Schlagerpinglan: På torsdagskvällen sändes den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2013. Resultatet, d.v.s. vilka tio länder som gick vidare till finalen den 18:e maj, ser ni här nedan tillsammans med länkar till kvällens uppträdanden ifall ni missade showen eller vill se och höra något lands bidrag igen.

De tio länder som gick till finalen av ESC 2013 från semifinal 2 (i ordningen de drogs):

 • Ungern – “Kedvesem (Zoohacker Remix)“, ByeAlex
 • Azerbajdzjan – “Hold Me“, Farid Mammadov
 • Georgien – “Waterfall“, Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani
 • Rumänien – “It’s My Life“, Cezar
 • Norge – “I Feed You My Love“, Margaret Berger
 • Island – “Ég á Líf“, Eyþór Ingi Gunnlaugsson / Eythor Ingi
 • Armenien – “Lonely Planet“, Dorians
 • Finland – “Marry Me“, Krista Siegfrids
 • Malta – “Tomorrow“, Gianluca Bezzina
 • Grekland – “Alcohol Is Free“, Koza Mostra feat. Agathon Iakovidis
 • Länderna som ej tog sig vidare från ESC 2013 semifinal 2:
  Lettland – “Here We Go“, PeR
  San Marino – “Crisalide (Vola)“, Valentina Monetta
  Makedonien – “Pred Da Se Razdeni“, Esma & Lozano
  Bulgarien – “Samo Shampioni“, Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov
  Israel – “Rak Bishvilo“, Moran Mazor
  Albanien – “Identitet“, Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko
  Schweiz – “You And Me“, Takasa

  Schlagerpinglan: Precis som efter den första semifinalen så vill jag gärna sova på saken innan jag lämnar mina åsikter och betyg om de tävlande bidragen. Jag måste dock redan nu skriva att jag är helnöjd och lite smått överraskad över att Rumänien, Island och Ungern gick vidare. 😀 Så nöjd att jag kan ha överseende med att San Marino och Israel inte gick vidare, trots att det känns lite sorgligt. Sedan måste jag ju även nämna Armenien, som utan tvekan är den mest oväntade finalisten för mig (vad hände där egentligen?), men mer om det i morgon. 😀

  Andra bloggar om: , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  9 kommentarer till “Resultatet av Eurovision Song Contest 2013: Semifinal 2”

  1. Rickard

   Håller med! Reaktionerna bland folk runt mig var desamma! Söka var förvånade över Armenien! Det är ingen dålig låt men känns som att man hört den tusen gånger! Väldigt mainstream! Hade hellre sett Schweiz eller San Marino vidare! Rumänien ska jag inte ens kommentera! Får gratulera schlagerpinglan! Själv blir jag mest nedstämd av att tvingad höra den igen i finalen! Men nu har vi ett finalfält! Dags lyssna och ranka låtarna! Nu ska en vinnare vaskas fram! Och det är fortfarande öppet! 🙂

  2. Micke

   Yepp ett finalfält med 13 riktigt bra låtar som jag ser det och en krypare i Malta. Inte bland mina 13 men magkänslan blir bara starkare och starkare för meningen SE UPP!

  3. Schlagerpinglan

   @Rickard, Tackar, vi har i alla fall ett blandat finalfält där det förhoppningsvis finns något för alla. Vem som vinner återstår dock att se. 😀

  4. Josef

   Man förstod att rösterna var slut för Schweiz när en helt fantastisk Cezar gjorde entré! 😀

   Island äger! Island var så sagolikt bra i slutklämmen så man bara rös!

   ARMENIEN!? Ja vad hände? Annars fick Bulgarien, Lettland och Albanien ganska klara till att lämna tävlingen.

   Min ranking av de 10 kvalificerande låtarna:

   1. ISLAND
   2…………
   2. Rumänien
   3. Grekland
   4. Norge
   5. Ungern
   6. Azerbajdzjan
   7. Norge (Hennes röst hmmm??!)
   8. Finland
   9. Malta (Rösten var även här ett ? tecken)
   10 Georgien (Nej fy sjutton för denna. Kan man vara mer sliskig?)

  5. Jan-Åke

   Jag är glad över att några av mina favoriter tog sig till final!
   Ungern, Malta, Grekland och Finland höll jag tummarna för, men jag hade ju velat ha Schweiz och Bulgarien i vidare också. Att Island och Rumänien tog sig vidare var kul och de två sista som jag också tycker borde fått plats i finalen är Albanien och Lettland.

  6. Josef

   Så här ska min lista vara! /Norge två gånger i förra..;-)

   1. Island
   2. Rumänien
   3. Grekland
   4. Ungern
   5. Azerbajdzjan
   6. Norge (Hennes röst hmmm??!)
   7. Finland (Växare, bravo Finland)
   8. Malta (Rösten var även här ett ? tecken)
   9. Armenien (Ja ni, inte många låtar är sämre än denna i årets tävling)
   10 Georgien (Nej fy sjutton för denna. Kan man vara mer sliskig?)

   Island, Grekland och Finland tror jag kan bli småfarliga. Malta var bra men rösten som var lite spänd och likaså smilet visade stundens allvar för vår älskade Gianlucca, lite synd.. 🙁

  7. Micke

   God morgon alla ESC vänner. Olika uppfattningar om att rätt eller fel låtar gick till final igår givetvis men jag hoppas att vi alla åtminstone tyckte det var en riktigt bra “show” som bjöds från Malmö. Jag kan definitivt inte klaga då alla mina åtta favvisar är i final. Dessutom är 13 av de 17 låtar jag tycker om i final. Så inte kan jag gnälla. De fyra jag saknar i final är San Marino, Schweiz, Kroatien och Cypern. I synnerhet de tre första. För mig var den stora chocken att Armenien tog San Marinos solklara plats i finalen. Tror inte det finns nån som hade trott på den utvecklingen. San Marino har ju varit en jättefavorit på alla listor runt om och ingen av dessa har väl haft Armenien ens i närheten av bågon topp vad jag har sett. Jag gör en första ranking av finalbidragen efter min smak och skriver mer om den sen när Schlagerpinglan lägger in det hon lägger in 🙂 Jag har fem ettor för jag kan inte skilja dem åt. Av mina fem har tre nu uppträtt och alla tre, Grekland, Island och Nederländerna har blivit än starkare för mig efter mycket starka framträdanden.

   1. Grekland
   *. Island
   *. Italien
   *. Nederländerna
   *. Spanien
   6. Storbritannien
   7. Ungern
   8. Litauen
   9. Vitryssland
   10 Frankrike
   11. Norge
   12. Georgien
   13. Danmark
   14. Malta
   15. Estland
   16. Ryssland
   17. Ukraina
   18. Azerbajdzjan
   19. Moldavien
   20. Tyskland
   21. Rumänien
   22. Finland
   23. Belgien
   24. Irland
   25. Armenien
   26. Sverige

  8. Rickard

   Värt att notera är att inte ett enda land från Balkan tog sig till final!

  9. Micke

   Rickard: Dom är delvis ursäktade. Bosnien-Herzegovina som alltid leverera var inte med och Sebien och också alltid brukar leverera hade något hjärnsläpp eller något i år.

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se