moldavien I helgen hölls en ambitiös audition där det avgjordes vilka 24 bidrag som får tävla i semifinalerna av Moldaviens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014 den 11:e och 13:e mars. Juryn fick lyssna på närmare 60 bidrag och här nedan ser ni länkar till de som valdes ut:

De 24 semifinalisterna i Moldaviens ESC-2014-uttagning:
Hallelujah“, Diana Brescan
Vis” (Dream), Margarita Ciorici & Metafora (Metaphor)
Fragmente” (Scraps), Paralela 47
Turn the tide“, Carolina Gorun
Frozen“, Lucia S
Your Recovery“, Curly
Dragostea divină” (Divine Love), Ana Cernicova
Without you“, Rodica Olişevschi
Ascultă-mă tăcere” (Listen, silence), Alina Sorochina
One and all“, Diana Staver
Freedom“, Vlad Ray
Follow your dreams“, Mikaella
Solar wind“, Lana Lights
Urme de iubiri” (Traces of love), Aurel Chirtoacă
Forever“, Edict
Wild Soul“, Cristina Scarlat
Energy“, Doiniţa Gherman
Never stop no“, FLUX LIGHT
The way I do“, Felicia Dunaf
Happy tomorrow“, Anna Gulko
Qween of the dancefloor“, Dana Markitan
I`m yours“, Tatiana Heghea
Flying“, Boris Covali
You believed in me“, Glam Girls
(Källor: trm.md, wikipedia och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Jag har ju redan konstaterat att Moldavien brukar skicka bidrag som faller mig i smaken så jag borde inte vara förvånad över hur starkt startfält de presenterar, men det är jag. Här finns lite av varje men mest moderna uptempo-låtar och det passar mig alldeles utmärkt. 🙂 Den låt som fångade mitt intresse mest efter en första genomlyssning var den lite mer dramatiska “Wild Soul” men innan vi är framme vid semifinalerna så är jag övertygad om att jag kommer att ha hittat en handfull med personliga favoriter. 🙂

Mer om Moldaviens förberedelser inför Eurovision Song Contest 2014 (inkl. låtskrivarna bakom de 24 semifinalsbidragen) hittar ni här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Moldavien 2014: Lyssna på de 24 semifinalisterna”

 1. Micke

  Håller helt med om hög klass i startfältet men trots det är jag jädrigt besviken. Jag har länge haft tre favvislåtar – Italiens, en i Estland och en i Malta. Sen fick jag höra Moldavien och plötsligt fanns det fyra favvisar. Det värdelösa i allt är att den inte är med längre när de nu bantat från 40 till 24 bidrag. Hur tänker de egentligen 🙂

  Nåja de övriga sju som jag tyckte höll bra klass är i alla fall vidare. Av dem sätter jag “Flying“, Boris Covali och “Vis” (Dream), Margarita Ciorici & Metafora främst

 2. Micke

  Om en helt annan sak. Mycket goda vibbar för min del. Många lägger upp en topp 6 so far 2014. Jag har kollat på 18 av dem. På 13 av dem är Italien på plats ett. Sen har de två andra platser och tre tredjeplatser. Av de fem där Italien inte är först är Finland först fyra gånger. En hade Albanien först. Ständigt långt ned låg Vitryssland och Ukraina.

  Tifare Italia e Finlandia

 3. Adde

  Försvann Forsbergs låt?

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Roligt att höra att Italiens bidrag är populärt… men själv har jag ännu inte ändrat åsikt. 🙂

  @Adde, Jepp, det verkar så.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se