Finland På lördagskvällen avgjordes semifinalen av “UMK 2014“, Finlands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. 8 artister framförde sina bidrag och efter att juryn givit sina åsikter och tittarna röstat så fick Jasmin Michaela och Dennis Fagerström lämna tävlingen medan resten gick vidare till finalen den 1:a februari. Här nedan ser ni resultatet samt länkar till artisternas framträdanden:
Resultatet av semifinalen av Finlands UMK 2014:
Till Final:
Sängyn reunalla“, Mikko Pohjola
God/Drug“, MIAU
Shining Bright“, MadCraft
Selja“, Hukka ja Mama
Going Down“, Lauri Mikkola
Top of The World“, Clarissa feat. Josh Standing
Ute ur tävlingen:
Kertakäyttösydän“, Jasmin Michaela
My Little Honey Bee“, Dennis Fagerström
(Källa: yle.fi)

Schlagerpinglan: Här hade man sett fram emot en lugn och trevlig kväll där min förhandsfavorit Jasmin Michaela enkelt skulle dansa sig vidare till finalen medan spänningsmomentet låg i om några av mina andra favoriter, se genomgången här, skulle lyckas höja sina bidrag med hjälp av klädbyten och/eller rekvisita. Så blev det uppenbarligen inte och trots en god natts sömn så kan jag fortfarande inte förstå varför man gav all makten till tittarna, när de uppenbarligen inte vet vad det gör. 😉

Den mest överhängande känslan under tiden artisterna framförde sina bidrag var att Finland kommer att få det kämpigt i ESC i år. Här fanns faktiskt inte ett enda bidrag som kändes som någon garanterad ESC-finalist. Jag ändrade mig dock på en punkt och såg gärna att Hukka ja Mama tog sig vidare medan jag i stället ville se Clarissa feat. Josh Standing slås ut tillsammans med MIAU… men tittarna ville tydligen annorlunda.

Allt var lyckligtvis inte nattsvart och det tackar jag Lauri Mikkola för. Många testade nya scenkläder men han var den enda som fick det att fungera och med sin numera lite mer avslappnade, lågmälda klädval så var han en given finalist, även enligt tittarna. 🙂 Vad gäller Mikko Pohjola så visade han sig inte behöva några större förändringar för att ta sig vidare, men jag har likväl svårt att se honom som en slutvinnare – trots en stark låt.

Den 1:a februari möter de sex nykorade finalisterna “Something Better” med Softengine och “Hope” med Hanna Sky i finalen. Jag återkommer senare nästa vecka med lite finalfunderingar men först måste jag bara försöka smälta det här lite overkliga semifinalresultatet.

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2014 (inkl. resultaten från de föregående deltävlingarna) hittar ni här: “Finland i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Finland 2014: Resultatet av UMK-semifinalen”

 1. Micke

  Du är inte ensam att bli förvånad Schlagerpinglan. Finlands tävling känns tyvärr lite urvattnad i år. Jag har hela tiden känt att det funnits fyra bra och fyra dåliga bidrag och resten något som glöms lätt. Av de fyra bra är “Something Better” med Softengine i final. “Kertakäyttösydän“, Jasmin Michaela är utslagen och kvar då är “Sängyn reunalla“, Mikko Pohjola och “Going Down“, Lauri Mikkola. Den förstnämnde fortsatte i sitt nedköp utan gitarr tyvärr där han står och ser ut som en flane på scen. Jädrigt synd. Än har jag inte gett upp att han ska ta tillbaka ursprungsstuket. Den andre hade däremot gått tillbaka lite och plötsligt kändes den bättre igen.

  Till de fyra dåliga då. Att “My Little Honey Bee“, Dennis Fagerström skulle åka ut förstod jag. Låten har vi hört varje år i ESC så folk har väl kanske tröttnat. Den sämsta av alla “Let Me Take You There“, Lili Lambert åkte ju föga överraskande direkt. Chockerande dock att “Top of The World“, Clarissa feat. Josh Standing och “God/Drug“, MIAU är kvar.

  Tyvärr tror jag mitt favvisland vad det gäller ESC får svårt att hävda sig 2014

 2. Adri

  Jasmin hade ju verkligen växt i mina öron under dessa två veckor men finnarna tyckte väl annorlunda :/ nä då får jag ta och hålla alla mina tummar på “Hope” med Hanna Sky men tror tyvärr att de tre som kan ha vinstchans är “God/Drug”, “Selja” och “Sängyn reunalla” där jag tyvärr tror att den sistnämnda är den som får biljetten till Köpenhamn.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se