Efter ett möte mellan İbrahim Şahin (chef för det turkiska TV-bolaget TRT) och Jean-Paul Philippot (EBU-president) i Istanbul så meddelade TRT att de nu beslutat sig för att inte låta Turkiet delta i Eurovision Song Contest 2014.

De är fortfarande missnöjda med att 50/50-röstningssystemet finns kvar samt att Big Five-länderna direktkvalificerar sig till finalen men påpekar att om det förändras så kan Turkiet mycket väl komma tillbaka till Eurovision Song Contest 2015.

Ett annat exempel på att de känner sig missnöjda med situationen märks då TRT även tar upp frågan om antalet anställda i EBU. Över 300 personer jobbar i organisationen och endast en är från Turkiet (enligt eurovisionary.com) och de menar att det skulle underlätta i relationerna mellan EBU och TRT om fler av de anställda var turkiska medborgare. (Källa: eurovisionary.com)

Schlagerpinglan: Ojsan, det låter som att det är någon som inte förknippar Eurovision med musik, glädje och gemenskap utan endast ser det som ett tillfälle att få hylla sitt eget land. Varför annars tala om regeländringar (som inte verkar gynna majoriteten) och att det behövs fler anställda från Turkiet i EBU? (OK, det sistnämnda kan kanske stämma, beroende på vad man vill uppnå med det.)

Hur som helst, jag kommer att sakna Turkiets bidrag i tävlingen och välkomnar dem gärna tillbaka när de kan känna en glädje i att delta i Eurovision (utan att behöva specialregler för att garantera höga placeringar). 🙂

Mer om Turkiet (samt landets senaste fem bidrag och resultat i tävlingen) hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se