Litauen Efter fyra omröstningar, där både online-röster och en jurys åsikter tagits med i beräkningarna, så har vi nu till slut fått fram tre låtar som kommer att tävla i semifinalen av “Eurovizija 2014“, Litauens uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014, nu på lördag den 22:a februari.

De tre artister som är kvar i tävlingen, se vilka de är här, kommer att framföra alla dessa tre bidrag i semifinalen och i stället för att en artist röstas ut så ska Litauens Eurovision-bidrag väljas ut. Sedan, i finalen den 1:a mars, avgörs det vem av de tre artisterna som får åka till Danmark med vinnarlåten.

Här nedan ser ni länkar till de tävlande artisternas tolkningar av låtarna (de tre artister som fortfarande är med i tävlingen är fetmarkerade), tillsammans med resultatet av den senaste omröstningen:

Resultatet av “Eurovizija 2014”:s fjärde låtutröstning:
Bidrag Internet- + juryröster = S:a
1. (1) “Attention” (Vilija/Mia/Vaidas/Monika) 1 312 8 p. 6 p. 14 p.
2. (5) “Take A Look At Me Now” (Mia/Monika/Martynas/Mia) 1 117 6 p. 7 p. 13 p.
3. (7) “It’s All About A Boy” (Monika/Ieva/Mia/Vilija) 290 2 p. 8 p. 10 p.
4. (3) Worlds Apart” (Vaidas/Monika/Martynas/Vilija) 1 238 7 p. 2 p. 9 p.
5. (2) Blowing Out Cobwebs” (Mia/Ieva/Vilija/Monika) 628 5 p. 3 p. 8 p.
5. (3) Dying” (Vaidas/Martynas/Vilija/Vaidas) 492 4 p. 4 p. 8 p.
5. (7) It’s Not Too Late” (Martynas/Vaidas/Mia/Vaidas) 413 3 p. 5 p. 8 p.
8. (5) Let’s Share That Love Tonight” (Mia/Vilija/Monika/Mia) 274 1 p. 1 p. 2 p.
(Källor: lrt.lt och wikipedia)

Schlagerpinglan: Hmm… av de åtta sista låtarna så var det speciellt en som jag inte gillade (och tittarna verkar inte heller vara så förtjusta i den) men tack vare juryn så får “It’s All About A Boy” en chans i semifinalen. Som tur är så finns det två låtar till att välja mellan. 😀

Av det vi sett så här långt av kombinationer av de slutliga tre artisterna och låtarna så tycker jag att Mias första tolkning av “Take A Look At Me Now” eller Vaidas alternativt Vilijas version av “Attention” är de som fungerar bäst men ingen av dem får klockorna att stanna precis. Förhoppningsvis ljusnar det på lördag då de alla tre får vars en ny chans att tolka alla de tre semifinalslåtarna. 😀

Mer om Litauens förberedelser inför Eurovision Song Contest 2014 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se