Azerbajdzjan Schlagerpinglan: Vi fortsätter genomgången av de olika länderna och deras bidrag i Eurovision Song Contest och näst på tur är ett land som förvisso inte meddelat att de tänker delta nästa år men det är förmodligen bara en tidsfråga. Här nedan hittar ni länkar till Azerbajdzjans alla Eurovision-bidrag, ordnade efter hur de placerade sig:
Azerbajdzjan bidrag och placeringar i Eurovision Song Contest:
1:a (av 43) 2011: Running Scared“, Ell/Nikki 221 poäng i finalen
2:a (av 39) 2013: Hold Me“, Farid Mammadov 234 poäng i finalen
3:a (av 42) 2009: Always“, AySel & Arash 207 poäng i finalen
4:a (av 42) 2012: When The Music Dies“, Sabina Babayeva 150 poäng i finalen
5:a (av 39) 2010: Drip Drop“, Safura 145 poäng i finalen
8:a (av 43) 2008: Day After Day“, Elnur & Samir 132 poäng i finalen

Schlagerpinglan: Azerbajdzjan har varit med i finalen alla de 6 gånger de deltagit. De har hamnat i topp-tre 50% av gångerna, vunnit tävlingen en gång och aldrig slutat sämre än åtta. Ett mycket imponerande resultat, för att uttrycka det försiktigt.

Mina personliga favoriter här är den svängiga “Always” och den känslosamma “Hold Me” medan “When The Music Dies” och “Day After Day” inte alls var i min smak. Sammanfattningsvis kan man säga att jag visserligen gillar en del av deras bidrag och deras engagemang men skulle önska att de vågade att satsa på lite mer inhemskt material i framtiden.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se