Resultatlistan ESC 2013 Semifinal 1 Resultatlistan ESC 2013 Semifinal 2
1. Danmark – “Only Teardrops“ 167 p. 1. Azerbajdzjan – “Hold Me“ 139 p.
2. Ryssland – “What If“ 156 p. 2. Grekland – “Alcohol Is Free“ 121 p.
3. Ukraina – “Gravity“ 140 p. 3. Norge – “I Feed You My Love“ 120 p.
4. Moldavien – “O Mie“ 95 p. 4. Malta – “Tomorrow“ 118 p.
5. Belgien – “Love Kills“ 75 p. 5. Rumänien – “It’s My Life“ 83 p.
6. Nederländerna – “Birds“ 75 p. 6. Island – “Ég á Líf“ 72 p.
7. Vitryssland – “Solayoh“ 64 p. 7. Armenien – “Lonely Planet“ 69 p.
8. Irland – “Only Love Survives“ 54 p. 8. Ungern – “Kedvesem“ 66 p.
9. Litauen – “Something“ 53 p. 9. Finland – “Marry Me“ 64 p.
10. Estland – “Et uus saaks alguse“ 52 p. 10. Georgien – “Waterfall“ 63 p.
11. Serbien – “Ljubav je svuda“ 46 p. 11. San Marino – “Crisalide (Vola)“ 47 p.
12. Montenegro – “Igranka“ 41 p. 12. Bulgarien – “Samo Shampioni“ 45 p.
13. Kroatien – “Mižerja“ 38 p. 13. Schweiz – “You And Me“ 41 p.
14. Österrike – “Shine“ 27 p. 14. Israel – “Rak Bishvilo“ 40 p.
15. Cypern – “An Me Thimáse“ 11 p. 15. Albanien – “Identitet“ 31 p.
16. Slovenien – “Straight Into Love“ 8 p. 16. Makedonien – “Pred Da Se Razdeni“ 28 p.
17. Lettland – “Here We Go“ 13 p.
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: En fullständig poängtavla, där man ser vilka poäng de olika länderna gav varandra, för den första semifinalen hittar ni här. Poängtavlan för den andra semifinalen hittar ni här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Resultatet: Eurovision Song Contest 2013 Semifinalerna”

 1. Daniel

  Hej!
  Resultatet visar tydlig att juryn har istället gjort så att det har blivit fler pakter, exempel sverige ger poäng till irland, irland ger poäng till sverige

 2. Daniel

  glömde tillägga det har blivit exakt samma sak som det var vid esc 2008, skillnaden är bara att nu är det nya pakter med andra länder.

 3. Rickard

  Daniel: Håller inte med! “Grannröstning” kommer alltid att förekomma, då det till stor del handlar om kulturella likheter och skillnader! Juryns intåg har påtagligt eliminerat denna faktor! Sedan är det omöjligt att göra tävlingen helt jämlik! Och det finns mycket kvar att göra! Som tur är brukar Europa vara eniga om vinnaren! Det krävs nämligen att både öst och väst röstar på samma artist för att han eller hon ska kunna vinna! 🙂

 4. Daniel

  Jag syftar inte på grannröstning utan på andra saker som muta och svågerpolitik.

 5. Daniel

  dåligt formulerat från mig, det jag menade med svågerpoltik är att exempel Belgien delegation ger poäng till sverige mot att sverige ger poäng till brelgien.

 6. Adri

  jag tror inte att vidare mycket sådant existerar.

  Men om jag ska kommentera resultatet så kan jag trösta mig med att Serbien kom på 27:e plats så de var nära i alla fall 😀
  Kul även att San Marion och Bulgarien var nära final. Sloveniens sistaplats var rätt så sjäölvklar insåg man efter framträdandet.

 7. Rickard

  Alright då förstår jag! Vet inte om det existerar i nån större utsträckning! Tror det är svårare att genomföra idag med drygt 40 deltagande länder, och 50% röster från folket! Det är klart att det går att manipulera resultatet, och jag är kanske naiv, men jag ser en tävling som hjälpt till att ena Europa och överbrygga motsättningar! Jag hoppas och tror att det är det som fokus är på! Och förekommer det så har det troligtvis en liten inverkan på resultatet! Kostnaden och risken med ett sådant agerande torde överstiga fördelarna med densamma! 🙂

  Ja San Marino snubblade verkligen på målsnöret! Snopet!

 8. Daniel

  Det jag menade var inte att ebu har fuskat utan att länderna paktar genom jurygrupperna=om man sitter i tv-soffan och ser på exempelvis malta när de röstar så kan det verka som det inte pågår något i kuliserna. men om man tittar hur de röstade innan juryn kom tillbaka sticker det ut rejält, azerbajzan fick 12 poäng iår igen, 4år i rad, och azerbajzan ger höga poäng till malta+att malta ger poäng till andra som i sin tur ger poäng till malta. det är såklart naturligt att det händer så men det liknar pakter, om typ 7-8 länder ger poäng till varandra som inte brukar är det något som helt klart sticker ut. men det är inte bara jag som har tagit upp detta. det är uppenbart att något har hänt då exempelvis sverige gav poäng till belgien, belgien gav poäng till sverige. hur som helst orsaken varför jag märkte det var egentligen pågrund av att jag personligen gillar pakter, eftersom jag tittar inte på eurovision för att se ett slumpmäsigt resultatet, men om man tänker efter är pakter inte så bra.
  länk till texten jag syftade på. http://eurovisiontimes.wordpress.com/2010/06/05/azerbaijan-accused-of-cheating/

 9. Daniel

  troligen var nya 50/50 resultatet delvis orsaken varför resultatet stack ut mer än tidigare år

 10. Rickard

  Tror verkligen inte att det du beskriver förekommer! Det är bra att inte vara alltför naiv som person, men att se konspirationer överallt fungerar inte heller! Jag tror att tävlingen är så rättvis som en tävling mellan länder nu kan bli!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se