Island På lördagskvällen avgjordes även den andra semifinalen av “Söngvakeppnin 2014“, Islands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. 5 artister fick framföra sina bidrag och sedan valde TV-tittarna ut sina två favoriter till finalen den 15:e februari.

Därefter avslöjades även juryns två wildcard, d.v.s. de sista två bidrag som får tävla i finalen, som därmed har hela sitt startfält på sex bidrag klart. Här nedan ser ni resultatet av gårdagens omröstning och juryval samt länkar till alla liveframträdanden.

Resultatet av andra semifinalen av Islands Söngvakeppnin 2014 (ej i resultatordning):
Till final:
♥ “Þangað til ég dey“, F.U.N.K.
♥ “Enga fordóma“, Pollapönk
Bidragen som fortfarande hoppades på juryns röster:
♥ “Lífið kviknar á ný“, Sigríður Eyrún Friðriksdóttir
♥ “Til þín“, Guðrún Árný Karlsdóttir
♥ “Aðeins ætluð þér“, Guðbjörg Magnúsdóttir

De övriga fyra finalisterna av Islands Söngvakeppnin 2014:
Juryns wildcard:
♥ “Amor“, Ásdís María Viðarsdóttir (från semifinal 1)
♥ “Lífið kviknar á ný“, Sigríður Eyrún Friðriksdóttir (från semifinal 2)
Till final från första semifinalen:
♥ “Eftir eitt lag“, Gréta Mjöll Samúelsdóttir
♥ “Von“, Gissur Páll Gissurarson
(Källor: ruv.is och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Tack vare att jag på lördagskvällen gav Melodifestivalen och Maltas final största uppmärksamheten så undvek jag den inledande chocken när tittarna försökte att rösta ut “Lífið kviknar á ný” på Island. När jag lite senare på kvällen kollade upp resultatet så såg jag ju direkt att juryn rättat upp “misstaget” och därmed kunde även denna deltävling anses vara “godkänd”. 😀

De övriga bidragen i semifinalen var acceptabla men jag hittade inget som jag tvunget ville ha vidare till finalen och därför är det väldigt svårt för mig att förstå hur tittarna kunde låta bli att rösta på “Lífið kviknar á ný”. Detta gör att man blir lite orolig för dess chanser i finalen. Kanske bör de satsa på det väl fungerande formatet på Malta och ge juryn 5 röster och tittarna endast 1? 😉

Jag återkommer nästa vecka med lite mer tankar kring de isländska finalisterna men jag kan avslöja så mycket som att jag har en favoritartist, Sigríður Eyrún Friðriksdóttirn, och en favoritlåt, “Eftir eitt lag“, men att ingen av finalbidragen i nuläget känns som någon klar vinnare. Kanske kan de låna formatet från Litauen och testa olika kombinationer av artister och låtar? 😉

Mer om Islands förberedelser inför Eurovision Song Contest 2014 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Island 2014: Resultatet av Semifinal 2”

 1. Adri

  Jag hade en riktig låt jag hejade på i Maltas final igår och det var Brand new day. Det gick tyvärr inte alls vägen men det finns en (minst) lika glad låt som fortfarande har cahnsen att gå till ESC och det är “Eftur eitt lag”. Kommer hålla alla mina tummar nästa lördag för att om jag ska vara ärlig finns der faktiskt inte en enda annan låt i Islands final som är värdig ESC.

  HEJA EFTUR EITT LAG!!! 😀

 2. Robban

  Adri >

  Jag håller med dig om att Brand New Day var helt fantastisk och borde fått en mycket högre slutplats.
  Håller också på Eftur eitt lag i den isländska finalen om en vecka.

 3. Micke

  För mig står två låtar i fullständig särklass i finalen:

  1. “Lífið kviknar á ný“, Sigríður Eyrún Friðriksdóttir (Så härligt med en låt och artist som man ser håller även live. Blir bara bättre och bättre. Härligt med en annorlunda låt)
  2. “Eftir eitt lag“, Gréta Mjöll Samúelsdóttir (Tyvärr kan jag inte säga detsamma som om min etta. Skulle för mig kunna vara lika bra om de bara tonade ned det barnsliga inslaget)

  3. “Von“, Gissur Páll Gissurarson (Helt ok men inte mycket mer)
  4. “Amor“, Ásdís María Viðarsdóttir (Lite annorlunda vilket alltid är välkommet)

  5. “Enga fordóma“, Pollapönk (Allmänt tråkig)
  6. “Þangað til ég dey“, F.U.N.K. (Allmänt tråkig gånger tio)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se