Litauen 2014: Resultatet av show 7

2014-01-26 (söndag)
Litauen På lördagskvällen avgjordes den sjätte utslagningsshowen (eller show nr 7) av “Eurovizija 2014“, Litauens uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. 7 artister framförde vars en av de 16 speciella 2014-bidragen, VIG Roses röstades ut och förra veckans utröstade artist, Justinas Lapatinskas, fick framföra den 16:e tävlande låten.

Som vanligt bestod juryns poäng av både nationella och internationella röster och svarade för hälften av resultatet, den andra hälften bestod av tittarnas röster. Resultaten av artist-utröstningen samt länkar till denna veckas uppträdanden ser ni här nedan.

Resultatet av show nr 7 av Litauens Eurovizija 2014 (tittar- + juryröster):
1. Ieva Zasimauskaitė – “Blowing Out Cobwebs” 1 090 5+2+6+6 = 19
2. Monika Linkytė – “It’s All About A Boy” 1 017 7+7+5+7 = 26
3. Martynas Kavaliauskas – “New Beginning” 1 211 1+1+4+2 = 8
4. Vaidas Baumila – “Worlds Apart” 994 6+5+7+5 = 23
5. Vilija Matačiūnaitė – “You Found Me” 1 085 3+6+3+1 = 13
6. Mia – “Let’s Share That Love Tonight (Map)” 1 051 4+4+2+4 = 14
7. VIG Roses – “Silent Tears” 987 2+3+1+3 = 9
Den sista av de 16 tävlande låtarna:
Is This The Way (You Want Me)“ (framfördes i showen av utröstade Justinas Lapatinskas)
(Källor: eurovision.tv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Vill ni få en snabb överblick över vad som hände i showen så hittar ni en snabbrepris här. Vill ni lyssna på de 16 bidrag som tävlar om att bli Litauens bidrag i ESC 2014 så hittar ni dem på lrt.lt.

Om uttagningen i Finland gav en besk eftersmak så hjälpte Litauens dito åt att höja humöret en del. Inte nog med att jag äntligen hittat två favoriter bland artisterna, Martynas Kavaliauskas och Monika Linkytė, de fick fortsätta i tävlingen båda två (trots lite motvilja från juryn). Inte illa. 😉

Vad gäller låtarna så är det fortfarande bara “Last date” som jag tycker är någerlunda bra men vem vet, kanske kan någon av artisterna skaka liv i ett av de resterande bidragen. Förhoppningsvis så har vi ännu ej sett den vinnande kombinationen, för då lär även Litauen få problem att nå ESC-finalen.

Mer om Litauens förberedelser inför Eurovision Song Contest 2014 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Litauen 2014: Resultatet av show 7”

  1. Adri

    Den bästa låten är “Blowing out cobwebs” enligt mig. Det är den enda låten jag kommer ihåg förutom Attention (men Attention kommer jag ihåg av fel anledningar). Men min favoritartist i Litauens uttagning är Monika Linkyte så min drömkombo vore att hon fick Blowing Out Cobwebs istället för den skrikiga låten hon sjöng igår :/

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se