Islands Eurovision-bidrag 2014

2014-02-16 (söndag)
Island I går valde Island ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2014 genom finalen av “Söngvakeppnin 2014“. De 6 bidrag som tagit sig vidare från de båda semifinalerna framfördes och efter att tittarna och juryn först utsett två superfinalister och sett dem framföras på nytt (i lite nya versioner) så var det helt upp till tittarna att rösta fram slutvinnaren. Resultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Islands bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här:
Pollapönk – “Enga fordóma”

Resultatet av Islands “Söngvakeppnin 2014″:
Resultatet av superfinalen:
1. “Enga fordóma“, Pollapönk (mixad isländsk/engelsk version i superfinalen)
2. “Lífið kviknar á ný“, Sigríður Eyrún Friðriksdóttir (engelska “Up and away” i superfinalen)

Utslagna bidrag (i blandad ordning):
Þangað til ég dey“, F.U.N.K.
Amor“, Ásdís María Viðarsdóttir
Von“, Gissur Páll Gissurarson
Eftir eitt lag“, Gréta Mjöll Samúelsdóttir
(Källor: eurovision.tv, ruv.is och wikipedia)

Schlagerpinglan: Redan inför finalen hade jag en känsla av att det mycket väl kunde bli Pollapönk som tog hem den isländska segern och därför blev jag inte så värst överraskad när beskedet kom. Själv hade jag hellre sett att “Lífið kviknar á ný“ hade fått vinna men ibland är det bara att acceptera att det inte går som man vill.

Visst, vinnarlåten svänger och står ut, vilket i och för sig är bättre än ett blekt bidrag som ingen kommer ihåg, men frågan är om det inte står ut åt fel håll. Vi får väl se hur långt det räcker när det väl är dags för semifinalerna i Eurovision Song Contest. Jag är i nuläget svagt skeptisk till Islands chanser men hoppas på det bästa för dem.

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2014 hittar ni här: “Island i ESC 2014” medan länk-samlingen till de övriga länders ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Islands Eurovision-bidrag 2014”

 1. Adri

  Typiskt Island! Har flera dugliga bidrag och väljer ett av dem som jag anser är botten 2. Denna kommer garanterat hamna i botten 5 hos mig och jag tror tyvärr att Island nu bryter sin finaltrend som de hållt på med sedan 2008!

 2. Christopher

  Aa vad kan man säga?…. Känns väldigt gammalt. Men iallafall bättre än Ukraina och andra massa poplåtar.
  Min top 8 i dagsläget.
  1. Finland (Väldigt bra av Finland. När det inte fungerar testar man något nytt och lyckas dessutom fint. Låten har inga dåliga rysningar alls. Den hesa rösten passar utmärkt till låten. Final? Ja definitivt! Top 10? Nej, kommer vara i mitten för att ganska många gillar genren men inte tillräckligt mycket.)

  2. Schweiz (Schweiz levererar alltid sedan 2008. Om man bortser från 2011 men i år är inget undantag. Känns väldigt unikt och nytt för ESC som inte alls förstör ESC andan. Men det är ju Schweiz och dem missar finalen tyvärr men det är inte bara landet, finns helt enkelt inte lika många som uppskattar låten. Tyvärr så blir det botten av semin. Hoppas verkligen jag har fel.)

  3. Italien (En låt med klass, sångaren och låtskrivaren gör vad dem kan med italiensk rock och tar den till en helt ny nivå. Det som gör att låten inte är etta är genren som inte passar ihop med språket. Engelska är bästa språket att sjunga rock på men dem ska inte ändra, Låten är gjord för språket och det är därför många låtar blir mycket sämre när man byter språk på dem då mycket inte passar ihop. Kommer komma högt upp, vinnarchans till och med om man bygger på youtube.)

  4. Malta (Trevlig låt men har som förra året problemet med glädjen. Inge fel alls att vara glad men dem gör för glatt så att blir lite för mycket men låten är ändå ok. Kommer gå till final hur den placerar sig där vet jag inte troligen mellan 15-25.)

  5. Albanien (Personligen är låten tråkig och dålig men det är ok att den är tråkig och dålig för att såna låtar håller upp den gamla ESC andan så att ESC inte blir helt hjärndött. Kommer inte ta sig till final.)

  6. Vitryssland (Helt ok låt om det inte skulle vara med i ESC så skulle jag placera den högre än Albanien.
  Enligt mig en låt som bara är där för att komma och gå. Vitrysslands finalchanser har jag svårt att uttala mig om just nu, kommer plocka till sig relativt mycket poäng och med en svag semi kanske kommer till final.)

  7. Island (Ja gammalt och rätt så dåligt men det gör inte som Albanien att den är ok är den är dålig. Får inge ESC anda alls. Kommer missa finalen kan man redan säga nu, har en känsla att den inte ens kommer nå 10p i semin.)

  8. Ukraina (Ifall om du gillar Ukrainas låt så rekommenderar jag att du slutar läsa här.
  Hjärndöd smörja som jag får negativa rysningar av. Det är såna här låtar som förstör Eurovision och det värsta är att den kommer gå långt dels för landet men även att väldigt många gillar såna eller liknande låtar. Något positivt kan jag inte hitta förutom att hon är snygg. Kommer gå till final, förhoppningsvis botten men troligtvis runt 5-12 och kommer vara den bidrag efter Italien att placera sig högst av dem 8. Tyvärr)

  I år kan man reda säga att det finns bättre och sämre låtar än förra året

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se