Schlagerpinglan: I kväll klockan 21:00 startar den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2013 och trots att Sverige inte får vara med och rösta så är det likväl en väldigt spännande deltävling vi har framför oss. 😀

Precis som inför den första semifinalen så ska jag försöka mig på att gissa resultatet innan jag beger mig ut till Malmö Arena för det sista genrepet. Här nedan ser ni vilka tio länder jag tror tar sig vidare från den andra semifinalen efter att juryns och tittarnas röster lagts samman:

Schlagerpinglan tror på följande bidrag från ESC 2012 – Semi 2:
Georgien – “Waterfall“, Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani
San Marino – “Crisalide“, Valentina Monetta
Azerbajdzjan – Hold Me“, Farid Mammadov
Schweiz – “You And Me“, Takasa
Norge – “I Feed You My Love“, Margaret Berger
Malta – “Tomorrow“, Gianluca Bezzina
Grekland – “Alcohol Is Free“, Koza Mostra & Agathon Iakovidis
Israel – “Rak Bishvilo“, Moran Mazor
Island – “Ég á Líf“, Eyþór Ingi Gunnlaugsson
Rumänien – “It’s My Life“, Cezar

Schlagerpinglan: Vid förra gissningen fick jag 8 av 10 rätt, vilket jag är mycket nöjd med med tanke på hur osäkert det kändes. Att jag dessutom fick vidare 10 av mina till slut 12 favoriter gjorde ju inte saken sämre. 😉

Inför kvällens gissning så märker jag att jag tippar ganska mycket med hjärtat då jag kanske inte riktigt tror på det själv men ändå någonstans ser det som en teoretisk möjlighet att både Rumänien och Island kan ta sig vidare. 😀 Om det verkligen kommer att ske på Finlands och Bulgariens bekostnad är jag däremot inte så säker på, men något måste man ju gissa på. 🙂

Mina personliga favoriter inför semifinalen, som jag håller tummarna för, är följande:
Rumänien – “It’s My Life“, Cezar
San Marino – “Crisalide“, Valentina Monetta
Island – “Ég á Líf“, Eyþór Ingi Gunnlaugsson
Azerbajdzjan – “Hold Me“, Farid Mammadov
Finland – “Marry Me“, Krista Siegfrids
Norge – “I Feed You My Love“, Margaret Berger
Schweiz – “You And Me“, Takasa
Israel – “Rak Bishvilo“, Moran Mazor
Georgien – “Waterfall“, Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani
Ungern – “Kedvesem (Zoohacker Remix)“, ByeAlex

Jag avslutar, som vanligt, med att påpeka att mina gissningar inte ska tas på för stort allvar utan endast är tänkt som ett roligt tidsfördriv och inte bör användas som grund för några större vadslagningsbeslut. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Dags att gissa semifinal 2 (ESC 2013)”

 1. Nathalie

  Jag älskar Makedoniens bidrag- dock tror jag bestämt att jag är den enda som gör det. Udda, udda-Nathalie. Och naturligtvis även Island.
  Och vilka går vidare? Så här tror jag:

  Azerbajdzjan
  Finland
  Malta
  Grekland
  Norge
  Georgien
  Rumänien- tycker det här är en av de sämsta bidragen på mycket, mycket länge. Men Rumänien går väl alltid vidare! Men jag får väl säga något i stil i som Shirley Clamp. Sångaren Cezar är ju riktigt snygg. Men någon skönhetstävling är det ju dock inte!
  Island- Tveksam, men kanske.
  Israel
  San Marino- Inte helt säker faktiskt.

  De här tio hoppas jag däremot tar sig till final:
  San Marino
  Makedonien
  Bulgarien
  Island
  Israel
  Norge
  Schweiz
  Georgien
  Finland
  Malta

  Det skulle personligen inte förvåna mig om hunken-Cezar snor Islands finalplats. Hoppas dock att jag har fel.

  Och så ber jag till min lilla “ateist-gud” att Armenien inte tar sig till final. Vilket bidrag som helt, men inte Armenien!

  Hälsningar:
  Nathalie

 2. agge

  Jag har också Rumänien som favorit……Gillar det som är annorlunda o sticker ut. Sedan gillar jag även Makedonien, Azerbaijan, Norge och Ungern i kväll.

  Mina 10 finalister ikväll:

  Lettland
  San Marino
  Makedonien
  Azerbaijan
  Finland
  Ungern
  Norge
  Georgien
  Schweiz
  Rumänien

  Island gillar jag inte alls nääää….ZZZZZZZZZZZZZ…..kisspaus för mig. Töntvarning. Tycker jag.
  Maltas låt är söt och trallvänlig kan ju gå till final.
  Bulgarien har jag hört o sett förrut fast bättre. Näää….
  Grekland…brukar alltid gå vidare men neej inte ikväll hoppas jag.
  Israel….kvällens andra kisspaus…ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
  Armenien…ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZNu sätter jag på kaffet
  Albanien har en ganska bra rocklåt men nej tror inte det räcker till final.

 3. Micke

  Ska vi börja med de jag tror går vidare då skrivet från startordningen:

  San Marino – Crisalide“, Valentina Monetta
  Azerbajdzjan – “Hold Me“, Farid Mammadov
  Malta – “Tomorrow“, Gianluca Bezzina
  Island – “Ég á Líf“, Eyþór Ingi Gunnlaugsson
  Grekland – “Alcohol Is Free“, Koza Mostra & Agathon Iakovidis
  Ungern – “Kedvesem (Zoohacker Remix)“, ByeAlex
  Norge – “I Feed You My Love“, Margaret Berger
  Georgien – “Waterfall“, Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani
  Schweiz – “You And Me“, Takasa
  Rumänien – “It’s My Life“, Cezar

  Skulle kunna tänka mig Finland där men jag sliter för att komma på vem jag skulle ta bort.

  Sedan tar vi de bidrag jag själv vill ska gå till final och det gör jag i ranking:

  Grekland – “Alcohol Is Free“, Koza Mostra & Agathon Iakovidis
  Island – “Ég á Líf“, Eyþór Ingi Gunnlaugsson
  Georgien – “Waterfall“, Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani
  Ungern – “Kedvesem (Zoohacker Remix)“, ByeAlex
  San Marino – Crisalide“, Valentina Monetta
  Schweiz – “You And Me“, Takasa
  Norge – “I Feed You My Love“, Margaret Berger
  Malta – “Tomorrow“, Gianluca Bezzina
  Azerbajdzjan “Hold Me“, Farid Mammadov
  Albanien “Identitet“, Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko

  De sju första på min egen önskelista tycker jag om. Den åttonde tycker jag om ibland och nian och tian är helt ok. Det finns 2½ bidrag jag absolut inte vill ha till final: Lettland med sitt förskolebidrag, Finland med sitt ??????????? och ett tredje som jag inte helt räknar in för jag har lovat en tjej här att jag ska hålla en halv tumme för att den ska gå vidare ändå 🙂

 4. Rickard

  Dessa tycker jag ska ta sig vidare:

  Azerbajdzjan
  Grekland
  Georgien
  Malta
  Island
  Israel
  San Marino
  Norge
  Finland
  Schweiz

  Är kluven kring om jag ska ha med Ungern eller Schweiz men det får bli Schweiz! Fast Ungern har en bra chans också! 🙂

  Lycka till och må bästa låt vinna ikväll! 🙂

 5. Micke

  Rickard: Ok då lär Grekland vinna då 🙂

 6. Daniel

  Känns mer svårtippat ikväll! Jag hoppas att Malta och Grekland får de röster de förtjänar. De jag tror ryker ikväll är (därmed inte sagt att de är mina egna bottenplaceringar)

  *Rumänien
  *Lettland
  *Bulgarien
  *Albanien
  *Armenien
  *Israel
  *Island

 7. Kerstin

  Ikväll blir det oerhört spännande då en av mina absoluta favoriter i tävlingen deltar nämligen Island. Eftersom Island inte är tippat att ta sig till final av väldigt många så kommer kvällen att bli extremt spännande. Besviken kommer jag bli om inte Island tar sig vidare för det är en så oerhört vacker låt och en så duktig artist. Island är egentligen det enda land ikväll som jag känner jag absolut måste ha till final sedan är Schweiz min andra favorit ikväll men där skulle inte min besvikelse bli lika stor om dom inte tog sig vidare. Men detta är i alla fall de tio jag tippar tar sig till final.

  Ungern
  Finland
  Island
  Schweiz
  Azerbajdzjan
  Norge
  Rumänien
  San Marino
  Malta
  Georgien

 8. Kerstin

  De tre som tog sig vidare från den andra omgången är, Grekland, Rumänien och Malta. Jag har nu lagt till dom till de sju som redan var klara och då har vi här på bloggen tagit fram följande tio bidrag att ta sig vidare till finalen på lördag.

  Norge
  Malta
  Grekland
  Finland
  Azerbajdzjan
  Schweiz
  Rumänien
  San Marino
  Island
  Georgien

  Avslutningsvis vill jag önska alla en trevlig kväll och hoppas just er favorit tar sig vidare.

 9. Daniela

  Tror:
  San Marino
  Azerbajdzjan
  Finland
  Malta
  Island
  Grekland
  Norge
  Georgien
  Rumänien
  Bulgarien

  Även jag tippar nog mycket med hjärtat och önsketänkande här, och det enda landet jag byter ut om jag gör en önskelista är Bulgaien -> Schweiz. Möjligtvis kunde jag också tänka mig att ta bort Grekland från önskelistan till förmån för t.ex. Ungern, men det känns helt enkelt så osannolikt att Grekland skulle missa finalen att det känns onödigt att ens försöka intala mig något annat.

  De länder som jag, av hela mitt hjärta, håller alla tummar för i kväll är naturligtvis ISLAND och FINLAND. Störst prioritet (inte bara i kväll utan av alla årets bidrag) har Island för mig, men det är klart att jag också hoppas att Krista kommer att kunna göra ett riktigt övertygande framträdande och ta Finland till final. Blir en spännande kväll!!!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se