sverige Schlagerpinglan: I dag avgjordes den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2014. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina åsikter om respektive bidrag samt länkar till svt.se där man nu kan lyssna och titta på de bidrag som åkte ur Linköpings deltävling.

Till Final:
“Undo“, Sanna Nielsen
“Efter solsken“, Panetoz

Till Andra Chansen:
“Love Trigger“, JEM
“När änglarna går hem“, Martin Stenmarck

Utslagna, i resultatordning och med länkar till uppträdandena:
5. “Hallelujah, The Refreshments
6. “Set Yourself Free, Little Great Things
7. “I Am Somebody, Pink Pistols
8. “Glow, Manda

Mellanakter m.m.:
Nour och Anders hyllningssång till Melodifestivalen
Sean Banan hyllar Herreys
7-åriga Sigrid sätter Nour på plats
Clara Henry i Linköping
Programledarnas hyllning till ABBA

1. “Love Trigger“, JEM (till Andra Chansen) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Detta var ett av flera bidrag som jag var väldigt nyfiken på inför tävlingen och jag tycker nog att JEM gjorde ett godkänt framträdande. Låten känns fräsh och medryckande och skulle man även lyckas få till en tydligare sång och göra ett lite mer självsäkert intryck så kan det bli riktigt intressant. M.a.o. tjänar de säkert en hel del på att ta vägen genom Andra Chansen.
Betyg: 3+/5

2. “Hallelujah“, The Refreshments (blev 5:a) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Så klart att det ska finnas ett rockabillynummer i Melodifestivalen så att även den publiken kan få sin del av folkfesten. Jag kan sträcka mig så långt som att medge att de rockade loss ordentligt på scenen och att denna färgexplosion faktiskt lockade till dans, men jag är glad över att deras fans inte är några fanatiska telefonröstare för det är inte riktigt min typ av musik.
Betyg: 3-/5

3. “Glow“, Manda (blev 8:a) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Detta var nog den låt/framträdande som var svårast att få grepp om. Hela tiden så balanserade den på gränsen mellan att kittla min nyfikenhet och göra mig uttråkad men i slutändan så gillar jag dess behagliga lugn och tycker att den förtjänade ett bättre resultat än den fick.
Betyg: 2+/5

4. “Efter solsken“, Panetoz (till Final) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Jag kan förstå att svenska folket ville ha denna låt till final, för det är glatt och det svänger. Personligen hade jag gärna givit finalplatsen till någon annan då detta i mina öron låter som alla andra svenska raplåtar. Ett stort grattis till killarna, men tyvärr… det här var inget för mig.
Betyg: 3-/5

5. “I Am Somebody“, Pink Pistols (blev 7:a) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: “I Am Somebody“ hade kunnat fungera på mig om den bara serverats med “extra allt” för att bli det shownummer som det förmodligen var tänkt att vara. Men utan fyra riktigt karismatiska personligheter och starka röster (det fanns undantag) så blev det ett ganska tamt och ointressant resultat.
Betyg: 2/5

6. “Undo“, Sanna Nielsen (till Final) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Efter Sannas första genomsjungning så var jag lite besviken och tänkte “var det här allt?”. En fin ballad… men inte mycket mer. Under andra genomsjungningen föll däremot alla bitarna på plats och jag smälte totalt. En oerhört vacker låt som växer till sig från den spröda starten till den magnifika gåshudsfinalen. Snudd på ett mästerverk och min favorit i tävlingen för tillfället.
Betyg: 4+/5

7. “Set Yourself Free“, Little Great Things (blev 6:a) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: “Set Yourself Free” var en annan av de låtar jag var nyfiken på innan tävlingen och precis som JEM så gjorde LGT ett positivt intryck på mig. Visst, det finns lite fläckar att finputsa men i det stora hela så var det en frisk fläkt med snygg lasershow och bra låt och jag hade gärna unnat dem en Andra Chans.
Betyg: 3+/5

8. “När änglarna går hem“, Martin Stenmarck (till Andra Chansen) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Här var det snarare den maffiga känslan av låten än låten i sig som imponerade på mig. Allting, från ljusshowen till sången och gesterna, var snudd på överdrivet men det höll sig hela tiden på rätt sida och jag hade gärna sett att denna storslagna arenalåt tog sig direkt till final… men en Andra Chans är ju bättre än inget.
Betyg: 4/5

Schlagerpinglan: Inför deltävlingen så hoppades jag på Sanna Nielsen och Martin Stenmarck och jag kan väl inte säga att något förändrats på den fronten. Ett flertal av de övriga bidragen gjorde bra intryck men det är främst dessa två jag kommer att hålla ögonen på i fortsättningen av MF, två värdiga konkurrenter till förra veckans YOHIO och Helena Paparizous.

Vad gäller programmet i stort så finns det ju ljusglimtar som t.ex. 7-åriga Sigrid och Herrey’s, som alltid är ett trevligt inslag i MF, men i det stora hela så kan jag inte påstå att det är speciellt imponerande. Personligen stör jag mig inte så mycket, då jag mest bryr mig om bidragen, men om vi ska leva upp till vårt rykte om att vara duktiga på att producera nationella uttagningar så bör vi kunna bjuda på betydligt bättre saker än så här. Kanske blir det bättre till nästa vecka?

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2014: Deltävling 2”

 1. Adri

  J.E.M- Betyg: 4/5. Precis vad man kan vänta av J.E.M. En riktig festlåt som Sätter sig i min hjärna.

  The Refreshments- Betyg: 2/5. Veckans sämsta låt enligt mig. Bara så sjukt långt fån min personliga musiksmak.

  Manda- Betyg: 4/5. Jag är ju som sagt ett stort Manda-fan men jag hörde en alldeles för stor nervositet i rösten och versen var väl lite tam kanske men en andra chans förtjänade hon enligt mig.

  Panetoz- Betyg: 3-/5. Nja. Glatt i all ära men det räcker inte. Det ska vara bra också och detta lyckades bara bli sådär.

  Pink Pistols- Betyg: 3-/5. Veckans största frågetecken. Kanske inte en dålig låt men jag undrar ändå hur de tänkte då rösterna verkligen inte passade till låten.

  Sanna Nielsen- Betyg 4/5. En stark ballad med en stark sångerska. Det är svårt att vara bättre än så.

  Little Great Things- Betyg: 3-/5. Trevlig låt medan det pågick men jag minns den inte ens litegrann.

  Martin Stenmarck- Betyg: 3(+)/5. En låt som börjar segt men som utvecklas till en stor poplåt. Om början var intressantare skulle detta kunna bli en favorit men jag säger ändå arr han förtjänade sin andra chans 🙂

  Topp 8:
  1. Sanna Nielsen
  2. JEM
  3. Manda
  4. Martin Stenmarck
  5. Panetoz
  6. Little Great Things
  7. Pink Pistols
  8. The Refreshments

 2. Gornitzka

  Uppriktigt blev jag mycket besviken på resultatet. Hade hoppats på Hallelujah och Set Yourself Free (röstade på båda). Och att Jem och Panetoz (Ursäkta, men låten var inte alls bra) kunde gå vidare på bekostnad av dessa…

 3. davve

  Undo får lite oförtjänt mycket hyllningar i mitt tycke. alltså inget fel på låten en jättebra ballad… MEN den är inte så fantastisk som folk vill få den till. Tror inte folk ute i europa skulle tycka den var något speciellt när väl eurovision drar igång. Är en typisk sån låt som kommer hyllas innan finalen i esc som stor vinnarfavorit (den kommer absolut ta sig till final den är stark jag säger inget annat och motståndet hittils i vår semi är inte värst bra). men väl i final kommer vi om jag får gissa med denna låten 16-17 plats..

  är i samma kategori favoritmässigt som israels låt för några år sedan.. eller frankrikes samma år tror jag.. stora favoriter men sen när väl röstningen kommer så blir det platt fall för folk röstar på uptempo låtar oftast som vinnare…

  blir det sanna till köpenhamn så har jag inget emot det. men vi lurar oss själva om vi tror att sanna kommer ha en chans i finalen.

  I övrigt var JEM de som jag tycker skulle ha fått den andra finalplatsen men de tog sig till andra chansen och såg glada ut ändå. så bra där 🙂 tur att inte stenmarcks halvdåliga låt tog sig till finalen bara på hans namn.. kul med panetzo trots allt. 🙂 även om de är chanslösa i final.

 4. Josef

  Hm, jag brukar kanske inte alltid hålla med Schlagerpinglan, men i precis det halvtama intryck även jag fick kring Sanna Nielsens “Undo”, så växte den betydligt på scen tidigare ikväll.

  Jag skulle nästan vilja säga att den har en mycket god chans till en topp 5 position i ESC eftersom man kan härleda till en betydligt mer svårsmält Albansk ballad som kom 5:a 2012. Undo kan mycket väl särskilja sig från en massa “robotdans” som Micke brukar uttrycka det och får den en semifinal så kommer den att växa till finalen är mitt tips.

  Nu har vi ju inte hört framförallt Alcazar som enligt ryktet ska äntligen fått till en riktigt bra låt, men hittills är Sannas låt klart mest lovande i Danmark, tycker jag.

 5. Kerstin

  Här kommer mina tankar och betyg om gårdagens bidrag.

  1. Love Trigger- Perfekt låt att starta kvällen med. Gillade låten och hoppades på en andra chansen biljett för JEM, dit dom också hamnade. Lite mer övning och rutin så kan det här bli en riktigt intressant grupp i framtiden. Betyg 3+/5.

  2. Hallelujah- Ja det var väl knappast Hallelujah man kände när man hörde detta bidrag. Jag har inget emot denna typ av musik när den är riktigt bra och välgjord. Tyvärr var inget av de beståndsdelarna med här. Det kändes oerhört lågbudget över allting och det kändes som jag hamnat mitt i en pausunderhållning i ett cafe program. Gårdagens sämsta bidrag. Betyg 1+/5.

  3. Glow- Här kände jag precis som Schlagerpinglan, oerhört svårt att få något grepp om det här. Det var inte dåligt och inte bra och det är kanske nästan ännu värre att få publiken att lämnas totalt oberörd. Dock blev jag som hundälskare berörd av Mandas prat innan låten. Betyg 2+/5.

  4. Efter solsken- Jag förstod det här skulle bli farligt, inte för att jag personligen älskar det här utan för att killarna har en stor beundrar skara ute i landet. Killarna gör sin grej väldigt bra men jag blev inte såld på det här. Andra chansen hade jag tippat men inte final. Betyg 3/5.

  5. I am somebody- Nja, det här var väl lite samma känsla som Mandas låt, inte bra inte dåligt bara totalt ointressant. 2/5.

  6. Undo- Jag kände på mig att det här skulle kunna bli riktigt bra, och det blev så också. Robin sjöng ordet You på ett speciellt sätt och här har Sanna hittat ett speciellt sätt att sjunga ordet Undo på, otroligt effektfullt och som sätter sig direkt. Empty Room föll aldrig mig riktigt i smaken men Undo föll jag direkt för. Skulle det här bli vårt bidrag i ESC skulle jag definitivt inte bli besviken. Även min favorit så här långt i tävlingen. Betyg 4+/5.

  7. Set yourself free- Nej, det här var inget för mig. Med en tydligare och bättre refräng så hade det blivit bra mycket bättre nu blev det alldeles för skrikigt för min smak. Trodde dock killarna skulle ta sig vidare till de fem men det här bidraget är inget jag kommer sakna i andra chansen. Betyg 2+/5.

  8. När änglarna går hem- Jag blev faktiskt lite besviken på det här bidraget igår. Den var inte alls så stark och bra som jag hoppats. Men bland gårdagens bidrag så tyckte jag ändå Stenmarck borde haft den andra finalplatsen. Det kommer bli svårt för Stenmarck att sig till en final. Betyg 3+/5.

  Kändes som bidragen var snäppet bättre igår kväll än förra veckan men jag är ändå ganska svalt inställd till årets bidrag men få undantag som Sannas och Ellens. Jag har hela tiden trott att Anton Ewald är årets vinnare och den känslan blir bara starkare, men vi får se. Sanna är bäst så långt och en mycket värdig representant för Sverige om det skulle bli så. Själva programmet är en besvikelse med programledarna inräknat.

 6. Josef

  Hej Kerstin! 🙂

  Kul att se dina inlägg. Jag håller faktiskt med dig i stort. Sanna var en solklar vinnare för mig igår och den andra platsen borde ha gått till JEM eller Stenmarck tycker jag.

  Vänlig hälsning J

 7. André

  Jem: Låten var modern, svängig, dansant och det var ett riktigt bra nummer. Jag upplevde dock att låten är bättre om man upplever den live istället för att se den på teven. Tyckte inte heller man fick något riktigt grepp om sången, utan det kändes mer som en bra instrumental låt som man dansar till. Blev faktiskt inte så imponerad av det här och hade jag fått bestämma hade den här låten faktiskt fått tackat för sig igår.

  The Refreshments: Trodde det här skulle bli livsfarligt igår men det blev trots allt inget avancemang. Vilket faktiskt också vad lika bra det, för den här låten var inget vidare även om det svängde. Det här bandet har betydligt bättre låtar och igår kändes de riktigt trista och det lyfte aldrig riktigt. Femteplats räckte gott och väl.

  Manda: Snygg show och godkänd sång men överlag minns jag knappt hur låten var vilket inte alls är ett bra betyg.

  Panetoz: Mer publikfriande än såhär får man leta efter. Låten satte sig, glädje är alltid uppfriskande, och den här låten är en sommarplåga utan dess like som vi kommer få höra många gånger. Inte bäst, men effektiv låt och ren lycka på scenen är alltid kul att se och jag tycker faktiskt det var roligt att det gick bra för de.

  Pink Pistols: Gillade gitarrerna i låten och tyckte det var en bra show men överlag gick de i samma fälla som Manda. Dvs försvann i mängden.

  Sanna: Det här var klart bäst igår och enligt mig Sannas bästa låt någonsin. Älskade det här! Vackert, berörande och otroligt bra. Hade den inte gått till final hade jag nog slängt ut teven…hehe. Ser gärna det här som representant i Köpenhamn!

  Little Great Things: Enligt mig näst bäst igår. Stack ut ut mängden, snygg Snow, röjig rock som iaf jag hajade till på. Riktigt bra, den här typen av rock som inte anpassar sig efter sammanhanget ser vi sällan i Mello. Hade unnat de en finalplats.

  Martin: Inget fel alls på Martins prestation men låten för mig var inget speciellt alls. Det lär bli en hit men för min del var det alldeles för slätt och intetsägande. Tyvärr.

 8. Daniela

  Jag måste faktiskt säga att jag överlag tyckte att bidragen höll lägre kvalitet igår än vad de gjorde i den första deltävlingen. Sanna var bra… men faktiskt inte så bra som jag hade väntat mig efter allt förhandssnack. Personligen blev jag mycket mer berörd av “Empty Room” första gången jag hörde den, och även av t.ex. Ellens “Songbird” förra veckan. “Undo” är en snygg och välgjord ballad, och Sanna framför den på bästa tänkbara sätt… men ändå får jag känslan av att det är något som fattas, något som jag ännu inte kunnat sätta fingret på. Kanske klarnar detta innan finalen, eller också får även jag då uppleva det där magiska ögonblicket när allting faller på sin plats så att jag smälter totalt, men i nuläget skulle jag faktiskt hellre se Ellen som vinnare.

  I övrigt hade jag gärna bytt plats på Martin & Panetoz samt på JEM & The Refreshments, men eftersom jag ändå inte ser något av dessa bidrag som en egentlig vinnarkandidat kan jag utan desto större problem leva med att detaljerna i resultatet inte blev exakt så som jag ville. Måste tyvärr även hålla med om att programledarna inte imponerar i år, men “Diggiloo”-mellanakten var ändå en klar ljusglimt i gårdagens show! 🙂

 9. Kerstin

  Hej på dig Josef!
  Kul att du och jag är överens om mycket angående gårdagens deltävling. Både vad gäller Sanna men också vad gäller den andra finalplatsen. Ska bli kul att se om vi tycker lika även nästa lördag då det är dags för den tredje deltävlingen.

 10. Schlagerpinglan

  Jag måste bara tacka er alla för att ni delar med er av era intryck av låtarna. Det är lätt hänt att man får för sig att vissa låtar “är” bra eller dåliga och då är det riktigt intressant att bli påmind om att de faktiskt kan uppfattas helt annorlunda. 😀

 11. Micke

  Skriver här för de flesta skriver väl om MF nu förutom jag.

  Jag lämnar nu för en dryg månad och gör så med en positiv känsla. Började inte bra med klara bidrag från Albanien, Ukraina och Vitryssland. Trodde nästan MF hade tagit över. Sedan hände något. Först med den underbara italienskan Emma Marrone och därefter har det kommit bättre klara bidrag från länderna. Malta gillar jag skarpt och nästan lika mycket Finland. Även Schweiz känns positiv så nu gillar jag fyra av sju.

  Har också väldigt positiva känslor för några andra bidrag, främst från Estland där det vimlar av bra bidrag. Bäst av dem är “Kui tuuled pöörduvad“, Sandra Nurmsalu men ytterligare 6-7 låtar där tycker jag om. Spanien har en bra chans att få med ett riktigt bra bidrag. “Aunque se acabe el mundo“, Jorge González är ett bidrag jag gillar skarpt. En riktig växare har Irland i “The movie song“, Eoghan Quigg. Känns även positivt i Moldavien genom “Flying“, Boris Covali. Tyvärr har jag inte sett dessa live men innan känns de i alla fall positiva. Sett live har jag dock gjort “Lífið kviknar á ný“, Sigríður Eyrún Friðriksdóttir och det måste vara totalt hjärnsläpp i Island. Solklar vinnare för mig men tydligen inte i Island.

  Önskar alla här en riktig bra månad med MF och ESC och här på bloggen. Hoppas att de flesta av er är kvar efter MF då jag återkommer till det jag gillar, ESC. Övertygad om att Rickard, Daniela, Josef, Kerstin är kvar men jag hoppas det är än mer folk kvar här hos pinglan.

  Vi syns.

  Ha det riktigt bra

 12. Schlagerpinglan

  @Micke, Tackar så mycket, det blir säkert en alldeles utmärkt månad. 😀 Jag önskar dig detsamma och hoppas att de flesta av dina favoriter står med på “Till ESC”-listan när du återkommer. Vem vet, vid det laget har jag kanske t.o.m. börjat gilla Italiens bidrag, men jag skulle inte satsa alltför mycket på det. 😉

 13. Hanna

  Jag försöker verkligen tycka om Undo, men den sätter sig helt enkelt inte på det sätt jag hade förväntat mig och det känns som att någonting fattas, den lyfter inte och man får inget avslut. Ska jag vara ärlig stör jag mig på sättet hon sjunger just “undo” i refrängen. Blir besviken om det här visar sig vara Sannas år, eftersom den här låten inte kommer i närheten av Empty room som bara tog henne till en andraplats.

  Tror definitivt att Songbird har större chans i ESC, och förhoppningsvis förstår resten av Sverige detta när den vinner åtminstone jurygruppernas röster. Att Sanna är mer känd i Sverige betyder inte att resten av Europa känner igen henne. Vem säger att debutanter har mindre chans i ESC? Kolla bara på Abba, Herreys, Charlotte Perrelli…

  Så jag både tror och hoppas på Ellen som vinnare i år. Den enda låt i årets MF som faktiskt berörde mig. Annars förtjänar Alcazar en seger, de är fantastiska live!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se