett och hört har varit lindrigt sagt darriga. Även Österrikiskan har en del att bevisa men jag vet att hon kan sjunga om hon bara får till det. Någon här som tvivlar på någon eller det motsatta?

 14. Daniel

  Mitt tips om vilka som lämnar tävlingen redan ikväll:

  *Montenegro (kommentarer överflödiga)
  *Kroatien (kommer inte hinna växa på det sätt den gör efter ett par lyssningar, och passar bättre a capella med en drink i solen)
  *Cypern (Grekland röstar inte ikväll och med en gäspning saknar jag “La la love” innerligt)
  *Litauen (sångaren är inte kvällens mest stabila akt, men jag rekommenderar ändå en närmare titt på hans dansanta ögonbryn)

  Sen är det svårare. Det får dock bli:

  *Slovenien (Börjar bra men refrängen är för stel. Dessutom har de ett av de märkligaste scenframträdandena och jag vet inte riktigt om det är till deras fördel)
  *Belgien (Repetitionerna såg inte stabila ut – möjligen får de fajtas med Estland om denna plats)

 15. Daniel

  Sverige kan för övrigt inte rösta i semifinal 1 eftersom “the big five” + arrangörslandet är fördelade på de två semifinalerna. Ikväll får således Sverige, Italien och Storbritannien rösta (och måste sända).

 16. agge

  Kul att se att fler än jag gillar Lithauens låt….Jag hoppas verkligen att den tar sig till final ikväll…

  Till Final:

  Lithauen
  Estland
  Kroatien
  Danmark
  Ukraina
  Moldavien
  Irland
  Nederländerna
  Österike
  Ryssland

 17. Rickard

  K: det stämmer som Daniel säger! The big five och Sverige fördelas på semifinal 1 och 2! Det för att göra det så rättvist som möjligt! 🙂

 18. Schlagerpinglan

  Roligt att så många delar med sig av sina listor och gissningar. Intressant läsning. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se