Island TV-bolaget RÚV har släppt den andra halvan av de tävlande bidragen i “Söngvakeppnin 2014“, Islands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. Ni hittar direktlänkar här nedan till de fem bidrag som tävlar i den andra semifinalen nu på lördag.

De tävlande bidragen/artisterna i Islands Söngvakeppnin 2014 – Semifinal 2, 8:e februari:
Lífið kviknar á ný“, Sigríður Eyrún Friðriksdóttir
Til þín“, Guðrún Árný Karlsdóttir
Þangað til ég dey“, F.U.N.K.
Aðeins ætluð þér“, Guðbjörg Magnúsdóttir
Enga fordóma“, Pollapönk
(Källa: ruv.is)

Schlagerpinglan: Njae… denna låtsamling imponerade inte riktigt lika mycket på mig som förra veckans isländska semifinalister gjorde. Om det beror på att de verkligen är snäppet sämre eller om jag höjt ribban lite efter att precis ha lyssnat på de spanska finalisterna, kan jag inte med säkerhet veta.

Säkert är i alla fall att jag så här efter en första genomlyssning inte hittat någon riktig konkurrent till “Eftir eitt lag” men att det är alltför tidigt att räkna bort någon. “Lífið kviknar á ný” är ju t.ex. en frisk fläkt och med ett riktigt bra framträdande så kan allt hända. 🙂

Mer om Islands förberedelser inför Eurovision Song Contest 2014 (inkl. namnen på låtskrivarna) hittar ni här, eller genom att klicka på flaggan uppe till vänster.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Island 2014: Lyssna på resten av “Söngvakeppnin”-bidragen”

 1. Micke

  Attans vad tråkigt! Island hade förra årets i särklass bästa tävling. Nästan allt var bra. Hade stora förväntningar på dem i år som sedan drogs ned i semifinal 1. Tänkte bara att det kommer bättre låtar senare. Men det var inte i semifinal 2 i alla fall. Svårt att ta ut någon favvis bland dessa fem men det är bra att jag kan ta bort en direkt så slipper jag slösa tid på den. Gruppen F.U.N.K stå för Islands sämsta bidrag i år hittills. Den är lagd åt sidan och nu ska jag lyssna mer på de fyra som är kvar.

 2. Micke

  Behövdes bara att lyssna en gång till. Nu vet jag vem jag håller på: “Lífið kviknar á ný“, Sigríður Eyrún Friðriksdóttir 🙂

 3. Micke

  Vill be hela Island om ursäkt. Jag hade nog för stora förväntningar helt enkelt. När jag drog ned dem blev jag mer öppen och helt plötsligt hittade jag tre bra bidrag, alla tre bättre än allt i semifinal i. Hade jag fått välja final i Island på fyra låtar hade det blivit så här:

  1. “Lífið kviknar á ný“, Sigríður Eyrún Friðriksdóttir
  2. “Aðeins ætluð þér“, Guðbjörg Magnúsdóttir
  3. “Til þín“, Guðrún Árný Karlsdóttir
  4. “Eftir eitt lag“, Gréta Mjöll Samúelsdóttir

 4. Putte_63

  “Lífið kviknar á ný” och ““Enga fordóma“, var de låtar som jag ansåg var bra, i ett startfält i den isländska semfifinalen numer 2 som tyvärr inte höll någon märkvärdig klass.

  Så mitt tips om hur den isländska finalen slutar efter att ha hört låtarna
  1.”Von”
  2.”Eftir eitt lag”
  3.”Lifid kviknar a ny”
  4.”Eftir eitt lag”

 5. Adri

  Nää ingen av dessa låtar kom upp i ens närheten av vad jag tyckte om Eftir Eitt Lag som därmed förblir min stora favorit! Heja Eftir Einn Lag! Von är jättedålig enligt mig och om Von väljs så kommer Island för andra året i rad hamna i bottenskrapet av min ESC-topp :/ men med Eftir eitt lag så kan de nå topp 10; om inte topp fem 😀

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag fortsätter envist att hoppas på en förbättrad version av “Eftir eitt lag” så att det kan bli en stor förhandsfavorit. 🙂

  @Putte_63, Att “Von” är en aning daterad hindrar den inte från att vara både vacker och imponerande. Det ska bli intressant att de hur den mottas i finalen… och i ESC om du får rätt. 🙂

  @Adri, Då det är roligare att se finaler när man verkligen gillar ett bidrag så är jag glad för din skull att du gillar “Eftir Einn Lag” som den är… men samtidigt hoppas jag att de hinner justera framträdandet en del innan finalen.

 7. Micke

  Schlagerpinglan: Jag hoppas jag med för låten har definitivt potential. Men de måste helt enkelt få bort småflicksstuket över låten. Det är väl inte Junior ESC de siktar på. Jag märker dock att jag går och nynnar på “Lífið kviknar á ný“, Sigríður Eyrún Friðriksdóttir. Känns fräsch och lite annorlunda.

 8. Jan-Åke

  “Lífið kviknar á ný” är min absoluta favorit av de isländska bidragen! Gillar både musiken och sången, fast jag inte förstår texten. Jag hoppas att det blir den här låten som Island skickar till ESC. Då kommer de nog att höra till mina favoriter.

 9. Micke

  Skämtar de i Island? Är det nån ploj de kör eller något? De två i särklass sämsta låtarna gick vidare medan de tre som hade något hamnade utanför

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, Juryn har räddat vidare “Lífið kviknar á ný” och “Amor” (från förra veckan) till finalen, så deltävlingen var inte bara mörker.

 11. Micke

  Ok! Jag slutade kolla när jag såg vilka två som gick vidare. Innebär det att det blir sex låtar i final då?

  För mig är “Lífið kviknar á ný” helt överlägsen alla andra bidrag i deras tävling 2014

 12. Schlagerpinglan

  @Micke, Jepp. Finalisterna är:
  Gréta Mjöll Samúelsdóttir – Eftir eitt lag
  Gissur Páll Gissurarson – Von
  F.U.N.K. – Þangað til ég dey
  Pollapönk – Enga fordóma
  Sigríður Eyrún Friðriksdóttir – Lífið kviknar á ný
  Ásdís María Viðarsdóttir – Amor

 13. Micke

  1. Sigríður Eyrún Friðriksdóttir – Lífið kviknar á ný
  2. Gréta Mjöll Samúelsdóttir – Eftir eitt lag
  3. Ásdís María Viðarsdóttir – Amor
  4. Gissur Páll Gissurarson – Von
  5. Pollapönk – Enga fordóma
  6. F.U.N.K. – Þangað til ég dey

  Bara två låtar som gäller för mig. Egentligen bara en

 14. Schlagerpinglan

  @Jan-Åke, Jag hade nog inte heller haft något emot om de skickar “Lífið kviknar á ný” då det är det bidrag som känns mest livfullt. Min egentliga favorit “Eftir eitt lag” hade inte riktigt samma energi och sväng i framträdandet. Vi får väl se om de gör några större förändringar tills finalen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se