Schlagerpinglan: På tisdagskvällen sändes den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2013. Resultatet, d.v.s. vilka tio länder som gick vidare till finalen den 18:e maj, ser ni här nedan tillsammans med länkar till kvällens uppträdanden ifall ni missade showen eller vill se och höra något lands bidrag igen.

De tio länder som gick till finalen av ESC 2013 från semifinal 1 (i ordningen de drogs):

 • Moldavien – “O Mie“, Aliona Moon
 • Litauen – “Something“, Andrius Pojavis
 • Irland – “Only Love Survives“, Ryan Dolan
 • Estland – “Et uus saaks alguse“, Birgit Õigemeel
 • Vitryssland – “Solayoh“, Alyona Lanskaya
 • Danmark – “Only Teardrops“, Emmelie de Forest
 • Ryssland – “What If“, Dina Garipova
 • Belgien – “Love Kills“, Roberto Bellarosa
 • Ukraina – “Gravity“, Zlata Ognevich
 • Nederländerna – “Birds“, Anouk
 • Länderna som ej tog sig vidare från ESC 2013 semifinal 1:
  Österrike – “Shine“, Natália Kelly
  Slovenien – “Straight Into Love“, Hannah
  Kroatien – “Mižerja“, Klapa s Mora
  Montenegro – “Igranka“, Who See
  Cypern – “An Me Thimáse“, Despina Olympiou
  Serbien – “Ljubav je svuda“, Moje 3

  Schlagerpinglan: Jag återkommer i morgon med lite åsikter och betyg om de tävlande bidragen och semifinalen i stort. Redan nu kan jag avslöja att jag är nöjd med det mesta, postivit överraskad av Litauens framgång och väldigt glad över att speciellt Ukraina, Irland och Vitryssland gick vidare, men mer om det i morgon. 😀

  Andra bloggar om: , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  7 kommentarer till “Resultatet av Eurovision Song Contest 2013: Semifinal 1”

  1. jompa

   Det här blir mitt sista inlägg här; hoppas ni är nöjda över resultatet. Själv är jag inte det. Så tröttsamt men man är luttrad redan…inser ju att schlagerfans bara röstar på etno och inget annat. Hoppas nu azerbajdzjan eller vitryssland vinner så att farsen blir fullbordad.

  2. FunkyG

   Förbannat tråkigt att inte Kroatien tog sig vidare… Med så länge Nederländerna gick vidare så kunde jag andas ut! Hade inte den tagit sig till final hade jag nog övervägt en bojkott…

  3. Kerstin

   Vilken fantastisk kväll det blev igår. Mina favoriter Vitryssland och Belgien tog sig vidare. Jag prickade in 8 rätt av 10 och de två som jag inte fick med var två jag inte alls sörjde inte tog sig till final. Och eftersom Estland var en av min mammas favoriter som jag såg semifinalen tillsammans med så blev jag glad att dom tog sig vidare. Litauen var mammas absoluta favorit så hennes glädje blev total när dom läste upp Litauen. Vilka ögon den snubben har och vilken utstrålning, jag tyckte han gjorde ett jättebra framträdande igår.

  4. Micke

   Än så länge är jag nöjd. Ännu har ingen av mina åtta favvisar lämnat skeppet. Tre av dem är redan finalklara Spanien, Italien och Storbritannien. En fjärde blev klar för final igår Nederländerna och de fyra kvarvarande kommer i semifinal 2. Nästan lika bra ser det ut the other way around. Har sju låtar jag tycker är direkt dåliga. Tre av dem tävlade igår och alla tre rök all världens väg Montenegro, Serbien och Slovenien. Tre av dem tävlar i morgon så jag hoppas på samma utdelning där 🙂 Dessa är Lettland, inland och Rumänien. Det sjunde är ju redan finalklart Sverige.

   Tyckte det i stort var en mycket bra kväll igår och arrangemanget var inte så styrt av stomatolleenden som vanligt. Grymt bra inledning på kvällen och sedan hyfsat befriat från hemska dippar. Grenroom snacket var dock som alltid en jättedipp. Ett råd till nästa års arrangör TA BORT DET!

   Vad kan man då säga om bidragen och artisterna? För mig var största besvikelsen utan tvekan Ukraina. Deras låt tyckte jag inte alls om när jag först hörde den. Huvudanledningen var kören och i synnerhet mannen med sitt oh aij ah oh eller vad tusan han stönar. Sedan tog de bort detta och låten växte alltmer för mig till den var närar ent av bli bland de jag tyckte om. Detta raserades totalt igår. Dels var stönmannen i kören tillbaka och allmänt störde och dels tyckte jag inte Zlata alls var till sin fördel så som jag hade trott och väntat mig. Kvällens stora besvikelse, möjligen i konkurrens med nedköpet att ingen kunde få kamerateamet att somna under Montenegros framträdande så att nån testbild kopplats på eller nåt. Ytterligare en besvikelse var att Kroatien inte gick vidare. Storheten med EC till skillnad från MF är bredden på musiken. Hade varit viktigt att Kroatien som vågade hade fått framgång med sitt spel. Nu är väl risken istället att de nästa år dyker upp med något la la la la la la bidrag kompat av dunk dunk dunk trummor där robotdansare fjantar sig runt nån ensan manlig artist.

   Nu till det positiva som känns mer positivt att prata om för det fanns mer där 🙂 Anouk gick vidare och det var det viktigaste. Sedan har vi den här märkliga mannen Andrius från Litauen. Älskar ju som sagt låten men killen matchar inte. Men snubben är en jäkel på att slå sig ur underlägen. Först var han nederlagstippad i deras egen tävling. Han gick inte till final men fick ett frikort. Sen ska han vara chanslös i finalen sägs det men snubben går och vinner. Väl i ESC semifinal är han grymt nederlagstippad men han går ut och gör sitt i särklass bästa framträdande och än en gång går han vidare. Han är banne mig värre än Houdini snubben. Räkna aldrig bort Andrius säger jag 🙂 Allt, förutom att elgitarrerna var nedtonade, var bättre igår. Andrius själv och charmade skiten ur Europas kvinnor verkar det som. Hans ögonbrynsryck var helt borta och han hade helt annan koll. Dessutom var engelskan bättre och kören tack och lov nedtonad. Lång väg kvar för att jag ska säga att han matchar låten men ett jädra lyft.

   Ett plus också till ryssarna som inte tog med sig det vidriga videostuket på scen. Låten har klass och Dina har klass och nu visade de även klass genom att de avstod hallelujastuket. Respekt

   Avslutningsvis: Jag är nöjd med åtta av de tio som gick vidare. Saknar Kroatien och delvis cypern. Dessa hade gärna för mig fått ta platserna från Irland och Belgien. Jisses dessa killar har ingen koll på sin röst. Hade trott på ett lyft där med det uteblev. Men kvällen tillhörde Anouk. Hon lirar i en helt annan division än alla de andra som stod på scen igår.

  5. agge

   Jag är också nöjd över reultatet i semi 1. Sååå glad att Litauen gick vidare. Gillar den låten. Men är det inte segervibbar på Nederländerna????? Tror det blir en spännande omröstning i finalen.
   Jag är nöjd med att ha tippat 8 rätt av 10 i semi 1.

  6. Rickard

   Danmark och Ryssland var särklassiga igår! Ryssland har nog den starkaste låten, men Danmark den bästa refrängen! Kan bli en hård fight! Ukraina dalade på min lista och släpte förbi sig Ryssland! Men Estland alltså! Hade det på känn, men vilket bra framträdande! Så enkelt och sänder verkligen ut en känsla av värme, trygghet och välbehag! 🙂

  7. Micke

   Rickard: Var du på toa när Anouk framträdde eller? 🙂 Där kan man snacka om särklassig 🙂

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se